У Кременчуці чиновників мерії будуть навчати керувати БпЛА для чого придбають квадрокоптер

1.09.2023, 16:32 Переглядів: 859

 

Для проходження військового вишколу чиновників мерії та працівників комунальних підприємств у Кременчуці затверджена спеціальна програма

У День знань, 1 вересня, депутати Кременчуцької міської ради на позачерговій сесії затвердили Програму загальновійськової підготовки працівників структурних підрозділів та комунальних підприємств до територіальної оборони для забезпечення національного спротиву в новій редакції. Її відмінність від старої редакції у тому, що на 200 тисяч гривень збільшено фінансове забезпечення програми на придбання матеріально-технічних засобів для забезпечення навчального процесу. За ці кошти міськвиконком разом з Департаментом з питань цивільного захисту та оборонної роботи, який опікується реалізацією цієї програми, придбають квадрокоптер DJI Mavic 3E та комплект з трьох акумуляторів і зарядного пристрою.

Як зазначається у пояснювальній записці до проєкту рішення, цей квадрокоптер потрібен «для набуття первинних знань, умінь та навичок застосування технологій в умовах війни та проведення тренінгу «Особливості використання БпЛА в умовах воєнного часу».

Нагадаємо, що 10 березня 2023 року депутати міської ради затвердили «Програму загальновійськової підготовки працівників структурних підрозділів та комунальних підприємств виконавчого комітету Кременчуцької міської ради до територіальної оборони для забезпечення національного спротиву». Відповідно до неї, чиновники мерії Кременчука та працівники комунальних підприємств міста мають можливість проходити військовий вишкіл. Щоправда, лише за власним бажанням, зате у службовий час. На це передбачалося витратити з міського бюджету 461 тисячу гривень.

9 червня, депутати затвердили рішення виконавчого комітету щодо виділення зі Стабілізаційного фонду Кременчуцької міської територіальної громади понад 125 тисяч гривень на придбання матеріально-технічних засобів для забезпечення навчального процесу за цією програмою.

16 червня, депутати затвердили рішення виконавчого комітету щодо виділення зі Стабілізаційного фонду Кременчуцької міської територіальної громади виділили 311 тисяч гривень на «придбання обладнання для створення навчальних класів з загальновійськової підготовки.

Читайте також:

 

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх