У Кременчуці з чиновниками мерії та комунальниками будуть проводити військову підготовку

13.03.2023, 09:29 Переглядів: 1 872

 

Відповідну програму затвердили на сесії Кременчуцької міської ради

Чиновники мерії Кременчука та працівники комунальних підприємств міста цього року будуть проходити військовий вишкіл. Щоправда, лише за власним бажанням, зате у службовий час. На це витратять понад 461 тисячу гривень з міського бюджету.

На позачерговій сесії Кременчуцької міської ради, яка відбулася минулої п’ятниці, 10 березня, депутати затвердили «Програму загальновійськової підготовки працівників структурних підрозділів та комунальних підприємств виконавчого органу Кременчуцької міської ради до територіальної оборони для забезпечення національного спротиву». Департаменту фінансів доручено профінансувати витрати на реалізацію цієї програми, яка розрахована на 2023 рік.

Метою міської програми названо «сприяння забезпеченню готовності громадян України до національного спротиву на території Кременчуцької міської територіальної громади, набуттю громадянами первинних знань, умінь та навичок щодо порядку поводження зі зброєю та її застосування, дій на полі бою (пересування та орієнтування на місцевості), надання домедичної допомоги, а також первинної психологічної допомоги (самодопомоги), поводження з саморобними вибуховими пристроями та формування стійких морально-психологічних якостей».

Для цього планується проводити загальновійськову підготовку з працівниками структурних підрозділів та комунальних підприємств призовного віку, які виявили бажання долучитися до національного спротиву.

Заняття будуть проводитись у робочий час зі збереженням середнього заробітку та дотриманням норм трудового законодавства й законодавства з питань охорони праці.

Для проведення цих занять планується створити та обладнати навчальні класи з мінної безпеки, матеріальної частини стрілецької зброї, радіаційного, хімічного та біологічного захисту.

Заняття з вогневої підготовки будуть проводити на стрільбищах та в тирах. Наголошується, що не менш як 70% навчального часу буде присвячено практичним заняттям.

У програмі названі предмети, які будуть вивчати чиновники та комунальники:

  • вогнева підготовка;
  • тактична підготовка;
  • інженерна підготовка;
  • військово-медична підготовка;
  • основи цивільного захисту.

Перевезення до місць проведення занять буде здійснюватися бюджетним коштом, а також інших не заборонених законодавством джерел фінансування.

Із загального обсягу фінансування на реалізацію програми у розмірі 461 400 грн, планується витратити:

  • на створення та обладнання навчальних класів для проведення занять - 391 400 грн;
  • на придбання медикаментів та медичного обладнання - 20 000 грн;
  • на придбання пально-мастильних матеріалів - 50 000 грн.

 

Варто зазначити, що у Кременчуці із самого початку повномасштабної війни з рф створене добровольче формування територіальної громади (ДФТГ №3), яке наприкінці минулого року було перейменовано у Кременчуцький добровольчий курень. Тоді ж до його складу увійшли добровольці з інших розформованих на території району ДФТГ. Бійці Кременчуцького добровольчого куреня постійно займаються військовим вишколом та вже пів року виконують різні бойові та спеціальні завдання. Втім, забезпечення цього добровольчого формування з боку Кременчуцької міської влади, за словами його командування, вкрай обмежене, якщо не сказати мізерне.

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх