Уряд затвердив розмір щомісячної додаткової грошової винагороди військовослужбовцям

10.08.2023, 10:32 Переглядів: 3 374 Коментарів: 1

 

Понад місяць часу знадобився Кабміну після ухвалення відповідного закону про розмір щомісячних доплат військовим, щоб затвердити власну постанову 

Кабінет міністрів на засіданні 9 серпня ухвалив постанову про щомісячні доплати для військовослужбовців, правоохоронців та рятувальників.

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

— Усі, хто залучений до захисту України, отримуватимуть доплати під час війни. Сьогодні на позачерговому засіданні Уряду ухвалили постанову, яка внормовує питання справедливих щомісячних доплат для військовослужбовців, правоохоронців та рятувальників, — написав прем’єр-міністр.

Він зазначив, що на час дії воєнного стану розмір доплат становитиме 30 тисяч гривень щомісяця. Для осіб, які здійснюють оперативне управління військовими частинами та підрозділами на відстані, доплати можуть становити 50 тисяч гривень. А для тих, хто бере безпосередню участь у бойових діях — 100 тисяч гривень.

Крім того, уряд затвердив щомісячні доплати для строковиків та курсантів — вони додатково отримуватимуть по 6 тисяч та 2350 гривень відповідно.

Нагадаємо, що Верховна Рада ще 28 червня ухвалила в цілому законопроєкт № 9342, який визначає нову систему щомісячних додаткових виплат військовослужбовцям. Президент підписав цей закон 30 червня. Він передбачає виплати військовослужбовцям, які беруть безпосередню участь у бойових діях або здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, щомісячної додаткової грошової винагороди у розмірі від 30 до 100 тисяч гривень. 

Цим же законом передбачені виплати для військовослужбовців строкової військової служби у розмірі 6 тисяч гривень та право за бажання переходити на військову службу за мобілізацією, що збільшує суму додаткової винагороди, а також виплату додаткової щомісячної винагороди для курсантів.

У прикінцевих положеннях цього законопроєкту Кабінету Міністрів України доручалося привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим законом, що уряд і зробив учора, 9 серпня.

Варто зазначити, що після початку повномасштабної війни в Україні виплачували додаткову грошову винагороду військовослужбовцям, які беруть участь у бойових діях у розмірі 100 тисяч грн, а тим, які безпосередньо не беруть участь у бойових діях — у розмірі 30 тисяч гривень. Але з 1 лютого 2023 року додаткові щомісячні виплати для тих, хто не бере участь у бойових діях та не виконує бойові завдання скасували.

Читайте також:

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

642
10 серпня 2023 14:14

То мабуть їм не начасі, або їм треба красти гроші на дорогах і т.п.

Бо крім того маємо: "президент і досі не підписав закони про спрощення мита на ввезення антидронових рушниць, тепловізорів. Не підписано закон про створення Національного військового меморіалу в Биківні. Чому такі чутливі закони місяцями десь губляться в надрах ОП?"


3 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх