У мерії Кременчука відповіли на петицію щодо перейменування вулиці на честь воїна Артема Березнюка

5.06.2023, 09:01 Переглядів: 1 497

 

Також рідні прохали присвоїти  звання «Почесний громадянин міста Кременчука»

На сайт Кременчуцької міської ради рідні загиблого захисника України Артема Березнюка зареєстрували петицію. Вона буквально за лічені дні набрала необхідну кількість голосів. У петиції прохали перейменувати вулиці Володимира Великого, де жила родина, на честь загиблого військового. Також сестра прохала присвоїти звання «Почесного громадянина» загиблому брату.

-  Служив солдатом, стрільцем-снайпером у військовій частині А-4123, 67 окрема механізована бригада 1-шого батальйону «Вовки Да Вінчі». Він завжди з високою відповідальністю ставився до виконання бойових завдань, був відданим патріотом і справжнім сином України. Також займався саперною справою, та першим йшов у бій.

Горів своєю справою, рвався в бій, був безстрашним. Зі своєю бригадою обороняв ту саму «дорогу життя» під Бахмутом – вона там єдина. Тримали її півтора місяця. Перед цим був у смт Дробишеве на Лиманському напрямку, після чого направили на Бахмут. Він щиро хвилювався за побратимів, боровся до останнього. Але, на жаль, виконуючи бойове завдання в околицях населеного пункту Хромове Донецької області, в смузі, що забезпечує рух останньої дороги на Бахмут, унаслідок масованого артилерійського обстрілу з артсистеми калібром 152 мм, отримав поранення, несумісні з життям, - йшлося у петиції.

Від імені міського голови Кременчуцької міської територіальної громади Віталія Малецького надійшла відповідь на петицію.

Щодо присвоєння звання «Почесний громадянин», то це звання посмертно не присвоюється.

А ось щодо перейменування вулиці, то зауважили, що вулиця Володимира Великого перейменували у 2016 році. Тому запропонували обрати іншу вулицю, яка підпадає під процес «деколонізації»:

- 21.03.2023 був прийнятий Закон України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії», на виконання якого складено додатковий перелік об’єктів топонімії Кременчуцької міської територіальної громад, що будуть перейменовуватись в рамках процесу деколонізації.

Враховуючи вищевикладене, пропонуємо Вам обрати для перейменування на честь Артема Березнюка один із запропонованих у Переліку топонімів, - мовиться у відповіді.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх