Стало відомо, яке підприємство може облаштовувати модульні укриття у школах Кременчука

19.05.2023, 19:01 Переглядів: 2 649

 

«Завод залізобетонних виробів №1» отримав сертифікацію

«Завод залізобетонних виробів №1» може облаштовувати модульні укриття у школах Кременчука. Про це заявив міський голова Віталій Малецький:

- 10 травня кременчуцьке підприємство «Завод залізобетонних виробів №1» отримало сертифікацію (копію сертифіката нам надали листом) про те, що вони мають можливість виробляти певну кількість блоків і певну кількість укриттів. Кілька інших підприємств також нам написали – з Кіровоградської області, з Києва – зі своїми пропозиціями.

За його словами, вага одного модульного укриття – 330 тонн. Для того, щоб його поставити на основу, треба залити фундамент, який має вистояти.

До прикладу, планується, що у гімназії №19 буде укриття, прибудоване до основного приміщення, з підземним переходом для того, щоб діти не виходили на вулицю, коли оголошується тривога. Фахівці зараз обстежують школу.

- Ми хочемо 19 школу до першого вересня встигнути. Модуль вилити – це десь 2-3 тижні, відстоїться фундамент – ще 2-3 тижні. Якщо ці паралельно-послідовні процеси запустити, то до 1 вересня вже можна використовувати (укриття – ред.). Є нюанси по 11 школі. Там навіть якщо модульне, там дуже низькі ґрунтові води. Школа відкриється 1 вересня, але, якщо що, працюватиме з укриттям ЦНАПу певний час. Там приміщення дозволяє розміщувати персонал ЦНАПу, плюс певну кількість дітей ми зможемо туди забрати, – прокоментував мер.
*Фото ілюстративне
Автор: ТелеграфЪ Джерело фото: suspilne.media
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх