«За свої слова завжди відповідав вчинками»: Кременчук попрощався з військовим Сергієм Лозенком

13.04.2023, 15:16 Переглядів: 2 862 Коментарів: 1

 

Поховали військового на Алеї Слави Свіштовського кладовища поряд з іншими захисниками України

Сьогодні, 13 квітня, у Кременчуці попрощалися із померлим захисником України Сергієм Лозенком. Старший солдат помер 6 квітня у населеному пункті Різникове Чугуївського району на Харківщині внаслідок вибухової травми.

Попрощатися з військовим прийшли рідні, знайомі та представники міської влади. До домовини, огорнутої жовто-блакитним стягом, покладали квіти в знак пошани військовому.

Народився Сергій Іванович Лозенко 29 вересня 1967 року у Кременчуці. Навчався у школі №10. Був небайдужим до питання цілісності та незалежності України з самого початку російського вторгнення – пішов захищати Батьківщину з початку російсько-української війни (з 2014 року). А 6 березня 2022 року його мобілізували Кременчуцьким РТЦК та СП до військової частини А-2573 третьої окремої танкової бригади.

- Сергій був стрільцем – помічником гранатометника піхотного батальйону, - розповів військовий з позивним «Зоряний».

Вдова побратима Наталія розповіла спогади її чоловіка про Сергія. Вона зауважила, що Сергія поважали й до нього прислухалися.

- Вони познайомилися на навчанні, були побратимами з березня минулого року. Коли ти бачиш людину з одного району чи міста і виконуєш якісь завдання, а там усі завдання важкі, то впевненіше себе почуваєш. Тому вони завжди трималися один одного.

Сергій був спокійною, впевненою людиною, чоловіком честі, справжнім українцем, патріотом. За свої слова завжди відповідав вчинками, - розповіла Наталія.

Про свого друга дитинства розповів й Ігор. Вони разом проводили час та їздили на риболовлю. Згодом разом навчалися у гірничому технікумі у Горішніх Плавнях. З часом Сергій став хрещеним батьком Ігоревого сина.

- Воював з перших днів війни (з 2014 року). І коли почалася повномасштабна війна, пішов на захист країни, не роздумуючи. Спершу був під Києвом, далі під Харковом. Буквально місяць тому приїздив у відпустку. Неймовірно складно усе це розповідати і ще складніше повірити, що його уже немає, - додав Ігор.

Схилившись на коліно, кременчужани утворили живий коридор та віддали шану загиблому захиснику України. На кладовищі священники УПЦ МП провели панахиду за загиблим воїном. Поховали військового на Алеї Слави Свіштовського кладовища поряд з іншими захисниками України.

Фото: Альона Душенко
Автор: Альона Душенко Фото: Альона Душенко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

54
14 квітня 2023 17:09

Вічна пам'ять Герою.

 


0 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх