російський рух «ПВК Редан» проникає у Кременчук та Україну — поліція запобігла масовим бійкам (доповнено)

27.02.2023, 18:34 Переглядів: 6 749

Батькам радять пояснити дітям небезпеку інформаційної війни з російським агресором

Цими вихідними у Полтаві молодь зібралася біля театру ім. Гоголя, після приїзду правоохоронців — розбіглися. У соцмережах почало ширитися повідомлення про те, що це новий рух — «ПВК Редан», який прийшов з росії.

Рух «ПВК Редан» сягає корінням японського аніме «Hunter x Hunter», де діє злочинна організація «Геней Редан», також звана «Павуком» або «Примарною трупою». Її символом є павук із цифрою «4». Представники субкультури називають себе неформалами, виступають проти футбольних фанатів, мігрантів і вихідців із Кавказу. Вони кажуть, що не асоціюють себе з приватною військовою компанією, а називаються так лише «жартома».

А вже вчора, 26 лютого, у соцмережах було створено близько 10 груп з «павуками», що мають прив'язку до Кременчука. В одних набивали кількість підписниками, в іншій — надали інформацію про збір сьогодні, 27 лютого, у сквері Бабаєва у зазначений час.

  

Близько десятка юних кременчужан зібралися у зазначеному місці, де вже на них чекали правоохоронці задля проведення роз'яснювальної роботи. Поспілкувавшись, молодь відпустили. 

Радимо батькам цікавитися, чим займаються ваші діти й пояснювати про вплив інформаційно-психологічної операції російських військ (ІПСО) на наше населення.

Оскільки російські війська зазнають невдач на фронті, вони намагаються інформаційно вплинути на українське населення — посилюють інформаційний тероризм.

Після хвилі збору молоді в низці міст України, у російських пабліках почали публікувати черговий фейк про побиття та затримання правоохоронцями молоді. Проте зібрання молоді у цих містах пройшли спокійно й без застосування сили. За даними місцевих видань Івано-Франківська, правоохоронців не викликали. Підлітки розповіли, що захід був превентивний, аби запобігти російському руху в Україні. Декілька десятків неповнолітніх зібралися перед міською ратушею, попильнували, чи не має поблизу так званих «ЧВК Редан», поспівали державний гімн і кудись побігли.

 

Нагадаємо, раніше росіяни розповсюджували фейки про відсутність допомоги з Європи й анексію частини України Польщею, застосування сили під час мобілізації (зокрема у Кременчуці), застосування біологічної зброї, аварійні відключення та низки інших фейків.

Поліція запобігла масовим бійкам молоді, що планувалися в Полтаві та Кременчуці

За інформацією начальника Головуправління поліції Полтавщини Євгена Рогачова, поліція встановила понад 260 учасників масових сходин, влаштованих 25 та 26 лютого в обласному центрі та 27 лютого у Кременчуці. Серед ідентифікованої молоді, яка доєдналася до несанкціонованого «флешмобу»: 9 дівчат (віком від 15 до 17 років) та юнаки (14-17 років).
— Ми оперативно відреагували на інформацію про агресивний «неформальний флешмоб» для молоді, який запустила російська кримінальна субкультура. Вжитими заходами нам вдалося запобігти запланованим масовим бійкам у Полтаві та попередити можливість їх організації у Кременчуці. Ювенальна поліція проводить превентивні заходи з неповнолітніми та їх батьками, — розповів Євген Рогачов. 

Правоохоронці з’ясували, що збори були організовані через чати, нещодавно створених Telegram-каналів. Очільник поліції Полтавщини наголосив, що поліцейським вже вдалося встановити одного з адміністраторів та провести за адресою його проживання обшук. У 16-річного фігуранта вилучено техніку, яка використовувалася для інформування підписників та координації дій «руху». 

Начальник обласної поліції радить батькам (особам, що їх заміняють, та близьким), вчителям і представникам закладів освіти вжити максимальних заходів, щоб завадити втягненню школярів та студентів до злочинної субкультури, яка є «продуктом» російської інформаційно-психологічної операції.

— «Ворог постійно намагається завдати непоправної шкоди українському суспільству! І для цього використовує різні брудні інструменти та наших дітей. Завдання окупанта – за допомогою маніпуляційного впливу на свідомість, похитнути моральний дух українців та їх згуртованість, спровокувати зневагу і недовіру до органів державної влади та правоохоронців (зокрема, відвертаючи різними провокаціями їх увагу від важливих заходів у сфері оборони та підтримання правопорядку), — додав Євген Рогачов. 

Що радить поліція, аби вчасно виявити ризики та захистити наших дітей від зовнішнього навіювання? Серед основних рекомендацій: 

  • посилити контроль за емоційно-психологічним станом дітей та забезпечити оперативне реагування на будь-які агресивні прояви;
  • цікавитися змістом контенту, який постять діти в месенджерах та соцмережах і поширюють серед знайомих;
  • (за можливості) моніторити групи, чати, канали та соцмережі, на які вони підписані та створюють самостійно;
  • контролювати дозвілля дітей (зокрема, заплановані за їх участі заходи: зміст, характер учасників та час проведення). 

Нагадуємо, що згідно з рішенням Ради оборони Полтавської області від 13 грудня 2022 року № 32 обмежено перебування дітей віком до 14 років у громадських місцях на території області без супроводу одного з батьків (іншого законного представника дитини) або близької особи з 21:00 до 07:00; дотримуватися інформаційної «гігієни» — не дати ворогові шансу  втягнути наших дітей до схеми поширення інформаційних вірусів, які руйнують національні цінності та правову свідомість українського суспільства.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх