У Полтаві зареєстрували випадок смерті від грипу

20.02.2023, 16:31 Переглядів: 1 408

У Кременчуці подібних випадків — немає

У Полтаві зареєстрували смерть від грипу. Як повідомили в Полтавському обласному центрі контролю та профілактики хвороб, у дорослого хворого був підтверджений випадок грипу штаму А, він перебував у Полтавській обласній клінічній інфекційна лікарня. Це другий випадок з початку епідемічного сезону.

Водночас у Кременчуці таких випадків — не реєстрували, розповів «Кременчуцькому Телеграфу» завідувач відділу Кременчуцького районного відокремленого підрозділу «Полтавського обласного центру контролю та профілактики хвороб» Андрій Поляков.

За даними обласного центру, у цілому по Полтавщині станом на 19 лютого 2023 року спостерігається стабілізація захворюваності на грип, показники не перевищують  епідемічний поріг, спостерігається циркуляція вірусів грипу А (переважно) та В.

За тиждень в області на гострі респіраторні інфекції (включно з COVID-19) захворіло 5 тис. 966 осіб, що на 9% менше попереднього тижня, з них дітей 2 тис. 721.

Найвищий показник захворюваності в Оржицькій, Сенчанській, Новоселівській, Великобагачанській громадах (високий рівень інтенсивності).

Крім того, в області циркулюють аденовірус, риновірус, РС-вірус, метапневмовірус, SARS-CoV-2.

Нагадаємо, з 6 по 12 лютого у Полтавській області на гострі респіраторні інфекції включно з COVID-19 захворіли 6 тис. 550 осіб, серед захворілих 3 тис. 237 дітей, що складало 49% від усіх захворілих.

Victoria, Darwin, Austria та Phuket: грип наближається

Автор: Олеся Данилова
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх