Кому можуть припинити виплачувати пенсію на банківську картку та як відновити виплати

9.02.2023, 12:31 Переглядів: 4 577

 

В яких випадках пенсіонерам можуть припинити виплати

Деяким українським пенсіонерам може бути припинено виплату пенсій. Таке може статися з тими, хто отримує пенсію через банк – на банківську картку. Відновити виплату пенсій можна, але пенсіонеру доведеться підтверджувати свою особу та доводити, що він живий.

Про те, кому та чому можуть припинити виплату пенсій, пояснили у Пенсійному фонді України.

Отже, якщо за банківською карткою пенсіонера понад 6 місяців не було жодних трансакцій, тобто гроші не знімаються з рахунку, карткою не здійснюються жодні платежі та з картки не проводяться жодні перекази), то Пенсійний фонд може заморозити виплати на таку картку.

І вони будуть відновлені лише тоді, коли пенсіонер підтвердить свою особу. Для цього йому доведеться з відповідними документами особисто з'явитися до Пенсійного фонду.

Після цього доведеться почекати ще якийсь час, доки у ПФУ перевірять усі дані пенсіонера. Якщо перевірка даних підтвердить, що пенсіонер живий, і що він має право на пенсію, виплату грошей на картку відновлять. На цю процедуру зазвичай витрачається до 10 днів.

При цьому пенсіонеру обов'язково повернуть гроші, які він недоотримав через припинення виплати пенсії.

Отже, щоб не опинитись у такій ситуації та не займатися відновленням пенсійних виплат, українцям радять періодично здійснювати хоч якісь транзакції зі своєї пенсійної картки. Це може бути сплата за комунальні рахунки, покупки у торговельних закладах чи онлайн-магазинах, зняття готівки у банкоматі та інші платежі. Це особливо актуально для тих пенсіонерів, які виїхали за кордон.

Ще один випадок припинення виплат пенсії на банківську картку, це якщо банківська картка отримана понад рік тому за дорученням. У такому разі після повідомлення банку нараховують пенсію на поштове відділення. Пенсіонери з обмеженими можливостями можуть подати заяву до територіального органу ПФУ про організацію виїзного прийому за місцем проживання, під час якого подати заяву про перерахування пенсії на банківську установу, або про те, щоб працівники «Укрпошти» доставляли пенсію додому.

Більш детальну консультацію з цього питання можна дізнатися у контакт-центрі ПФУ за телефоном: 0 800 503 753 (безкоштовно).

У Кременчуці громадяни можуть отримати інформацію за номерами телефонів територіального органу ПФУ:

  • для мешканців Автозаводського району та Кременчуцького району - 78-08-41,
  • для мешканців Крюківського району - 78-08-87.
Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх