1 млн грн передбачили у бюджеті Кременчука на безоплатні коронарографії та стентування

8.02.2023, 15:32 Переглядів: 1 235

 

Згідно зі статистикою, за період дії міської програми «Стоп інфаркт» показники смертності від гострих інфарктів зменшилися у 3 рази

У 2023 році на фінансування міської програми «Стоп інфаркт» для проведення на безоплатній основі коронарографій та стентувань у міському бюджеті на поточний рік передбачили 1 млн грн. Про це повідомляє пресслужба мерії Кременчука. Ця програма діє у Кременчуці з 2017 року.

За інформацією департаменту охорони здоров’я, упродовж 2022 року по програмі «Стоп інфаркт» виконали 11 коронарографій та 13 стентувань. Крім цього, цього необхідні засоби для коронарографії й стентування придбали в рамках Програми медичних гарантій НСЗУ по пріоритетному наданню медичної допомоги при гострому інфаркту міокарда. Завдяки цьому додатково провели 174 коронарографії (за аналогічний період минулого року 85) і 124 стентування (за аналогічний період минулого року 64). У тому числі в ургентному порядку зробили 136 коронарографій (за аналогічний період минулого року 67) і 111 стентувань (за аналогічний період минулого року 58).

Загалом у рамках програми «Стоп інфаркт» у нашому місті провели 598 коронарографій та 406 стентувань кременчужанам з гострим інфарктом міокарда, а показники смертності від гострих інфарктів за період її дії зменшилися у 3 рази.

Нагадаємо, у 2023 році у міському бюджеті Кременчука передбачили 1,4 млн грн на програму «Доступна аптека».
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх