Минув місяць з дня жахливої трагедії для Кременчука - ракетного удару рашистів по ТЦ «Амстор»

27.07.2022, 11:33 Переглядів: 3 165

 

Постраждалі та родини загиблих почали отримувати матеріальну допомогу

Свій ранковий брифінг начальник Кременчуцької районної військової адміністрації Олег Лєднік розпочав із згадки про ракетний удар російської армії по ТЦ «Амстор», який був завданий рівно місяць тому - 27 червня.

- Минув місяць з дня цієї великої трагедії, наслідки якої ми досі не можемо до кінця оцінити та усвідомити. Навіщо російська армія вдарила по торгівельному центру у мирному місті? Навіщо їм був потрібний цей жахливий терористичний акт, що привів до загибелі багатьох людей?, - зауважив Олег Лєднік.

Він нагадав, що внаслідок ракетного удару рашистів у ТЦ «Амстор» загинула 21 людина, ще одна людина досі вважається зниклою безвісті, а більше 100 відвідувачам торгівельного центру надавалася медична допомога.

- Як і обіцяли, усі постраждалі та родини загиблих почали отримувати матеріальну допомогу. Держказначейство пропускає платежі по цим виплатам. Допомога надійде від міської та обласної рад, а також від Червоного Хреста, - додав очільник РВА.

На питання журналістів щодо подальших планів по використанню земельної ділянки під торгівельним центром, Олег Лєднік відповів, що таке рішення буде прийматися після закінчення бойових дій.

- На даний час рішення щодо відновлення торговельного центру чи створення на цьому місці парку з пам’ятником загиблим ще не ухвалено. Зараз територія з руїнами огороджується парканом. Завдання власника – розібрати ці руїни та очистити територію, а вже потім міська рада разом із власником та з врахуванням громадської думки буде приймати зважене рішення. Земельна ділянка під ТЦ «Амстор» знаходиться в оренді у його власника, тож вирішальне слово буде саме за Кременчуцької міською радою, - пояснив начальник РВА.

 

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх