У Кременчуці річкова вода на пляжах не відповідає нормам – санлікарі радять не купатися

2.06.2022, 12:43 Переглядів: 2 023

 

Відбір проб річкової води в місцях масового відпочинку для проведення лабораторних досліджень обіцяють проводити щотижнево

За результатами санітарно-мікробіологічного дослідження, станом на даний час показники мікробіологічної забрудненості води у відкритих водоймах не відповідають санітарно-гігієнічним вимогам:

Про це повідомляє пресслужба Кременчуцької міської ради на своєму офіційному сайті з посиланням на інформацію завідувача Кременчуцького РВП ДУ «ПОЛТАВСЬКИЙ ОЦКПХ МОЗ» Андрія Полякова.

Отже, станом на сьогодні, 2 червня, стан води на міських пляжах:

  • пляж на Сухому Кагамлику в районі Регіонального ландшафтного парку «Кагамлицький» - індекс ЛКП від 6 200 до 9 500 (допустиме значення – 5 000); 
  • центральний пляж на Дніпрі - індекс ЛКП 13 000 (допустиме значення – 5 000). 

Індекс ЛКП – свідчить про загальну бактеріологічну забрудненість водойми. Лактозо позитивна кишкова паличка при потраплянні у шлунково-кишковий тракт людини може викликати гострі кишкові інфекції. Особливо ці захворювання небезпечні для дітей.

- З метою недопущення виникнення та розповсюдження  інфекційних захворювань під час відпочинку фахівці рекомендують здійснювати обмежувальні заходи щодо купання на пляжі «Центральний» (р. Дніпро), та пляжі  (р. Сухий Кагамлик), а також закликають не користуватися іншими невстановленими місцями відпочинку, перш за все для купання, - йдеться у повідомленні.

Кременчуцький відокремлений підрозділ ДЕРЖАВНОЇ УСТАНОВИ «ПОЛТАВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР КОНТРОЛЮ ТА ПРОФІЛАКТИКИ ХВОРОБ МОЗ УКРАЇНИ» повідомляє, що в межах моніторингового спостереження, проводиться щотижневий відбір та лабораторні дослідження проб якості води відкритих водойм в місцях масового відпочинку мешканців міста.

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх