Катальпи, липи, клени, граби, ялини: у Придніпровському парку з'явиться 200 нових дерев (додано)

3.05.2022, 10:01 Переглядів: 1 243

 

Більшість дерев у парку «Придніпровському» висаджувалися ще у радянські часи, деяким з них більше 60 років

Цьогоріч на алеях Придніпровського парку з'явиться близько 200 нових дерев, повідомляє мерія. Частину посадкового матеріалу працівники парку виростили самі, також допомогу надав питомник рослин «Гарди».

Майстер з благоустрою міського парку культури і відпочинку «Придніпровський» Павло Ковтун зазначає, що з початку цієї весни вже висадили більше 50 саджанців дерев різних порід: катальпи, липи, клени, граби, каштани. Вчора, 2 травня, працівники на одній із алей парку посадили 11 саджанців ялини колючої.

Більшість дерев у парку «Придніпровському» висаджувалися ще у радянські часи, деяким з них більше 60 років. Вони вже досягли своєї вікової межі, тому наразі аварійні і фаутні дерева прибирають, а на вільних місцях висаджують нові.

Додано:

Директор парку Олександр Мірошніченко розповів ТЪ, що на висадку цих 200 дерев гроші з міського бюджету не використовувалися. На це пішли кошти, які є в обігу парку (він на дотаціях тільки в міжсезоння), значна частина розсади – то допомога меценатів, а ще частину саджанців виростили співробітники «Придніпровського» у службових приміщеннях.

Деякі саджанці беруть від кореневої системи дорослих дерев, деякі вирощують з насінин. Головне, щоб у молодого дерева укріпилася коренева система. 90% дерев з несформованою кореневою системою гине, коли їх пересаджують у відкритий ґрунт. Якщо ж з питомників надходять саджанці із закритою кореневою системою, тоді відбувається майже 100-відсоткове приживання.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх