В Україні можуть тимчасово скоротити соціальні  видатки

6.04.2022, 21:43 Переглядів: 3 569

 Для недопущення реалізації такого сценарію необхідно якнайшвидше запустити роботу промисловості,  малого і середнього бізнесу.

Починаючи з травня в Україні можуть скоротити  окремі соціальні видатки. Про це стало відомо з повідомлення Офісу президента України за результатами наради Зеленського з членами уряду. 

«За несприятливого розвитку подій розглядається можливість тимчасового скорочення окремих соціальних видатків, починаючи з травня. Для недопущення реалізації такого сценарію, як зазначили учасники зустрічі, необхідно якнайшвидше запустити роботу вітчизняної економіки – як важкої промисловості, так і малого й середнього бізнесу», - йдеться в повідомленні.

Які саме соціальні видатки можуть скоротити, не уточнюється. 

Зазначається, що у першому кварталі держбюджет вдалося виконати на 110% завдяки результатам перших двох місяців поточного року та авансових податкових надходжень.

У той же час у другому кварталі внаслідок військового вторгнення  прогнозується суттєве недовиконання державного бюджету України.

В уряді також розглядають можливі джерела наповнення держбюджету- це донорська допомога, спеціальні права запозичення від МВФ тощо.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх