Пенсії у березні виплатять своєчасно, а за комуналку платити треба

5.03.2022, 22:38 Переглядів: 1 545

Пенсії планують виплатити у передбачені законом терміни

Пенсійний фонд України почав виплату пенсій за березень 2022 року.
Пенсії у березні почали виплачувати навіть раніше – з 1 березня, і планують виплачувати у передбачені законом терміни, тобто до 25 березня. Але «у разі необхідності, виплатний період може бути продовжено після 25 числа», – сказано в повідомленні.

Пенсіонерам, які змушені переїхати, пенсії виплачуватимуть без відкриття рахунка у банку на підставі звернення до Пенсійного фонду.

- У разі тимчасової зміни фактичного місця проживання одержувача виплата пенсії йому здійснюється шляхом переказу коштів без відкриття рахунка у банку на підставі звернення (особистого, за допомогою засобів телекомунікаційного зв’язку чи в особистому електронному кабінеті на веб-порталі електронних послуг) до органів Пенсійного фонду України, - уточнюють в повідомленні уряду.

А Центр протидії дезінформації спростовує чутки про нібито гарантоване державою анулювання сплат комунальних платежів, банківських кредитів та послуг мобільного зв’язку під час війни з російськими окупантами. 

Центр протидії дезінформації при РНБО України зазначає, що воєнний стан не звільняє громадян від плати за комуналку, однак пеня і штрафи не нараховуються.

- Більшість українських банків ініціювали відтермінування сплати за позиками до червня. А оператори мобільного зв’язку значно збільшили кредитні ліміти на розмови та Інтернет і відтермінували їхню сплату, щоб жоден українець не втратив доступу до важливої інформації, - зазначили в центрі.

 

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх