Коли працівники дитячої лікарні отримають ковідні виплати за січень

11.02.2022, 13:03 Переглядів: 2 640 Коментарів: 3

 

Пацієнтів з COVID-19 стало більше, а зарплату вчасно не дають

9 лютого до нашої редакції звернувся колектив Кременчуцької міської дитячої лікарні і поскаржився, що працівники не отримали ковідні виплати за січень (обіцяні 300% за роботу з хворими на коронавірусну інфекцію). Людям вже навіть видали розрахункові листи, проте у них ці виплати не зазначені. До цього цього не було – у попередні місяці вони отримували їх у повному обсязі і вчасно. Керівництво пояснило медикам, що НСЗУ перерахувала надто мало коштів.

Крім того, дітей з діагнозом COVID-19 у січні лікувалося у медзакладі набагато більше (і не лише з Кременчука, а й з прилеглих міст на сіл), тому кількість ліжок для хворих збільшили з 60 до 80. А оскільки Національна служба здоров'я України нараховує гроші за лікування кожного пацієнта, виникають запитання.

10 лютого ми намагалися взяти коментар у в.о. директора дитячої лікарні Руслана Германа, але він сказав, що без дозволу очільника департаменту охорони здоров'я Максима Середи не буде нічого коментувати. Оскільки Максим Середа зараз у відпустці, ми кілька разів намагалися зв'язатися з його заступницею Людмилою Пономаренко, та вона проігнорувала наші телефонні дзвінки. Тож ніякого пояснення нам не вдалося отримати. 

І вже 11 лютого під час засідання виконкому мер Віталій Малецький пояснив, що договори з НСЗУ по пакетам послуг підписуються невчасно, тому є «певне відставання». Він запитав у заступниці директора департаменту охорони здоров'я Людмили Пономаренко, коли люди отримають ковідні виплати за січень.

– Очікуємо найближчим часом: або сьогодні, або в понеділок надійдуть кошти – і буде повністю розраховано по дитячій лікарні, – відповіла вона. – Дитяча лікарня пакет підписала, і тепер отримали звіт. Є процедура... Не день в день вони (НСЗУ – ред.) оплачують ці кошти.
Автор: Катерина Турубара Джерело фото: gsminfo.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

1 457
11 лютого 2022 13:10

працівники не отримали ковідні виплати за січень (обіцяні 300% за роботу з хворими на коронавірусну інфекцію). Людям вже навіть видали розрахункові листи, проте у них ці виплати не зазначені.


 круто надули....и потом жалуются что их не лечат. Спасибо новым лицам у руля страны. Рейтинги подымают путем таких манипуляций, а платить нечем....


8 1
423
11 лютого 2022 13:49

Цитата: antikola
. Спасибо новым лицам у руля страны. Рейтинги подымают путем таких манипуляций, а платить нечем....
і в керівництві міста .А чому боїться сказати слово в.о. директора ?Залякали ?Чому скрізь такі таємниці ? у всіх рильце в пушку ?


4 0
1 457
11 лютого 2022 14:23

Цитата: Olexander
у всіх рильце в пушку ?
рыла в корыте с бюджетом


4 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх