«АвтоКрАЗ» відновив поставки вантажівок для армії: передана партія безкапотних тягачів

28.01.2022, 13:29 Переглядів: 5 337

 

Підприємство виконує замовлення Міноборони

Єдиний виробник вантажівок в Україні ПрАТ «АвтоКрАЗ» цьогоріч відновив випуск вантажівок для потреб Міністерства оборони України. Днями на виконання контракту передана партія безкапотних тягачів КрАЗ-6510ТЕ, з колісною формулою 6х6, призначених для роботи у складі автопоїзду. Про це повідомляє AUTO-Consulting. На вимогу замовника, нові КрАЗи укомплектовані лебідками з тяговим зусиллям 15 т для завантаження пошкодженої важкої техніки на напівпричіп-трал.

«КрАЗ-6510ТЕ демонструвався на виставці «Зброя та безпека-2021» у Києві та викликали дуже великий інтерес у військових. Стенд «АвтоКрАЗу» тоді постійно відвідували делегації силовиків, і судячи з уже реалізованого проекту з постачання вантажівок, інтерес виявився предметним», - зазначає видання.

Модель безкапотника КрАЗ-6510ТЕ укомплектована дизельним двигуном 460 к.с., автоматичною коробкою передач та додатковою лебідкою.Вантажівок з автоматичною КПП АвтоКрАЗ раніше не постачав до ЗСУ.

Нагадаємо, портфель замовлень підприємства на 2022 рік складе 1000 автомобілів. Можна говорити, що завод оживає. У 2014 році, коли підприємство мало замовлення від Міноборони, «АвтоКрАЗ» виготовив 1388 авто. Потім, коли Міноборони перестало давати замовлення, обсяги виробництва почали поступово скорочуватися. Так, у 2017 році було виготовлено 629 автомобілів - і тоді директор підприємства Роман Черняк говорив про можливе банкрутство в інтерв'ю ТЪ.

На даний час підприємство перебуває у стані банкрутства, проте процедура ліквідації не призначалася — йде процедура розпорядження майном боржника, вживається комплекс заходів з відновлення платоспроможності.

Підприємство погасило більшу частину боргів по зарплаті.


Теги: КрАЗ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх