КВБЗ буде з роботою: підписали угоду з «Укрзалізницею» на 100 пасажирських вагонів

25.06.2021, 16:34 Переглядів: 3 318

 

На підприємстві зазначили, що Зеленський виконав свою обіцянку

25 червня АТ «Укрзалізниця» та ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» підписали угоду на постачання 100 пасажирських вагонів. Про це повідомляє корпоративний сайт КВБЗ. Договір розміщений у системі електронних закупівель Prozorro.

«Уперше в історіі? України таку кількість вагонів буде закуплено за кошти державного бюджету. Можна сказати, що доручення Президента України Володимира Зеленського, яке він зробив під час перебування на КВБЗ 6 березня 2020 року, починає виконуватися. Угода передбачає постачання вагонів протягом 2021-2022 років», - говориться у повідомленні КВБЗ.

На підприємстві також зазначили, що це другий за обсягом контракт з УЗ на постачання пасажирських вагонів виробництва КВБЗ. Найбільший – на 112 вагонів - був укладений у березні 2008 року. Значний, третій за обсягом, був підписаний у 2018 році.

 

Які вагони замовила «Укрзалізниця»

  • Вагон пасажирський купейний спальний — 51 одиниця.
  • Вагон пасажирський купейний спальний типу СВ - 12 одиниць.
  • Вагон пасажирський купейний спальний обладнаний для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі — 20 одиниць.
  • Вагон пасажирський купейний спальний обладнаний для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі та купе начальника поїзда - 17 одиниць.
«Отримання такого значного за обсягами замовлення підтверджує, що підприємство, на якому створена галузь українського пасажирського вагонобудування, зберегло свій потенціал, готове до реалізації поставлених завдань і взятих на себе зобов’язань», - прокоментував контракт голова наглядової ради КВБЗ Володимир Приходько.

Нагадаємо, УЗ зробила спробу придбати 100 пасажирських вагонів на відкритих торгах, на які подали заявки троє учасників. Однак двоє (крім КВБЗ) були дискваліфіковані, оскільки їхні документи не відповідали умовам закупівлі. І тендер не відбувся через відсутність конкуренції.

«Укрзалізниця» повторно не проводила торги, а оголосила переговорну процедуру. При цьому в системі Prozorro розмістили обгрунтування, суть якого у тому, що серед усіх виробників лише КВБЗ може виготовити 100 пасажирських вагонів, які відповідають технічним вимогам закупівлі, у строк 12 місяців.

Автор: Тетяна Донченко Джерело фото: kvsz.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх