Сільські бібліотеки Полтавщини отримали 150 комп’ютерів

1.06.2021, 09:03 Переглядів: 1 570

 

Тепер вони зможуть запровадити послуги з підвищення цифрової грамотності громадян

Комп’ютерну техніку для 61 бібліотеки Полтавської області передали 31 травня в межах проєкту «Дія. Цифрова освіта». Відтепер у 8 громадах зможуть запровадити надання активних послуг, пов’язаних із підвищенням цифрової грамотності населення.

Заступник міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан зазначила, що Полтавщина стала сьомим регіоном, якому передали комп’ютери. А усього в рамках проєкту бібліотеки країни отримали понад 2000 комп’ютерів.

Зараз в Полтавській області працює понад 170 хабів, де жителі області через платформу «Дія. Цифрова освіта» можуть проходити навчання. Як приклад, 95% таких хабів організовані на базі бібліотек.

- Усі розуміють, що сучасний світ неможливий без цифрової трансформації, але і вона також неможлива без цифрової грамотності. Оскільки бібліотеки в класичному їх варіанті і сприйнятті вже трохи себе пережили, є потреба їх модернізувати, - сказала заступниця голови облдержадміністрації Катерина Рижиченко.

Доречі, проєкт «Дія. Цифрова освіта» став гарним прикладом взаємодії бізнесу, влади та громадянського суспільства, адже техніку закупляли за кошти Благодійного фонду Favorit Foundation.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх