Боротьба з дискримінацією: українцям дозволять розлучатися під час вагітності

19.05.2021, 13:03 Переглядів: 1 864

 

Наразі проєкт розглядається у Комітеті

Верховна Рада вважає дискримінаційними норми Сімейного кодексу, що забороняють розлучення під час вагітності та до досягнення дитиною року. 17 травня парламентарі надали на розгляд Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики проєкт Закону про внесення змін до статті 110 та 111 Сімейного кодексу України.


На даний момент навіть у випадку домашнього насильства суд може відмовити постраждалій особі в розірванні шлюбу. Приміром, у 2020 році відповідні рішення суди прийняли 175 разів, навіть попри те, що в багатьох випадках на кривдника були складені адміністративні протоколи.


Чинним законодавством передбачається й строк для примирення подружжя, який де-факто часто сприяє подальшому вчиненню насильства.


Аби не дискримінувати жінок, нардепи пропонують виключити зі статті 110 Сімейного кодексу норму про заборону розлучення в період вагітності та до досягнення дитиною одного року. А статтю 111 Сімейного кодексу пропонують доповнити нормою про те, що процедура примирення не повинна застосовуватись у разі, якщо є ознаки домашнього насильства. Для підтвердження таких ознак суддя має керуватися показами свідків або чекати на підтвердження таких тверджень судовими рішеннями.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх