«З чого платити податки? Хоч йди красти...» Не всі ФОПи можуть отримати карантинну допомогу

21.04.2021, 13:27 Переглядів: 4 723 Коментарів: 10

 

Перелік видів економічної діяльності, за якими можна отримати 8 тис грн від держави, обмежений

І уряд, і президент широко рекламують допомогу ФОПам та найманим працівникам, які залишилися без роботи під час карантину — 8 тисяч гривень від держави.


«Президент закликає малих підприємців і працівників у «червоних» зонах подавати заявки на порталі «Дія» для отримання державної допомоги», - з таким заголовком вийшла сьогодні новина на урядовому порталі.


Натомість кременчуцький підприємець Павло Павелко, який був змушений зачинити магазин канцтоварів на час карантину «червоної зони», розповів ТЪ, як не зміг отримати допомогу. Ні для себе, ні для найманих працівників-продавців. Бо перелік КВЕДів, за якими надається цей вид допомоги, обмежений. 


- 15 числа прийшла комісія з виконкому — закрили магазин. Сказали, що не можна працювати у червоній зоні. Я спробував оформити допомогу через портал «Дія», почали реєструватися. Але, виявляється, Кабмін прибрав з переліку наш КВЕД (4762 — торгівля канцтоварами та газетами). Що ж це виходить? Працювати ми не маємо права, на допомогу — теж не маємо права, а податки — платіть! Куди звертатися? З чого платити податки? Коло замкнулося — хоч йди красти, - обурюється підприємець.

 

 

За його словами, за півмісяця має сплатити близько 32 тисячі гривень податків — у тому числі ЄСВ за найманих працівників. У виконкомі, мовляв, сказали - працюйте на доставку. Але канцтовари — не ті товари, які хтось замовлятиме, тим більше, що школярі теж у карантині.


Павло хоче звернутися на гарячу лінію уряду та президента — просити, аби розширили перелік тих, хто може претендувати на допомогу від держави.

 

- Якщо ми не маємо права працювати — тоді мали б отримати допомогу і не платити податки! - слушно зауважує підприємець.



У мерії сказали: нічим допомогти не можуть...


Керівниця управління торгівлі виконкому Людмила Жорняк також входить до так званого «антикоронавірусного» батальйону, який перевіряє роботу закладів торгівлі. Проблема підприємця, що має магазин канцтоварів, їй відома. Проте вона зауважує: вирішити його питання можуть лише на рівні держави.


- Раніше у Постанові Кабміну станом на грудень був інший перелік КВЕДів, більш розширений. І більше людей змогли скористатися цією допомогою (за умови, якщо вони добросовісні платники податків). Зараз цей перелік скоротили. Крім того, по телебаченню пройшла інформація, що буде доплата з місцевого бюджету. Але це неможливо. Бо, по-перше, такі суми не передбачені у міському бюджеті на 2021 рік. По-друге, бюджет у місті не виконується. Крім того, цей вид допомоги якраз декларувала держава. Так, були звернення з цього приводу від держави до місцевих громад, ОТГ. Було засідання в Асоціації міст України — усі міські голови визнають, що допомога підприємцям потрібна, але видавати цю допомогу з бюджетів не можуть, - коментує Людмила Жорняк.

 

На жаль, допомога з часткового безробіття, яка оформляється через Центр зайнятості, передбачена лише для виробників продукції. Торгівля не потрапляє до тих, хто може претендувати на цей вид допомоги.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 10

0
21 квітня 2021 13:52

??Крім того, по телебаченню пройшла інформація, що буде доплата з місцевого бюджету. Але це неможливо. Бо, по-перше, такі суми не передбачені у міському бюджеті на 2021 рік. По-друге, бюджет у місті не виконується.??

 

Ви тільки не забудьте в черговий раз виділити багатомільйонний транш на обслуговування макулатури, яку хтось помилково називає ??міська газета??. 

До речі, ви так елегантно сказали ФОПам "SOS you? So f*ck you!", що можна аплодувати стоячи)


42 0
0
21 квітня 2021 13:56

Вторая годовщина "конца эпохи бедности"

 


44 2
1 177
21 квітня 2021 14:52

Хотелось бы знать, Павло Павелко вместе со своим персоналом входит в те самые 73.23%? Ток без издежа?


18 12
0
21 квітня 2021 15:45

А чому ж Павло не розповість про черги на східцях біля свого магазину та як він запускає по декілька людей до себе під час локдауну? mask


3 16
767
21 квітня 2021 16:09

>>У мерії сказали: нічим допомогти не можуть...<<. А там других слов и не знают. Нафига они нужны вообще?

22 2
4 365
1
21 квітня 2021 19:42

Нормальное развитие событий, а кто то ожидал по другому? Конечно у фоповца в минимагазине, где запускают по 1-2 чел. больше концентрация вируса, чем в маркете и АТБ, где в шею в очереди чизают с маской на подбородке! Слава зелепузикам и их избирателям!


11 13
0
21 квітня 2021 20:54

Цитата: vaz

А чому ж Павло не розповість про черги на східцях біля свого магазину та як він запускає по декілька людей до себе під час локдауну? mask

Так а що йому робити? Де взяти гроші, якщо не працювати і від держави допомоги нема (про місцеву не будемо, тут вже все зрозуміло)?

Чи це він сам штучно створив чергу на східцях свого магазину, а не бездумні дії влади на всіх рівнях? 

Конкретне питання: що особисто ви пропонуєте Павлу робити в даній ситуації?


17 1
1 177
22 квітня 2021 11:53

Цитата: M D
Конкретне питання: що особисто ви пропонуєте Павлу робити в даній ситуації?

 

 Если Павло был электоратом Зілєнскава и всего квартального кодла, то просто тихонько и дальше стоять в квартальном стойле и не мычать... 

 

Но, по скольку ситуация касается не только его одного, объеденяться с такими же и требовать своего. Не с транспорантиками возле мерии. И не дорогу на Киевской перекрывать. А ехать в столицу и кошмарить само кваратальное гнездо вместе с кваратальными полудурками. Не с плакатиками в руках.

Але тут є одне але... Яйца нужно иметь...

 

P.S. Вспоминаю бестолковые митинги ФОП в Киеве в декабре 2020. Постояли помычали с плакатиками с нулевым результатом. А если бы были яйца, то не мычали бы, а блокировали и срывали все предновогодние декабрьские сьемки и концерты "Вечернего квартала"...Зілєнскава и его квартальное кодло нужно бить под дых, и требовать своего,  а не сопли жевать...

 

 


6 8
0
22 квітня 2021 19:49

Цитата: evil

 Если Павло был электоратом Зілєнскава и всего квартального кодла, то просто тихонько и дальше стоять в квартальном стойле и не мычать... 

Згоден. Проте коли припікає, мало хто може зізнатися у своїх помилках. Кого не спитаю, ніхто не голосував на останніх виборах за дійсного мера. Чи то коло спілкування таке, чи то такі люди неправдиві.

А якщо припустити, що він все ж не голосував за "піаніста". Що йому робити? Це в штатах може з?явитись продовжувач справи Хімейера. У нас - велике питання. Люди не задають правильних питань, не приймають участі в громадському житті міста (зараз не про оті "суботники" з помаранчем, боронь боже, а про реальний вплив на владу). Я приходжу до висновку, що оскільки ми маємо пасивне в плані громадського життя населення, то жодних зворушень не буде, значить, поточна ситуация влаштовує основні маси. А це добре. 


1 1
4 365
1
22 квітня 2021 19:55

Цитата: M D
пасивне в плані громадського життя населення
оті 73 % від тих шо прийшли з тими шо не прийшли і є інертна маса планктону, який колихає попутною тічією....аби нє хуже


2 7

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх