Суд поновив Кобзистого на посаді директора ДЮСШ-2

26.03.2021, 13:35 Переглядів: 3 634 Коментарів: 1

 

Позов задовольнили частково

Сьогодні, 26 березня, в Автозаводському суді суддя Нестеренко поставив крапку у справі Кобзистий vs Управління спорту. Позов задовольнити частково. 


Суть справи 


Віктор Кобзистий позивався до КДЮСШ №2 та Управління молоді та спорту щодо скасування наказу про звільнення, поновлення на роботі, стягнення середньої заробітної плати за час вимушеного прогулу та стягнення моральної шкоди.


Ексдиректор КДЮСШ №2 Віктор Кобзистий звернувся до суду після того, як його звільнили згідно з п.1 ст. 41 КзпПУ на підставі акту перевірки (за одноразове грубе порушення трудових обов'язків). Він у суді вимагав скасувати наказ про звільнення, поновити на роботі та стягнути середню заробітну плату за час вимушеного прогулу, а також стягнути моральну шкоду у розмірі 50 000 грн. 



Розкриття таємниці слідства


Напередодні винесення рішення головний юрист мерії Кременчука Валерій Мирошніченко подав клопотання, щоб залучити документи зібрані у ході моніторингу прокуратури. Суддя зазначив, що подаючи документи, в тому числі протокол обшуку, намагаються розголосити таємницю досудового розслідування. 


Дозволу на розголошення пан Мирошніченко не мав, тому його можуть притягнути до кримінальної відповідальності за статтею Кримінального кодексу України (Розголошення відомостей досудового розслідування).



Суддя відмовив представнику третій осіб Кременчуцької міської ради Мирошніченку у задоволенні клопотання про постанову окремої ухвали по факту вчинення Кобзистим правопорушення (під час перебування на посаді директора КДЮСШ №2). Ухвала оскарженню не підлягала й суддя видалився до нарадчої кімнати, щоб прийняти рішення щодо справи поновлення Кобзистого на роботі. 


Що вирішив суд 


Згідно з рішенням позовні вимоги Віктора Кобзистого задовільнили частково. Суддя Сергій Нестеренко прийняв рішення про поновлення Кобзистого на посаді директора й стягнути з КДЮСШ №2 середній заробіток у розмірі 141 242 грн 59 коп (за час вимушеного прогулу з 24 червня 2020 року до 26 березня 2021 року). Суддя зазначив, що поновлення на посаді і виплата місячної зарплати - понад 14 000 грн має бути виконано негайно. Разом тим він не задовільнив вимогу позивача про стягнення моральної шкоди у сумі 50 000 грн. Суддя вирішив стягнути моральну шкоду у розмірі 5 000 грн на користь Кобзистого. 


Рішення може бути оскаржено в суді апеляційної інстанції. Повний текст рішення оголосять 31 березня. 


Виконання рішення під питанням 


Як раніше писав Телеграф, спортивна школа КДЮСШ №2 у процесі об'єднання з кінно-спортивною школою Фаворит. Й за інформацією адвокатки Кобзистого Олени Оловятенко рахунки спортивної школи майже закриті, тому виконання рішення суду залишається під питанням. 


- Отримати рішення це лише половина шляху до перемоги, треба його ще виконати. Наразі школа знаходиться на стадії ліквідації. Наскільки мені відомо, рахунки КДЮСШ №2 майже всі закриті. З приводу виконання рішення залишаються питання, - зазначила адвокат. 


 
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

735
26 березня 2021 14:39

Це треш... людину поновили, але закладу вже немає... Рахунок вже 3:0 на користь звільнених керівників?


20 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх