Перші мобільні бригади з Кременчука пройдуть навчання з COVID-вакцинації

18.02.2021, 07:44 Переглядів: 2 066

 

Це будуть медики з центрів ПМСД №1 і №3

Перші мобільні бригади з Кременчука пройдуть навчання з вакцинації проти COVID-19. Про це повідомив Полтавський обласний центр громадського здоров’я ПОР.



Серія дводенних семінарів-навчань для членів мобільних бригад з імунізації від COVID-19 вакцинами Pfizer/BioNTech та AstraZeneca розпочалася у Києві 15 лютого. Першими в нашій області пройшли таке навчання п’ятеро членів бригади центру ПМСД №1 із Полтави – два лікарі та три медичних сестри. Наступними, з 19 лютого по 2 березня, такі навчання пройдуть іще три бригади – центрів ПМСД №3 з Полтави та №1 і №3 із Кременчука. Ці чотири бригади визначені як основні регіональні – вони працюватимуть на території Полтавщини протягом 1-2 етапів вакцинації.


Ще 4 мобільні бригади з Полтавщини пройшли одноденні онлайн-навчання. Адже на подальших етапах кампанії з вакцинації кількість задіяних бригад збільшуватиметься.


Першими в Україні та області очікуються вакцини AstraZeneca (прямі закупівлі) і Pfizer/BioNTech* (отримана через глобальну ініціативу COVAX). Вони вимагають різних умов зберігання та логістики. Тому одна частина мобільних бригад вивчає спосіб використання, введення й особливості роботи з вакциною Pfizer/BioNTech, інша – з AstraZeneca. Це має дозволити оперативно запустити процес імунізації.


У програмі навчань для бригад з імунізації – детальна інформація про кожну з вакцин. Щоб максимально убезпечити населення від можливих алергічних реакцій, окремий розділ теоретичного і практичного матеріалу стосується симптомів, діагностики та першої допомоги при анафілаксії. Звітність про кожне проведене щеплення буде заноситися до реєстру імунізації у системі e-Health.



*Вакцина Pfizer-BioNTech – це мРНК-вакцина, розроблена німецькою біотехнологічною компанією BioNTech спільно з американським фармакологічним концерном Pfizer. Заявлена ефективність – 95%. Необхідні дві дози вакцини з інтервалом у 21 день. Потребує температури зберігання щонайменше -70°С. Після розмороження може зберігатися 5 днів при температурі від +2°С до +8°С.


Вакцина AstraZeneca – це векторна вакцина, яку розробив Оксфордський університет та британсько-шведська компанія AstraZeneca. Заявлена ефективність – 70%. Потрібні дві дози вакцини з інтервалом у 28 днів. Може зберігатися до шести місяців при температурі від +2°С до +8°С.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: 0542.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх