«Кременчук» вирвав перемогу в «Сокола» у серії післяматчевих булітів

27.01.2021, 21:47 Переглядів: 1 711

 

12 перемога поспіль

Сьогодні, 27 січня, хокейний клуб «Сокіл» на своєму майданчику приймав «Кременчук». У запеклому протистоянні підопічні Олександра Савицького завоювали 12 перемогу поспіль. 


«Сокіл» - «Кременчук» 2:1ПБ (0:1, 0:0, 1:0, 0:0, 1:0)

Шайби: 0:1 - Орлов (Созонов), 5:49; 1:1 - Рубан, (Морозов), 46:45;

Сокіл: Кубрицький (Пеленський); Олендаренко - Голубич, Платонов - Сисак, Бєлінський - Лисенко, Сушков -; Рубан - Кузьменко - Морозов, Павленко - Симчук - Міхнов, Гильманов - Смирнов - Гончаренко, Коржилецький - Ступак - Сиротенко.

Кременчук: Давлетшин (Гордюшин); Алексюк - Яковлєв, Грицьких - Григорян, Хрішпенц - Бойових, Савицький - Варава; Коробов - Дубінін - Денискін, Созонов - Серанов - Орлов, Смирнов - Пукс (А) - Тютченко, Кисельов (К) - Гриценко (А) - Ворона.



Перший період, як і очікувалося, пройшов в рівній боротьбі. Обидві команди намагалися зіграти максимально просто в захисті зі швидким переходом в атаку. Крім цього, суперники вичікували, хто з них першим помилиться в обороні.


Першими помилилися хокеїсти «Сокола». На 6 хвилині нападник «Кременчука» Орлов, скориставшись нерозторопністю захисників киян у своїй зоні, заволодів шайбою і на виході переграв Кубрицького - 1:0. Господарі мали можливість тут же зрівняти рахунок, реалізувавши більшість, але з їх натиском справилася четвірка гостей.


У другому періоді рахунок на табло не змінився. Обидві команди вміло зіграли в обороні, а в завершальний момент атак надійні були воротарі. У «Кременчука» небезпечно у ворота кидали Дубінін і Серанов, а у «Сокола» - Смирнов і Кузьменко. В результаті на другу перерву команди йшли за рахунку 1: 0 на користь «містян».


У третьому періоді на 47 хвилині кияни зрівняли рахунок. Підопічні Шафаренко розіграли непогану комбінацію - Кузьменко віддав на Морозова, а той під кидок Рубану, після чого шайба опинилася у воротах Давлетшина 1:1. Під кінець двадцятихвилинки хокеїсти обмінялися ще небезпечними кидками, але це ніяк не вплинуло на рахунок - 1:1.


У додатковій п'ятихвилинці команди так само не визначили переможця, тому долю двох балів вирішила серія післяматчевих булітів. Сильніше в булітній серії виявилися хокеїсти «Кременчука», які записали до свого активу 2 бали.


Головний тренер «Кременчука» Олександр Савицький:

 

- Нам не вдавалося багато забити голів. Сьогодні налаштовувалися більше і якнайкраще зіграти в обороні, і у нас це вийшло. Не особливо багато було по нашим воротам кидків. Хлопці з цим завданням впоралися, хоча десь менше сил залишилося на атаку.


- Те, що гра не закінчилася в основний час – на це більше зіграло майстерність воротарів або позиційна гра команд?


- Ми намагаємося грати не на кількості кидків, а на якість гольових моментів. Інше питання - використовуємо ми їх чи ні. Саме сьогодні ми досить багато кидали, але гольових моментів було замало.


- Наступний матч з «Донбасом». Теж принциповий суперник. Після такої перемоги будете в піднесеному настрої?


- Зараз головне відпочити, залікувати рани. Звичайно, будемо налаштовуватися на гру з подвоєною, а то і з потроєною енергією.


Капітан «Кременчука» Микола Кисельов:

 

- Позитивні емоції після гри, так як виграли важкий матч. Суперники молодці, спасибі їм.

Зараз рівень всього чемпіонату став високим. Я гадаю, що кожна команда може дати бій. Завжди напружені ігри, овертайми, буліти.


- Спочатку матчу, склалося таке враження, що ви віддали ініціативу «Соколу» і більше сконцентрувалися на обороні. Це був такий план?


- Ні, просто суперник почав більш активно і агресивно грати. Через це так вийшло. План був зовсім іншим.


- Серія булітів - це майстерність реалізації або проста лотерея?


- Я гадаю, що це більше лотерея. Але на тренуваннях ми тренуємо цей компонент гри.


Головний тренер ХК «Сокіл» Олег Шафаренко:

 

- У хлопців було завдання «по саме не хочу». В принципі, хороша гра, така плей-офна вийшла. Голів замало, але моментів було багато у обох команд, але воротарі грали здорово. Гарний хокей. «Кременчук» з перемогою, молодці.


- Можна говорити, що пропущений гол на старті матчу зіграв свою роль?


- Я б так не сказав. Нормально ми грали, незважаючи на цю пропущену шайбу, намагалися створювати моменти.


- Друга гра з кременчужанами закінчилася серією булітів. Що можете сказати з цього приводу?


- Гарне протистояння, команди змагаються, ніхто не хоче програвати. Думаю, що в таких іграх з «Кременчук» наші хлопці ростуть.


- Буліти - це лотерея або майстерність виконавців?


- Думаю, що майстерність. Частка везіння присутня, але якщо у тебе в команді є гравці, які можуть виконати штрафні кидки - це плюс.


Свій наступний поєдинок «містяни» зіграють з «Донбасом» на виїзді, 30 січня. Початок зустрічі о 17:00. Дивіться пряму трансляцію матчу на телеканалі XSPORT.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх