«Втомився дивитися на муки, як вболівальник клубу»: новий власник футбольного клубу «Кремінь» Сергій Ковнір

18.08.2020, 18:01 Переглядів: 12 525 Коментарів: 9

 

Президент футбольного клубу «Кремінь» розповів про плани команди та як він вирішив взяти муніципальну команду

Сергій Ковнір - новий власник футбольного клубу «Кремінь». Саме Сергій Володимирович в останню хвилину протягнув руку допомоги футбольному клубу. «ТелеграфЪ» поспілкувався з новим власником та президентом ФК «Кремінь» про цілі на сезон, чому вирішив підтримати футбольну команду та про зміни в команді.


За інформацією «Телеграфа», Сергій Ковнір є власником «Кремінь ТВ», який транслює спортивні заходи, зокрема футбольні матчі. Він один з власників компанії з нафтопродуктів, також у нього є близько 5-6 підприємств, які розташовані не лише у нашому місті.


Сергій Ковнір любить зіграти на більярді та великий теніс. До речі, новий власник «Кременя» був героєм нашого матеріалу, на початку 2000-х він робив пропозицію одружитися своїй коханій, розмістив інформацію на білборді (на одному з перших білбордів у місті). Ще не будучи президентом клубу, Сергій Ковнір відвідував домашні ігри «Кременя» та не цурається після матчу завітати у роздягальню та привітати хлопців з успіхами. Навіть разом в колі відсвяткувати перемоги над лідерами.



На думку Ковніра муніципальний футбольний клуб успішним бути не може, адже є багато факторів, які вливають на команду.


- Тренер Сергій Свистун та футболісти зробили чудо. Шансів не давав ніхто. За це їм велике спасибі. - подякував новий власник клубу за працю, яку зробили гравці та тренерський штаб.


- Як Вам надійшла пропозиція взяти під свою опіку футбольний клуб Кремінь? До речі, після послаблення карантину й довгих перемовин у ПФЛ було прийняте рішення про відновлення чемпіонату у Першій лізі. Саме Ви стали тим інкогніто хто вирішив фінансово підтримати Кремінь й продовжити боротьбу в чемпіонаті. Як було прийняте рішення?


- Я запропонував, якщо «Кремінь» вилетить у Другу лігу, то заберу команду. Бо втомився дивитися на ці муки, як вболівальник клубу. Потім ситуація так склалася в місті, що команда взагалі могла вилетіти в аматори або зникнути (Якби «Кремінь» після рестарту змагань не вийшов на поле через брак фінансування, команді зараховували не лише технічні поразки, а й позбавили ліцензії - ред.). Перед голосуванням Андрія Дмитровича на конференції - провели розмову. Ми вдарили по руках й поставили задачу залишитися у Першій лізі. Взагалі розглядали варіант, якщо команда вилітає у Другу лігу, то забираю команду, а постало питання взагалі про існування команди.




- Ви раніше слідкували за виступами кременчуцького клубу?


- Оскільки компанія «Кремінь ТВ» транслює матчі «Кременя», то в обов'язковому порядку дивився матчі команди. А в дитинстві, наприкінці 80-х - початку 90-х, навіть перелазив через огорожу стадіону, щоб потрапити на матчі «Кременя».


- Розкажіть про побудову нового керівного складу клубу. Які зміни в керівництві команди?


- У клубі є люди, які достатньо знайомі з футболом й розбираються в цьому. Основна задача - зробити з муніципального клубу комерційний. Це важкий перехід, адже різний підхід та бачення системності й управління. Зараз у клубі три посади: бухгалтер, директор та президент. Директором ФК «Кремінь» ставимо Недяка Андрія Дмитровича, далі за необхідності будемо вводити людей. Ті хто відповідатиме вимогам - гратиме та працюватиме. Будемо старатися, щоб в клубі були кращі.


- Хто буде начальником команди та працюватиме у тренерському штабі визначає головний тренер?

З Олександром Борисовичем Головком (головний тренер - ред.) був підписаний контракт. Йому головне - не заважати. Він - достатній професіонал. Щодо тренерського штабу, він буде укомплектовуватися.


Було побажання від вболівальників і нас, залишити у тренерському штабі Сергія Свитуна та Романа Локтіонова.


 


- Сергій Володимирович, чи ставили Ви завдання перед новим тренерським штабом на новий сезон?


- Основна ціль - сформувати структуру професійної роботи. Ми реалісти, цілі великі, але озвучувати їх не будемо. Зараз основна задача - «вирощувати» молодих футболістів, й давати всім вихованцям «Кременя», які себе проявлять, засвітитися в основній команді.

Олександр Борисович має величезний досвід роботи з молоддю. Його досвід стане в нагоді при переході з молодіжного у дорослий футбол.


Ми плануємо залучити багато нових досвідчених гравців, до яких буде тягнутися молодь. В тренувальний процес ні я, ні Андрій Дмитрович не влазимо - даємо карт-бланш головному тренеру для вибору та перегляду гравців.



- Які нововведення чекають вболівальників?


- Багато сюрпризів для вболівальників. Перший сюрприз - головний тренер. Також більшість вболівальників брали участь у голосуванні щодо нової форми. Спробуємо розробити до чемпіонату, адже дуже важко, вирішили пішли по індивідуальному дизайну. Якщо встигнемо - буде форма, якщо ні - будемо брати форму якихось виробників. Ребрендинг йде повний: від костюмів до форми.


Будемо розігрувати комплекти форми між вболівальниками та проводити конкурси в перерві матчів.


Плюс очікуються сюрпризи у вигляді легіонерів. Наскільки знаю, у «Кремені» легіонери не грали, додасть трохи екзотики.


Вхід на стадіон буде платним. Також розглядаємо варіант, що у разі програшу «Кременя» вболівальникам повертатимуть кошти за квиток.


Також перед грою для вболівальників планують намети з напоями та їжею, але все залежатиме від карантинних норм.

Сергій Ковнір наприкінці інтерв'ю зауважив, що клуб готовий до співпраці.


- «Кремінь» - не політичний проєкт, це проєкт любителів футболу. Якщо є ряд підприємців, які готові долучитися - наші двері відкриті. Проєкт важкий, але цікавий, тому хочеться цей проєкт розділити. Те, що хочеться зробити, треба робити добре.


За словами президента ФК «Кремінь», зараз для підприємців прописують перспективну програму, адже в планах зробити з дотаційного - прибутковий клуб.


Перед стартом чемпіонату вболівальників познайомлять з новими гравцями та головним тренером футбольної команди «Кремінь».


Зауважимо, що в МФК «Кремінь» залишаються лише дитячі команди, без професіоналів, які фінансуються з міського бюджету. Директором МФК «Кремінь» залишається Андрій Дмитрович Недяк.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 9

54
18 серпня 2020 19:32

"Директором ФК «Кремінь» ставимо Недяка Андрія Дмитровича"

З таким директором ви довго будете ставати на прибуткові рейки.

Якщо не зраджує пам'ять, в позаминулому році, коли Кремінь вкотре не зміг пробитися в першу лігу, одразу після останнього матчу зібралися вболівальники і розмовляли з Недяком. На його фразу що мало грошей хтось запропонував зробити платний вхід на ігри. У відповідь ми почули що клуб в комунальній власності і Недяк, як директор, не може встановлювати платний вхід. Цього мені достатньо, щоб зрозуміти що пан Недяк засидівся у своєму кріслі і звик лише отримувати гроші від головного спонсора, і напрягатися, щоб знайти додаткові гроші, він не збирався. Як у крилатому вислові: "Хто хоче, той шукає можливості, хто не хоче - шукає причини". От і він шукав якісь причини/відмовки щоб нічого не робити. А потрібно було напрягатися і щось робити, тим паче що навіть в тій ситуації можна було достатньо зробити, щоб додатково заробити 1-2 млн грн в рік для клубу.

 

До речі, якщо потрібні енергійні та ініціативні працівники - я готовий! Напишіть в ЛС контакти с ким можна зв'язатися.


5 6
48
18 серпня 2020 20:21

Ногом'яч в нас нікому не потрібний, тому він ніколи прибутковим не буде. Краще б Сергій інвестував зайві гроші у розвиток масової фізкультури у місті - загальні спортмайданчики, футбольні, баскетбольні, волейбольні майданчики, бігові доріжки, велостадіон... По місту майже вся спортінфраструктура зруйнована з нашими владними чортами - нікуди вийти позайматись власним здоров'ям


6 23
0
18 серпня 2020 20:39

Если Кремень проигрывает,то будут возвращать деньги за билет,а можно еще сделать,что за ничью половину)))

15 4
0
18 серпня 2020 22:17

Цитата: The best
Если Кремень проигрывает,то будут возвращать деньги за билет,а можно еще сделать,что за ничью половину)))

Или 25% за результативную, а 75% за 0:0 )))



Цитата: kremen555

Ногом'яч в нас нікому не потрібний, тому він ніколи прибутковим не буде. Краще б Сергій інвестував зайві гроші у розвиток масової фізкультури у місті - загальні спортмайданчики, футбольні, баскетбольні, волейбольні майданчики, бігові доріжки, велостадіон... По місту майже вся спортінфраструктура зруйнована з нашими владними чортами - нікуди вийти позайматись власним здоров'ям

Массовую физкультуру должны развивать не бизнес, а государство и её представители (мэры, горсоветы и т.д.) на местах.


17 0
103
18 серпня 2020 22:27

Цитата: BS

...Якщо не зраджує пам'ять, в позаминулому році, коли Кремінь вкотре не зміг пробитися в першу лігу, одразу після останнього матчу зібралися вболівальники і розмовляли з Недяком. На його фразу що мало грошей хтось запропонував зробити платний вхід на ігри. У відповідь ми почули що клуб в комунальній власності і Недяк, як директор, не може встановлювати платний вхід...

 

На той час клуб дійсно був комунальний і ми, як платники податків, вже сплачували на утримання клубу. І брати за це двічі навіть керівнитво міста не дозволило (будь то Недяк чи ще хтось був на посаді директора комунального закладу). Якщо пригадаєте, то навіть вболівальники петицію на сайті мерії розміщували (20.09.17), щоб керівництво міста дозволило клубу брати кошти з вболівальників. 


6 2
54
18 серпня 2020 22:45

Цитата: Альона Душенко

На той час клуб дійсно був комунальний і ми, як платники податків, вже сплачували на утримання клубу. І брати за це двічі навіть керівнитво міста не дозволило (будь то Недяк чи ще хтось був на посаді директора комунального закладу). Якщо пригадаєте, то навіть вболівальники петицію на сайті мерії розміщували (20.09.17), щоб керівництво міста дозволило клубу брати кошти з вболівальників. 

Я вважаю, що якби було бажання у керівництва знайти додаткові кошти, то вихід можна було б знайти і донести свою позицію до керівництва міста. Та й, взагалі, навіть якщо не брати до уваги платний вхід, можна було нормально працювати в комерційному та рекламному напрямку і заробляти додаткові кошти для клубу. Але, як я вже сказав, керівництву МФК це було не цікаво!!!


2 3
604
19 серпня 2020 11:15

Всі,кому цікавий футбол,хто вболіває за спорт і розвиток молоді,повинні бути вдячні людині,яка взяла на себе тягар.

Тому що підтримка футбольного клубу-це тільки витрати.Колись,у перспективі ,при умові участі в цьому процесі громади,можливо буде плюс у балансі.


10 0
0
19 серпня 2020 16:12

Вот только не надо никакой экзотики и легионеров, это чересчур. Иностранец приедет, получит деньги, и отправится дальше, даже не вспоминая о том, где он играл. А местные будут играть и за себя, и за город, чтобы потом можно было не стыдиться при выходе на улицу. Болельщики в первую очередь будут ходить на своих ребят и воспитанников академии, Кременчуг – футбольный город, дети бегают в каждом дворе, где есть хотя бы минимальные условия для игры в футбол. Лучше инвестировать в своих, чтобы затем по возможности выручить выгоду при трансферах.


8 2
364
20 серпня 2020 17:44

Цитата: kremen555

... Краще б Сергій інвестував зайві гроші у розвиток масової фізкультури у місті...

 

Чому б Вам самому це не зробити?


8 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх