Ірландське серце, графиня та Редька: що новенького кременчужанам почитати на вихідних

6.06.2020, 12:17 Переглядів: 2 610

Спеціально для читачів «Телеграфа» бібліотекар відділу абонемента ЦМБ Наталія Манжеліївська підготувала чергову добірку бібліотечних книжкових новинок

  

 

Мэри Пэт Келли «Ирландское сердце»

Нора Келлі – молода американка, в жилах якої тече ірландська кров. Під час Великого голоду мати й сестра Нори покинули Ірландію та осіли в США. А нині Нора починає нове життя в Парижі й зустрічає там Пітера Кілі – того, кого шукала все життя, відданого чоловіка, що кохає її. Щастя триває недовго – до початку Першої світової війни. Пітер поїхав допомагати повстанцям до Ірландії, а Нора працює в госпіталі. Їхні шляхи розходяться, та почуття міцніють. Тривалий час від Пітера немає звісток. Невже вони загубили одне одного у цьому вирі пристрастей та війн? Чи судилося їм зустрітися знову?

Шеридан Ле Фаню «Кармилла»

Лора з батьком мирно живуть у розкішному замку в Штирії, серед мальовничих австрійських пейзажів. Ніщо не порушує їхній спокій. Але одного разу в замку з’являється таємнича незнайомка. Вона дуже вродлива, а в очах її ніби танцюють язики темного полум’я. Між Лорою і молодою графинею зав’язується дружба. Згодом батько зауважує, що Лора втрачає життєві сили, її немов спалює дивна хвороба. Невтішній батько з кожним днем все пильніше приглядається до загадкової графині, яка принесла горе в їхній дім. Хто вона? Яку страшну таємницю приховує цей погляд?

 
 

Ірена Карпа «Піца «Гімалаї»

Ранок застає Редьку в ліжку з лептопом: вам лист. Хтось по той бік монітору радить їй відчинити – дзвінок у двері, а за тими дверима несподіване здійснення Редьчиної мрії про мандри – дорогий GPS-навігатор: якщо повернути до магазину, грошей вистачить на заповітний квиток до Індії… Сестра Соня скидає героїню з небес на землю: краще б на роботу влаштувалася – он хоч би піцу доставляти. Тільки от у Редьки, вочевидь, у крові дзен-туризм.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх