Спустили на воду один з катерів, які обстріляли росіяни в Азовському морі

15.04.2020, 07:04 Переглядів: 2 390 Коментарів: 3

 

 Катер спущено на воду й найближчим часом він піде з акваторії заводу

На ДП «Миколаївський суднобудівний завод» завершили ремонт і відновили боєздатність малого броньованого артилерійського катера (МБАК) «Вишгород». Катер спущено на воду й найближчим часом він піде з акваторії заводу.


Так само відновлено боєздатність МБАК «Нікополь». На обох катерах відремонтована зовнішня обшивка підводної частини, гвинто-рульові комплекси, протекторний захист, донно-бортова арматура, суднові системи та обладнання, виконано фарбування.


 


Командувач ВМС України адмірал Ігор Воронченко під час перебування на військово-морській базі «Південь» розповів про технічний стан катерів, які були пошкоджені військовими РФ у Керченській протоці у 2018 році:


– Щодо підтримання бойової готовності корабельно-катерного складу УВМС, то в нас є таке поняття, як «плановий ремонт і графіки постановки кораблів у док». Відповідно до цього плану, було проведено ремонт малих броньованих артилерійських катерів, зокрема  і тих, які були захоплені під час подій 2018 року в Керченській протоці. Всі ремонтні роботи стосовно катера «Нікополь», зокрема його корпусу і гвинторульової групи, було виконано вчасно і його вже спущено на воду. Наразі тривають роботи з наладки електромеханічної частини. Найближчим часом МБАК увійде до бойового складу.


Ми провели ремонт і рейдового буксира «Яни Капу». Він також найближчим часом прийде до пункту базування – міста Одеси. Що стосується МБАКа «Бердянськ», який був обстріляний з ПСКР ФСБ Російської Федерації, на ньому провели всі процедури експертиз наші та іноземні фахівці, що представляють Україну в міжнародних судах. Договір вже складений.  Найближчим часом катер «Бердянськ» також буде відправлено на ремонт. Я впевнений, що у визначені терміни ми отримаємо готові до бойового застосування катери ВМС.


 


Нагадаємо, малий броньований артилерійський катер «Нікополь», «Бердянськ» та буксир «Яни Капу» було захоплено росіянами в районі Керченської протоки під час походу з Одеси до Маріуполя у листопаді 2018 роки. Тільки через рік, у листопаді 2019 року, Росія повернула Україні катери, після чого почався етап відновлення та повернення до строю українських катерів та буксиру.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

4 363
1
15 квітня 2020 07:52

когда суд над захватчиками? вава уже все спустил....равно как и экономику.


9 15
0
15 квітня 2020 09:17

Читав раніше...


0 1
592
15 квітня 2020 09:20

Цитата: zzzzzz

когда суд над захватчиками? вава уже все спустил....равно как и экономику.

Ой, а не петя ли спустил донбас другому вове ?


11 7

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх