Орендарів комунальних приміщень у Кременчуці пропонується звільнити від плати на період карантину

15.04.2020, 07:41 Переглядів: 2 757 Коментарів: 2

 

Депутати земельної комісії пропонують доопрацювати проєкт рішення – звільняти від орендної плати лише тих підприємців, хто, дійсно, не веде бізнес під час карантину

На сесію міськради, що відбудеться 23 квітня, підготовлений проєкт рішення про звільнення орендарів комунальних приміщень від орендної плати з 17 березня – і до завершення карантину. У такий спосіб пропонується підтримати бізнес, який несе збитки під час карантину. 14 квітня питання розглядали на засіданні депутатської земельної комісії.


Керівник управління міського майна Олена Щербіна зазначила, що рішення про звільнення від орендної плати ухвалили міські рад Києва, Львова, Чернівців та інших міст.


Депутати звернули увагу, що проєкт рішення не містить переліку об’єктів, які будуть звільнені від орендної плати. І додатково поцікавилися переліком приміщень та орендарями.


- Якщо ці об’єкти працюють, то навіщо звільняти їх від орендної плати? А якщо це магазин чи аптека? – зауважив депутат Костянтин Терещенко.



Голова земельної комісії Руслан Ульянов зауважив, що до списку орендарів, які будуть звільнені, потрапили й об’єкти оператора мобільного зв’язку «Київстар» - тобто у списку є об’єкти, на які жодним чином не вплинув карантин.


- Це кіно якесь, - відреагував Костянтин Терещенко.



Він запропонував затверджувати рішення лише з переліком об’єктів. Пропозиція Руслана Ульянова – зняти питання на доопрацювання. Депутат Олександр Роженко вважає, що питання про звільнення від орендної плати на час карантину треба розглядати окремо по кожному підприємцю.


- Якщо це продуктові магазини, моя позиція – не звільняти. Якщо це офіси, закриті від початку карантину, то їм можна піти назустріч і потрібно піти назустріч, - висловився Олександр Роженко.



Натомість Оксана Піддубна вважає, що розгляд кожної заяви підприємця окремо – це потенційна корупційна складова.


За підрахунками управління міського майна, втрати міського бюджету в результаті звільнення орендарів від плати за період карантину (з 17 березня по 24 квітня включно) складуть 962 тис грн.


Земельна комісія запропонувала управлінню міського майна доопрацювати проєкт рішення до сесії.


Нагадаємо, парламент вніс зміни до законодавства, передбачивши, податкові послаблення для бізнесу. Зокрема, що плата за землю та нежитлову нерухомість не нараховується за березень (попередній закон передбачав два місяці, березень та квітень, але ця норма скасована).

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

208
15 квітня 2020 08:50

Если показываете на опыт других городов то как то выборочно. Одесса и другие города вообще Не закрывали рынки, хотя там полно супермаркетов. 


1 2
95
15 квітня 2020 09:57

Эти помещения арендуют в основной массе "свои" и надо же как удачно решили помочь нуждающимся. Лучше отмените на период карантина коммуналку социально незащищенным слоям.


1 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх