3,6 мільйона гривень обійшов ремонт басейну «Нептун»

22.04.2020, 17:45 Переглядів: 1 705

 

Відремонтований басейн «Нептун» показали журналістам та студентам

Ремонт басейну «Нептун» Кременчуцького національного університету ім. Михайла Остроградського обійшовся державному бюджету у 3,6 мільйона гривень. Басейн доступний не лише студентам університету, а й кременчужанам після травм, спортсменам, людям з обмеженими фізичними можливостями, які проходять реабілітацію та займаються спортом.


 


За час ремонту утеплили фасад будівлі басейну, а також замінили системи віконних блоків у великому та малому басейнах. Це перше, що впадає в очі. Крім цього відремонтували систему вентиляції та підігрівання повітря, це дозволило значно зменшити витрати енергоносіїв.

Для тих хто бачив на турніках шар води, від конденсату, може порівняти, що з цього часу не треба витирати ганчіркою, щоб мати можливість підтягнутися.


Щоб запобігти руйнуванню стін провели гідроізоляцію із заміною облицювання обвідної доріжки великого басейну. На вузлах обліку витрат води, тепла та електроенергії провели ремонт та встановили сучасні лічильники.


Ремонт басейну «Нептун» проводився за бюджетні кошти силами КП«Союзрембуд» та ТОВ «Укртрансбудпроект».


Викладачів університету залучали до процесу розробку систем та ремонту басейну


Міністерство освіти та науки за 2018 та 2019 роки виділило кошти на капітальний ремонт корпусу Кременчуцького національного університету.


 


Ректор університету Михайло Загірняк розповів, що в басейні зробили гідроізоляцію, впорядкували систему теплопостачання та водо підігріву, встановили сучасну автоматику, переобладнали вузли обліку водо обладнання, що дозволить в майбутньому економити кошти.


- Загалом за даними бухгалтерії близько 3,5 млн грн витратили на капітальні видатки. – розповів ректор університету. – Також додатково витрачали на фахівців, які займалися автоматикою. Залучали наших викладачів, доцентів, які розробляли систему.


Зараз фінансування вищої освіти бажає кращого, тому викладачів долучали до розробки систем та реконструкції басейну за премії. Тим паче рівень викладачів високий, що дозволяв за мінімум коштів отримувати фахову кваліфіковану розробку систем кондиціювання.


Університету вдалося майже без зупинки тренування зробити ремонт у приміщенні.


- Ми змушені роботу басейну переривати влітку, коли припиняється подача гарячої води. За цей час в басейні проводиться санітарні заходи. – додав ректор.


Вперше за 17 років вдалося залучити державне фінансування


Михайло Загірняк поділився, що за 17 років, коли він очолює університет, вдалося двічі залучити фінансування на капітальні видатки, це у 2018 та 2019 роках на ремонт басейну.


- Утримання бази не є фінансово підйомним. Мені весь час пропонують віддати (стадіон «Політехнік» та басейн «Нептун» - ред.)… Як бачите більшість наших підприємств намагаються позбутися, чи то віддати у комунальну власність, чи то кудись передати соціальні об’єкти. Але ми поки що тримаємося, - зауважив Михайло Васильович. – Звичайно хочеться покращити умови, той же манеж спорткомплексу, вже не кажучи про стадіон, то взагалі ганьба. Якщо місто не може підняти самотужки стадіон й залучає державне фінансування, то що тоді можна говорити університету.
Стадіон «Політехнік» зараз має такий вигляд
 
Фото: Артем Коваленко
Автор: Альона Душенко Фото: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх