«Не можна пройти повз стадіон «Політехнік» без болю в серці»: депутати згадали про стадіон та басейн «Нептун»

2.04.2018, 15:29 Переглядів: 7 143

 

Кременчук безкоштовно забрав на баланс частину нерухомості Кременчуцького національного університету

На сесії Кременчуцької міської ради депутати розглянули рішення «Про внесення змін до рішення Кременчуцької міської ради від 23.12.2014 року про надання згоди про безоплатне прийняття об’єктів нерухомості з державної власності до комунальної власності територіальної громади міста Кременчука». Воно передбачає передання будівельних споруд та спортбази. Ці об'єкти знаходилися на балансі Кременчуцького національного університету ім. Михайла Остроградського, а саме:

  • будівлі та споруди  по вул. Ярмарковій, буд. 9 в місті Кременчуці (приміщення колишнього ПТУ №16)

  • будівлі та споруди по вул. Дніпровська, буд. 1 в с. Мала Кохнівка Кременчуцького району (2 дачних будинки, кінобудка, їдальня, тир, дворова вбиральня)

 

Згідно з даними станом на 01.12.2016р., залишкова балансова вартість комплексу після переоцінки складає: 566 150 грн. Технічний стан будівель та споруд за даними балансоутримувача та в результаті обстеження є таким, що потребує капітального ремонту (відсутнє електропостачання, водопостачання, опалення, а також відсутність доріг - вони ґрунтові).

 

Попри те, що в документі зазначені лише будівельні споруди та спортбаза депутати згадали про стадіон «Політехнік» та басейн «Нептун».

 

Ще на засіданні бюджетної комісії голова Олександр Плескун надав пропозицію винести питання на сесію за умови надання інформації про використання об’єктів, а виконкому розглянути можливість додати до переліку об’єкти стадіон «Політехнік» та басейн «Нептун».

 

- Пропоную провести перемовини і на якихось умовах, якщо вони не можуть надати об’єктам належний догляд, забрати в комунальну власність. Розумію, що є певні обставини пов’язані з акредитацією, - зазначив Плескун і запропонував передати майно на баланс міста, а університету в користування. - Передати майно в користування і слідкувати за об’єктами, не доводити їх до стану, в якому необхідно виділяти кошти на ремонт. Ми пам’ятаємо, як на цьому стадіоні грав «Кремінь» у Вищій лізі. Всі, хто має відношення до спорту, не може пройти повз стадіон без болю в серці.

  

Депутати згадали, що басейн «Нептун» також потребує ремонту, але без стадіону і басейну Кременчуцький національний університет втратить акредитацію. Депутати дійшли згоди, що необхідно допомогти університету, але одні дотримуватися думки, щоб майно було на балансі університету, а інші - комунальним, яким користуватиметься університет.

 

Мер назвав основні пункти, чому хоче забрати басейн «Нептун» в комунальну власність: стан будівлі, конфлікт з адміністрацією щодо часу проведення змагань та бажання розвивати плавання. За його словами, на думку розвивати плавання й передати басейн до комунальної власності його наштовхнула депутат Людмила Котляренко.

 

Міський голова Віталій Малецький дав доручення керівнику Управління молоді та спорту Олександру Мазуру звернутися до адміністрації КрНУ ім.Михайла Остроградського з пропозицією передати в комунальну власність басейн «Нептун».

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх