Із 1 квітня працюючі пенсіонери отримають підвищені пенсії

2.04.2018, 15:15 Переглядів: 9 880

Це стосується тих, хто відпрацював два роки після виходу на пенсію. Вперше такий перерахунок провели без звернення громадян

Пенсійний фонд України повідомив про новацію. Відтепер з 1 квітня кожного року без звернення особи проводиться перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам. А саме: тим, хто відпрацював два роки після виходу на пенсію. Перерахунку підлягають пенсії за віком, по інвалідності і за вислугу років. Проте за вислугу років - лише тим особам, які на момент перерахунку досягли пенсійного віку.


Раніше працюючий пенсіонер кожні два роки повинен був сам звертатися до Пенсійного фонду за перерахунком. Нині ж органи Пенсійного фонду автоматично вибрали людей, які мають стаж, заробітну плату, і перерахунок уже здійснений, повідомляє офіційний портал ПФУ.


За інформацією ПФУ, перерахунок проводиться або за двома показниками (це стаж роботи та розмір заробітної плати), або за одним із них.


Наприклад, якщо у працюючого пенсіонера знижувалася зарплата, то перерахунок за новим розміром зарплати для нього невигідний, оскільки діє понижуючий коефіцієнт. Такій людини перерахунок зроблять лише за стажем. Як запевняє Олена Охріменко, директор департаменту пенсійного забезпечення ПФУ, фахівці Пенсійного фонду обирають найбільш оптимальний варіант розрахунку: або це розрахунок за стажем і за заробітною платою, або лише за стажем.

- Є такі пенсіонери, які після призначення чи перерахунку пенсії не відпрацювали два роки. Наприклад: пенсію призначено в 2016 році, особа пропрацювала 5 місяців, звільнилась і не звернулась до органів Фонду за перерахунком. Ось для цієї категорії необхідно дорахувати цей стаж, навіть якщо особа не має 24 місяців страхового стажу, але пройшло два роки після призначення чи перерахунку пенсії. Тому перерахунок проводиться лише за страховим стажем, - зазначила Олена Охріменко.


Під час перерахунку працюючим пенсіонерам фахівці ПФУ виявили, що деякі з них не звертались за перерахунком у попередні роки. Таким людям при автоматичному перерахунку буде враховано весь наявний стаж.

 

Як повідомив «Телеграфу» Роман Ареп’єв, начальник управління Пенсійного фонду у Кременчуці, перерахунок кременчуцьким працюючим пенсіонерам уже проведено. І в квітні особи, які мають право на перерахунок, уже отримають пенсії у підвищеному розмірі. Сума перерахунку буде в кожного індивідуальна.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх