У Кременчуці «швидка» перевірила водіїв на «чемність»

13.02.2020, 15:01 Переглядів: 16 927 Коментарів: 11

 
Під час акції «Маячок» «ТЪ» побачив, як карета екстреної медичної поспішає на уявний виклик

Сьогодні, 13 лютого, патрульна поліція Кременчука спільно з Кременчуцькою станцією екстреної медицини №2 провела профілактичну акцію «Маячок». Таким чином водіям хочуть нагадати про необхідність давати дорогу транспорту оперативних служб.


«Швидка» разом з патрульними та журналістами здійснила профілактичний заїзд Кременчуком. Стартували від станції екстреної медицини, що на вулиці Театральній. Проспектом Свободи й проспектом Лесі Українки доїхали до зупинки «вулиця Молодіжна» та повернулися назад, закінчивши «рейд» біля відділення лікарні «Кременчуцька», що на вулиці Павлова. Також заїхали у двір біля зупинки «вулиця Вадима Бойка» щоб подивитися, як через запарковані машина проїзди «швидкій» важко дібратися потрібного під'їзду.

 


Нагадаймо, водії, що не надають перевагу в русі транспортним засобам аварійно-рятувальних служб, швидкої медичної допомоги, пожежної охорони, поліції, що рухаються з увімкненими спеціальними світловими або звуковими сигнальними пристроями, ризикують отримати штраф від 510 до 680 гривень.


Нардеп від «Слуги народу» Жан Беленюк хоче підвищити штрафи за порушення цієї норми та навіть вилучати водійське посвідчення.

Фото: Артем Коваленко
Автор: Євгенія Каблучка Фото: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 11

938
13 лютого 2020 15:31

Поясніть хто знає.

Ситуація з буханкою. Швидкій дозволено відступати від вимог ПДР, але не памятаю щоб згадувалось що ті хто надають дорогу теж мають право відступати від вимог ПДР. Назад УАЗ здати не може, бо його підперла швидка, поїхати вперед - порушити вимогу світлофору. Як мав діяти УАЗ?

І ті хто їхав за швидкою - теж мали право їхати на червоне на початку ролику??


13 5
0
13 лютого 2020 15:36

там скорая имела право обьехать по встречке и так обычно и делают, а нарушение буханки в том что не пропустил - притянуто


14 4
0
13 лютого 2020 15:55

Водитель буханки не как не препятствовал движению у водителя скорой была возможность совершить обгон. Водитель возможно даже не может быстро убрать свое транспортное средство так как ему необходимо нарушить правила проезда светофора, а это значит что он должен включить передачу посмотреть по сторонам и убедившись в безопасности совершить этот маневр  а это все время. Поэтому водителю скорой этот обгон совершить проще учитывая разные навыки водителей.  В Европе к примеру не все машины прижимаются к правому краю. Удивлины? Если это две полосы движения то одни уходят в право а другие в лево. а скорая проезжает между ними.


12 6
1 031
13 лютого 2020 16:54

Те кто ставит автомобили непосредственно перед входами в больницу "редиски" ! . Но и...! возле третей больницы нет нормальной парковки, хотя места за забором для создания удобной стоянки"куча" . 


14 1
0
13 лютого 2020 17:36

А то что ЗИЛ в наглую на спуске с путепровода на Пивзаводе перед носом проехал, никого не смущает?!? Ехала бы "скорая" немного быстрее, ролик получился бы немного на другую тему...


6 0
159
13 лютого 2020 17:44

Цитата: ИМХО

А то что ЗИЛ в наглую на спуске с путепровода на Пивзаводе перед носом проехал, никого не смущает?!? Ехала бы "скорая" немного быстрее, ролик получился бы немного на другую тему...

проблесковый маячек даёт право скорой отступать от ПДД, но проезжая на красный водитель скорой ОБЯЗАН убедится в безопасности иначе минимум ОБОЮДКА! В Правилах сказано, что водители обязаны уступить машине с синим маячком, но нигде не сказано, что водитель маячеа имеет преимущество. Сказано что он только ИМЕЕТ ПРАВО ОТСТУПАТЬ ОТ ПДД! То есть без штрафа нарушать. И то перечень этих нарушений - исчерпывающий. Там всего, по моему, 6 пунктов, от которых можно отступать. 


8 4
0
13 лютого 2020 18:54

По-перше, з самого початку вся ця авантюра є порушенням ПДР і провокацією з боку поліції. Водій "103" не мав ніякого права включати спецсигнали, тому що бажання поліції  виконати план постанов не є для нього"невідкладним службовим завданням". Перший штраф повинен бути йому. По-друге, ПДР дійсно зобовязують водіїв дати дорогу і забезпечити безперешкодний проїзд т.з. із спецсигналами. Але при цьому ПДР не дозволяють водіям інших т.з. відступати від вимог ПДР. Яким чином водій "буханки", який зупинився на "червоний" повинен був дати дорогу, коли "зелений" включився за 3 сек. до того, як його підперли провокатори? По-третє, панове поліцаї, хочете штрафувати, ставайте під станцією "103", чекайте реального виклику і вперед за машиною ЕМД і карайте тих, хто реально має можливість і не надає дорогу. А для початку самі перестаньте включати спецсигнали без необхідності.


17 3
0
13 лютого 2020 18:56

Цитата: Daniel Mroz

По-перше, з самого початку вся ця авантюра є порушенням ПДР і провокацією з боку поліції. Водій "103" не мав ніякого права включати спецсигнали, тому що бажання поліції  виконати план постанов не є для нього"невідкладним службовим завданням". Перший штраф повинен бути йому. По-друге, ПДР дійсно зобовязують водіїв дати дорогу і забезпечити безперешкодний проїзд т.з. із спецсигналами. Але при цьому ПДР не дозволяють відступати від вимог ПДР. Яким чином водій "буханки", який зупинився на "червоний" повинен був дати дорогу, коли "зелений" включився за 3 сек. до того, як його підперли провокатори? По-третє, панове поліцаї, хочете штрафувати, ставайте під станцією "103", чекайте реального виклику і вперед за машиною ЕМД і карайте тих, хто реально має можливість і не надає дорогу. А для початку самі перестаньте включати спецсигнали без необхідності.

Я о том, что водила скорой родственник безсмертного Дункана Маклауда!


3 2
0
13 лютого 2020 19:29

.  ****  
похоже это флешмоб!

laughing


1 2
0
13 лютого 2020 20:17

Цитата: Dmitriys
В Европе к примеру не все машины прижимаются к правому краю. Удивлины? Если это две полосы движения то одни уходят в право а другие в лево. а скорая проезжает между ними.

В подтверждение Ваших слов видео.
Дюссельдорф (Германия), на 2-х полосах на красный стоят машины. Сзади подъезжает скорая под сигналом.
***
Смотреть лучше со звуком.


2 3
83
14 лютого 2020 20:09

В Кременчуге с этим все хорошо. Езжу часто. Когда едет скорая с сигналом - всегда все максимально пытаются уступить. Закрыли тему!


1 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх