Особливості індустріальних масел

13.02.2020, 14:30 Переглядів: 1 880

Як відомо, працездатність рухомих частин обладнання безпосередньо залежить від наявності мастила, тому в догляді за механізованої технікою не обійтися без спеціальних витратних матеріалів.

 

Їх завдання полягає в підтримці оптимального температурного режиму робочого середовища, мінімізації коефіцієнта тертя між комплектуючими деталями, підвищенні зносостійкості і ресурсу механізмів. Особливо це актуально для промислових установок, для яких слід застосовувати індустріальні масла, докладніше про які можна дізнатися за посиланням https://oil2go.com.ua/industrialnye-masla-182909


Тонкощі використання

Залежно від сфери застосування, індустріальні рідини поділяються на класи загального і спеціального призначення, кожен з яких ділиться по вязкостной індексу на легкі, середні і важкі. Даний параметр визначає робочі умови масла, де менш густі зразки підходять для невеликих навантажень і підвищених швидкостей, а більш густі - для важкої промисловості. У свою чергу масляні речовини із середнім ступенем густоти застосовуються для машин, які експлуатуються при помірному нагрузочном режимі.


 

Завдяки чітко збалансованому набору присадок різні типи технічних масел не тільки мінімізують негативні наслідки, що виникають в результаті механічного тертя, але і надійно захищають їх від корозії, окислення, смолообразованія, а також виводять з робочої зони продукти зносу.


Індустріальні мастильні матеріали незамінні в процесі консервації або упаковки металопрокату. Готова продукція загортається в промаслений папір, яка захищає її від негативного впливу зовнішнього середовища. Обробка агрегатів за допомогою абразивних порошків, наприклад, шліфування або полірування, здійснюється тільки після нанесення на їх поверхню такого масла.


Основні характеристики

Головна складова індустріальних масел - нафтопродукти. Процес їх виготовлення включає в себе селекційну очищення, в ході якої з рідини видаляються всі сторонні домішки. В якості додаткових компонентів виступають добавки, що поліпшують експлуатаційні характеристики кінцевого продукту.

Вони бувають наступних видів:

- антикорозійні і протиокислювальні;
- протипінні та емульгуючі;
- загущаючі і протизадирні;
- мийно-диспергуючі.


 
Готові мастила використовуються для обробки механізованих вузлів, серед яких текстильні машини, автоматизовані верстати, гідравлічні преси, закриті електродвигуни та ін. Їх сфера застосування обмежується агрегатами, де немає підвищених вимог до мастильних матеріалів.


Продукти синтетичного походження, наприклад, мастила на основі поліефірів або силікону, популярні за рахунок доступної ціни. Найкраще зарекомендувала себе продукція таких брендів, як Total, Chempioil, Yuko, ZIC, Lukoil і AVIS, яка відповідає всім встановленим вимогам діючих стандартів. Шукайте сертифіковані індустріальні масла високої якості від провідних виробників в інтернет-магазині OIL2GO.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх