У штаті комунального ТБ, яке піарить мера Кременчука Малецького, 45 працівників

11.12.2019, 09:31 Переглядів: 5 974 Коментарів: 8

Такою кількістю працівників не може похвалитися жодне міське приватне ЗМІ – як і шаленими бюджетними дотаціями на утримання і багатими витратами

У штаті КП «Кременчуцька міська телерадіокомпанія», де регулярно з’являються дуже позитивні і часто хвалебні сюжети про команду «Малецького-Шаповалова» значиться 45 посад. Це, в середньому, як штат педпрацівників у одній міській школі. Хоча в деяких школах учителів навіть удвічі менше, ніж працівників комунального ТБ: за даними міського порталу відкритих даних, наприклад, у гімназіях №7 та №9 дітей навчають по 25 педагогів.


 


Штатний розклад КТРК надала на запит земельної депутатської комісії – і місцеві журналісти довго та з подивом його вивчали, адже такими ресурсами не може похвалитися жодне міське ЗМІ, яке не утримується з бюджету. Два заступники директора, 3 завідувачі відділом (у жодному іншому міському ЗМІ немає відділів), 3 відповідальні випускові – це лише керівний штат. Плюс 13 (!) кореспондентів, 4 ведучих програм, 4(!) водія. Не викликають питань хіба що технічні працівники і прибиральниця.


Кого у штаті КТРК немає – так це менеджера з реклами. Напевне, тому, що комунальне телебачення фінансується з бюджету (тобто за рахунок коштів платників податків), а відтак його персонал не «заморочується» питанням, як заробити гроші. При цьому такій кількості персоналу деякі програми цього  телебачення в YouTube не набирають і 10 переглядів.


Зауважимо, що витрати на оплату праці, наведені в таблиці про штатний розпис – це лише ставки працівників, без премій. Звернімо увагу на іншу таблицю – реальні витрати телекомпанії за 9 місяців поточного року. Так, на зарплату пішло 2 839 953 грн, що в середньому на одну посаду 7 012 грн.


 


Звісно, середній показник – з урахуванням зарплат керівництва. Відтак, імовірно, хтось отримує «голий» оклад, чого не скажеш про керівництво. Так, зарплата ж директора КТРК Сергія Перепелятника за  2018 рік, відповідно до поданої ним декларації, склала 353 263 грн - тобто у середньому 29 438 грн, що понад удвічі більше за оклад, указаний в штатному розписі.


За 9 місяців поточного року на КТРК витрачено понад 5 мільйонів гривень, у цілому фінансування на поточний рік з бюджету передбачене в розмірі 8 мільйонів гривень.


До речі, за рік штат КТРК підріс на 10 посад – у минулому році при затвердження Програми підтримки інформаційної діяльності (читай – комунальних ЗМІ) Сергій Перепелятник надавав інформацію про 35 штатні одиниці.


Нагадаємо, нова Програма підтримки інформаційної діяльності, яку виносять на сесію Кременчуцької міськради, передбачає збільшення фінансування для КТРК до 18,4 мільйонів. При цьому 9,36 млн грн бюджетних грошей планується на нову кольорову газету накладом 44 тисячі примірників, яку заснувала КТРК.



Газета виходитиме у рік виборів міського голови та до місцевих рад. Представляючи Програму, керівник пресслужби мерії Юлія Перепелятник (дружина Сергія Перепелятника) переконує, що це буде абсолютно аполітичне видання. Проте досвід роботи КТРК на медійному ринку вже має перекоси в бік піару та агітації на виборах. Так, у період виборів до Верховної Ради комунальне телебачення використовувалося в медійних інтересах кандидата в нардепи Юрія Шаповалова (нині депутата). Факти дослідили активісти ГО «Європейський клуб» та подали заяву разом з матеріалами до поліції, яка відкрила кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем (стаття 364 Криміналього Кодексу).

На що ще КТРК витрачає гроші?

Активісти на комісіях, де депутати до сесії вивчають питання порядку денного, акцентують увагу депутатів, що фінансова діяльність КТРК непрозора. Так, Лариса Гориславець зазначила, що Сергій Перепелятник (керівник КП, яке підзвітне територіальній громаді) не відповів на жоден з 5 запитів. Подана скарга Уповноваженому з прав людини на порушення Закону «Про доступ до публічної інформації».


Закупівлі КТРК за 2019 рік – винятково на допорогах, тобто без тендерів. При цьому, маючи штат 45 осіб, КТРК у серпні замовила «Інформаційні послуги у соцмедіа» на суму 30 тисяч гривень у Кузьміної  Дарини Володимирівни. 


Одна з останніх закупівель КТРК на допорогах – автомобіль за 199 тис грн - на суму, близьку до порогу 200 тис грн, коли проведення тендеру стає обов’язковим. Автомобіль купили в улюбленого ФОП Старик Миколи Миколайовича, в якого загалом за 2019 рік КТРК на допорогах скупилася на 1,4 млн грн.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 8

0
11 грудня 2019 10:12

А пенсики пусть и дальше голусуют за поллитра краски и кусочек колбаски с кашкой. А потом сидят на 2 раза в год крашенных скамейках (какой дурак еще 2 раза в год, а особенно в зиму, красит у себя что-то) и нудят, что крыша течет, трубу прорвало и т.д., и никто нам бедным не помогает. Скоро встанут со скамейки вместе с толстым слоем краски. Наблюдал картину: покрашенная детская качелька, а из нее гвозди торчат. Так гвозди не то чтобы не повытаскивали, а их покрасили. Я руками просто их вытащил, дерево ж гнилое, а то ребенок не дай бог бы поранился. А красильщиков ходят фотографируют как они красят и такие ж они радостные, что их фоткают, не понимая что эти "рекорды" только для пиара фиолетовых. Всем хорошего дня и с надеждой, что изменится в Украине все к лучшему.


41 1
107
1
D:
11 грудня 2019 10:25

Качельки, цветочки, фонарики - это хорошо и тоже надо. Вот только убивает другое : 220 000 гр в месяц (фонд заработной платы за месяц этих лакеев) хватило бы  , чтобы закрыть вопрос с детской реанимацией? Вот я думаю, что хватило бы... А господину Малецкому "пиариться" нужно конкретными делами и заслугами. А народ это увидит и без дорогостоящей пропаганды! История с выборами президента показала, что украинцев не оболванить телевизором. Это не рассея...


27 2
0
11 грудня 2019 10:28

Нормально так собі Перепелятник +200% премії ставить за 10 переглядів на Ютуб 


22 0
1 661
11 грудня 2019 11:21

Цитата: Daniel Mroz

Нормально так собі Перепелятник +200% премії ставить за 10 переглядів на Ютуб 

И главное что если затронуть этих 45 ***-то сразу выйдет внеочередной тираж,что прессу в Кременчуге ущемляют.А то что эти прожирают бюджетные деньги им то все равно.


16 0
0
11 грудня 2019 11:28

Цитата: hunter
то сразу выйдет внеочередной тираж,что прессу в Кременчуге ущемляют.
Точно. Хоча , які вони нах журналісти, так ***


15 0
92
11 грудня 2019 12:59

https:// www.ebay.com /p/678714805   офигеть... а они такой за 8000$ купили))) Молодцы


1 0
44
11 грудня 2019 19:53

Працівників КТРК називати журналістами не можна. Правільніше буде - телевізійним підрозділом прес-служби міського голови. Те, що прес-служба мерії разом з КТРК м'яко кажучі завелика (значно більша, ніж у Президента України) - то треба дякувати депутатам міської ради, які голосують за виділення фінансування на її утримання. І кременчужанам - які обирають цих депутатів. А те, що у 2020 році намагаються створити ще один підрозділ прес-служби мера у вигляді безоплатної газети - то йде планомірна підготовка до місцевих виборів 2020 року. Малецький хоче профінансувати свою виборчу кампанію за рахунок бюджету Кременчука. Для цього трохи підрізали фінансування освіти, медицини і культури. Міський голова вважає, що бюджетники і на пустий шлунок будуть голосувати за нього. І не безпідставно. А от інших кременчужан перед виборами треба зомбувати і на це потрібні кошти. Так що оплачуємо наше зомбування міською владою із власної кишені. Таки реалії. Кожен народ гідний своїх правителів. Мабуть кременчужани заслуговують лише на таке. Хоча, завтра побачимо


5 0
89
11 грудня 2019 22:32

4 водителя?open_mouth
а сколько у них машин и какие?


1 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх