«Кременчукгаз» продовжує відключення багатоповерхівок через «війну» за розмежування мереж

3.07.2019, 07:19 Переглядів: 3 630 Коментарів: 3

На сайті міськгазу опублікований список злісних порушників, яким відключать газ. Натомість керівник ОСББ розповів, як люди не дали газовикам перекрити трубу

ПрАТ «Кременчукгаз» на своєму сайті попереджає про заплановане відключення 8 будинків від газопостачання. Причина вказана така: власники (балансоутримувачі) не забезпечили технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання, а також відмовляються від укладання акту розмежування балансової належності.


Нагадаємо, газовики наполягають на акті та на договорі на обслуговування мереж. З цієї причини ОСББ на вулиці Генерала Родимцева вже просиділо три дні без газу, аж доки голова правління не підписала документи. Ціна питання за обслуговування мереж та газових приладів – 5 грн з квартири на місяць.



Тепер газовики взялися й за інші будинки. У списку як ОСББ, так і ті будинки, де об’єднання співвласників не створене, і техдокументація на будинок зберігається у ЖЕП «Автозаводське», яке натомість не має ніякого відношення ні до обслуговування будинків, ні до обслуговування мереж.


Список будинків, де відключать газ

 

Адреса

Відомче підпорядкування

 

1

вул. Наб. Лейтенанта Дніпрова, 64

ОСББ № 72

01.07.19

2

пров. Гвардійський, 3

ЖЕП «Автозаводське»

08.07.19

3

вул. Наб. Лейтенанта Дніпрова, 72

ОСББ «Дніпрова, 72»

15.07.19

4

пр-т Свободи, 57

ЖЕП «Автозаводське»

22.07.19

5

вул. Наб. Лейтенанта Дніпрова,60

ОСББ «Дніпрова, 60»

29.07.19

6

вул. В.Пугачова, 37

ОСББ «Пугачова, 37»

05.08.19

7

Наб. Лейтенанта Дніпрова, 52

ОСББ «Дніпрова, 52»

12.08.19

8

вул. Соборна, 6/7

ОСББ «Мрія 6/7»

19.08.19

9

вул. І. Сердюка, 7

ОСББ «СЕРДЮКА 7»

27.08.19

10

вул. Молодіжна, 37

ОСББ «МОЛОДІЖНА 37»

02.09.19

 

«Відновлення газопостачання даних житлових будинків буде здійснено після виконання власниками (балансоутримувачами) всіх вимог чинних нормативних документів», - йдеться у повідомленні «Кремечукгазу».


Газовики вже приходили перекривати трубу в ОСББ на вулиці Наб. Лейтенанта Дніпрова, 64. Натомість пішли ні з чим. Голова правління ОСББ Олександр Богачевский розповів, що люди не пустили представників міськгазу.




- Ця епопея триває давно, ще раніше нам  намагалися поставити будинковий лічильник – та так і не змогли поставити. А тепер, за законом, і не мають права, бо передбачені індивідуальні лічильники. А щодо мереж я їм пояснюю: ОСББ не є споживачем газу. У нас немає ніякого котельного обладнання. Споживачі газу – окремі власники квартир, у них, я так розумію, і мають бути окремі акти розмежування. У нас немає загального лічильника газу, які акти вони хочуть? ОСББ не власники приміщень, є співвласники – власники квартир. Тож нехай з ними й підписують договори та акти. З іншого боку, якщо ми – власники мереж, то є таке поняття, як газотранспортна система. Вони користуються системою будинку, ми не беремо за це гроші – тоді те на те й виходить: нехай за рахунок цього і обслуговують наші труби, - аргументує свою позицію Олександр Богачевський.


Він додає, що очікує на зміни в законодавстві, яке врахує права не лише виконавців послуг, але й споживачів. А до цього часу не налаштований підписувати ні акти розмежування мереж, ні договір на їх обслуговування.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

1 088
3 липня 2019 09:02

Мдааа. Дурдом!

А людям шо теперь ?!, эл. плиты покупать ?!

Куда Прокуратура смотрит ?!

Ганьба Прокуратуре!!!

 


8 0
641
3 липня 2019 10:22

Цитата: Angel737

Мдааа. Дурдом!

А людям шо теперь ?!, эл. плиты покупать ?!

Куда Прокуратура смотрит ?!

Ганьба Прокуратуре!!!

 

Взагалі, то питання не прокуратури, а антимонопольного комітету.

 

П.С. А для чого олігархи (в т.ч. Фірташ) зробили зеро президентом? Їжте, не обляпайтесь.


11 12
0
3 липня 2019 12:09

Подавал два депутатских запита на последних двух сессиях. Смысл в том что: 1. При подписании акта разграничения, необходимо предоставить документы предусмотренные законодательством, подтверждающие исправное состояние сетей, и какие работы на них производились, а там целый перечень!!! И передавать исправные сети, а не ремонтировать их тут же, только уже за свои деньги.  А то не ремонтировали,  и безопаность никого не волновала, а тут вдруг!!!  2. Решить вопрос как в дальнейшем будут эксплуатироваться сети, имущество ОСББ имеет право сдавать в аренду, пусть горгаз пользуется. И например цена по договору сервитута может равняться цене на обслуживание домовых газовых сетей. Призвал власть вмешаться в этот вопрос, и помочь урегулировать законодательно. Я надеюсь виконком откликнется!!!


18 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх