Мешканці ОСББ три дні просиділи без газу. У «Кременчукгазі» обіцяють: так буде з кожним будинком

15.06.2019, 08:45 Переглядів: 7 626 Коментарів: 12

 

Газ у будинку відключили для перевірки газопроводів. Але потім не вмикали, доки голова ОСББ не укладе угоду про розмежування мереж. У міськгазі пообіцяли, що так буде з кожним будинком у місті

Мешканці будинку, що на вулиці Генерала Родимцева, 3, де створене ОСББ цього тижня три дні просиділи на бутербродах. Зварити їжу було ніяк, бо газовики 10 червня відключили газ. До цього, як розповіли мешканці, на під'їздах зявилося оголошення про перевірку газових мереж.


Але газ після перевірки не вмикали аж доти, доки голова правління ОСББ не підпише акт про розмежування мереж та не укладе угоду на їх обслуговування. На це мешканці поскаржилися до редакції «Телеграфа».


На третій день сидіння без газу Олена Леверя, голова правління ОСББ, таки уклала угоду, яку від неї вимагав міськгаз, хоча багато хто з мешканців і був проти. Угодою передбачається додаткова плата за обслуговування мереж будинку та газових приладів у квартирах. Люди вважають дії газовиків шантажем.


- Я все ж таки уклала угоду. Просто дуже шкода людей... Я розумію, що цю договір все одно довелося б підписати. Але ми хотіли провести збори ОСББ, як передбачає закон. У мене питання навіть не до договору, а до методів, якими діє «Кременчукгаз», - каже Олена Леверя.


Наразі мешканці поскаржилися на дії газовиків до поліції, написали скаргу до Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) та підписалися під зверненням до міського голови Віталія Малецького.


Вимоги ПрАТ «Кременчукгаз» про розмежування мереж лунають не вперше. У виконкомі свого часу збирали нараду з головами ОСББ. На той час позиція департаменту ЖКГ була такою: не підписувати акти та угоди.




Із вступом в дію з 1 травня норм нового закону «Про житлово-комунальні послуги» ПрАТ «Кременчукгаз» почав погрожувати відключеннями тим, хто не підпише акти розмежування мереж та не укладе угоди на їх обслуговування  — тепер від погроз перейшли до дій.


«Це буде регулярно з усіма будинками», - головний інженер міськгазу

Ситуацію з відключенням газу в ОСББ на вулиці Генерала Родимцева, 3 прокоментував «Телеграфу» Болеслав Грабовський, головний інженер ПрАТ «Кременчукгаз».



- Мешканці будинку заявляють, що їм не вмикали газ, доки не буде підписаний акт розмежування мереж. Люди вважають, що це шантаж.

- Нехай вважають. Це вимога НКРЕКП, закону, вони можуть вважати все, що завгодно. Ми перевіряли цей будинок. Знайшли витоки і три дірки в газових стояках. Газ свистів назовні. Будинок близько 5 років не проходив технічне обслуговування. На будинку газовий лічильник. Якби ми його не відключили, люди б прибігли до мене скаржитися, що їм нарахували газу по 20 кубометрів на людину! А газ тупо виходив через отвори. Для цього проводиться технічне обслуговування. Ми знайшли проблему, її усунули та подали газ. Я діяв відповідно до законодавства. Вони скаржаться в НКРЕКП? Нехай скаржаться! НКРЕКП за відсутність актів розмежування мереж уже оштрафувало підприємство у квітні на 50 тисяч гривень. Що, ще раз отримати такий штраф? Я подивлюсь, що напише НКРЕКП!


- Це єдина така ситуація з будинком?

- Це буде регулярно з усіма будинками. Всі повинні мати акти розмежування. Нехай готуються!


- Уточнюю: з усіма будинками ОСББ, чи й з будинками, які обслуговують керуючі компанії?

- З будинками керуючих компаній теж. Повинен бути акт розмежування. Це європейська практика. Взяти хоча б той же будинок на вулиці Генерала Родимцева. Вартість технічного обслуговування на три роки всіх зовнішніх газопроводів та газових плит — 5 гривень на місяць з квартири, за угодою. Це що, для когось проблема? Це менше, ніж маршруткою проїхати з центру до Молодіжного. Я не собі ці гроші беру. Я турбуюсь про безпеку. За ці гроші будуть обслуговуватися їхні газові лежаки та газові плити.


- Скільки будинків уже уклало угоди та акти?

- Не скажу, але їх укладають.


- Керуючі компанії уклали хоч один акт розмежування, чи заходи впливу застосовуються лише до ОСББ?

- Керуючі компанії теж зіштовхнуться з цією проблемою. Я не ділю ОСББ — не ОСББ, для мене всі люди рівні.


- Але за фактом виходить інакше.

- За фактом — перша аварія, яка відбудеться в будинку керуючої компанії — і він теж зависне. Ще раз підкреслюю: ціна для однієї квартири — 5 гривень на місяць. Протягом літа ми плануємо укласти всі угоди. Нехай готуються всі! Будь-яка аварія, будинок відключається — і я не подаю газ, доки документів не буде.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 12

222
15 червня 2019 10:38

Мне кажется или Кременчуггаз самый оборзевший на всю Украину? Они ничего не боятся? А стоило бы!

P.S. я за возвращение стратегических предприятий в государственную собственность!


58 1
0
15 червня 2019 11:38

Брехуны со своим вонючим газом. начнём с хорошего: конституционный суд постановил, что создано НКРЕКП было с превышением полномочий президента, следовательно - это всё филькина грамота теперь, что рассказывают газовики. Скоро орган будт упрощен. Посмотрим что запоют газовики, когда все массово начнут от газа отказываться, или перестанут поставлять к нам агресивный газ...


26 2
0
15 червня 2019 11:44

Интересно, платить за обслуживание 5 грн должны все квартиры?
У нас в квартире многоэтажного дома например газ отключен вообще. И опечатан. Мв все равно должны будем платить? Дело не в сумме, хотя это только начало, а в принципе обслуживания.

Ну и конечно смущает фраза:

За ці гроші будуть обслуговуватися їхні газові лежаки та газові плити.

По собственному опыту - приходит мастер, видит встроенную кухню с варочной поверхностью, с документами и проектом, утвержденным или согласованном с Горгазом когда-то и говорит: "Ничего не знаю. Плита заменена, подключение к плите не как дом когда-то сдавался, усё платно. И вообще по новым нормам не правильно сделано, нужно по другому"

Кстати, когда газ отключал, мне подсунули платный договор на тех обслуживание, на 3 года. Мол по другому никак, сейчас так положено. И сумма там была мизерной.


18 0
0
15 червня 2019 11:57

мне этот газ в *** не тарахтел...ПОЛНЫЙ ГАЗОВЫЙ ШАНТАЖ И БЕСПРЕДЕЛ.....Пускай отключают,на электроплитке борщ сварю..Никаких договоров подписывать и не думаю


24 1
4 368
1
15 червня 2019 12:17

Цитата: VsegdaProtiv
все массово начнут от газа отказываться
smile кто например, начнет отказываться и при какой альтернативе?


11 7
0
15 червня 2019 13:44

Цитата: zzzzzz
кто например, начнет отказываться и при какой альтернативе?

Вообще конечно удивительно, что 2 прямых конкурента (кременчугский Горгаз и ПОЭ) даже не делают попыток друг у друга клиентов увести. Особенно ПОЭ у Горгаза.
Значит:
1. даже у хозяина и топ-менеджеров такого гиганта нет веры в будущее. А значит нет смысла вкладывать средства в развитие и модернизацию сетей, усиление, улучшение и прочее бла-бла-бла;
2. реальная ситуация в бизнесе максимально удобна и прибыльна в том виде, в каком существует сейчас.


12 1
4 368
1
15 червня 2019 13:58

Цитата: Zuwanderer aus der Ukraine
реальная ситуация в бизнесе максимально удобна и прибыльна в том виде, в каком существует сейчас.
это было всегда еще с 90-х....
Цитата: Zuwanderer aus der Ukraine
Особенно ПОЭ у Горгаза.
а причем поэ к газу?эт


2 2
222
15 червня 2019 14:18

Цитата: Zuwanderer aus der Ukraine
Вообще конечно удивительно, что 2 прямых конкурента (кременчугский Горгаз и ПОЭ) даже не делают попыток друг у друга клиентов увести. Особенно ПОЭ у Горгаза.

я дико извиняюсь, но когда это ПОЭ начало газом барыжить, а горгаз электричеством?


5 0
0
15 червня 2019 16:11

Цитата: zzzzzz
а причем поэ к газу?

Цитата: Marshall
я дико извиняюсь, но когда это ПОЭ начало газом барыжить, а горгаз электричеством?

Да не хотелось читателей рахдражать очередным дежурным "а вот у нас на Гаити", то бишь в Европах ...
Я за электроплиты тонко намекнул. Наверное слишком тонко.


14 2
0
16 червня 2019 11:08

Цитата: dimas401
мне этот газ в *** не тарахтел...ПОЛНЫЙ ГАЗОВЫЙ ШАНТАЖ И БЕСПРЕДЕЛ.....Пускай отключают,на электроплитке борщ сварю..Никаких договоров подписывать и не думаю
В зависимости от того, на каком этаже живёте, вы в праве потребовать у горгаза, как и у теплоэнерго, убрать вон не нужные Вам трубы из Вашей частной собственности. Пускай задумаются, как на этажи выше придётся подавать.


7 0
94
17 червня 2019 11:56

Цитата: VsegdaProtiv
В зависимости от того, на каком этаже живёте, вы в праве потребовать у горгаза, как и у теплоэнерго, убрать вон не нужные Вам трубы из Вашей частной собственности. Пускай задумаются, как на этажи выше придётся подавать.

 

А лучше потребовать симметричной обслуживанию цены за стояк газовой трубы у себя в частной квартире!

 


3 0
4 368
1
17 червня 2019 18:35

Цитата: Zuwanderer aus der Ukraine
Я за электроплиты тонко намекнул. Наверное слишком тонко.
за электроплиты, это нужно увеличивать лимит мощности на квартиру, плюс если все вдруг начнут ставить электроплиты, что с подстанциями делать?


4 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх