Новий закон про ЖКП: «Кременчукгаз» погрожує відключеннями

3.05.2019, 12:02 Переглядів: 3 976 Коментарів: 3

На підприємстві заявляють, що мають право відключити будинки, де управителі або ОСББ не уклали угоди на обслуговування внутрішньобудинкових мереж

Керівництво ПрАТ «Кременчукгаз» заявляє, що ОСББ або управителі багатоквартирних будинків мають укласти окремі договори на обслуговування внутрішньобудинкових мереж. Тим, хто цього не зробить, погрожують відключеннями. Богдан Оксененко, голова правління ПрАТ «Кременчукгаз», пояснює позицію підприємства нормами нового Закону «Про житлово-комунальні послуги», які набули чинності з 1 травня, та Кодексом газоропозподільних мереж.


- Закон «Про житлово-комунальні послуги» закріплює норму Кодексу газорозподільних мереж, яка говорить, що обслуговувати газорозподільних мереж багатоквартирних будинків без укладеного договору забороняється. По суті, у нас є повне право відключити всі багатоквартирні будинки, де не укладені відповідні угоди, - каже Богдан Оксененко.


Він додає, що ОСББ вже почали подавати заявки на укладення угод про обслуговування внутрішньобудинкових газових мереж. Керуючі компанії «Житлорембудсервіс» та «Місто для людей», яких виконком призначив управителями будинків, де не створені ОСББ, таких заявок не подавали.


Як писав раніше «ТелеграфЪ», голови правлінь ОСББ не погоджувалися з додатковою платою за обслуговування газових мереж, про це, зокрема, говорили на одній із нарад у виконкому. На той час позиція департаменту ЖКГ була такою: не варто поспішати з угодами, слід почекати нормативної бази щодо мереж, яку має затвердити КМУ. Зокрема, форм актів розмежування мереж.



Наразі конфлікт не вичерпано: депутат Олександр Кальченко, який переймається проблемами ОСББ, озвучив на сесії черговий депутатський запит з того, хто повинен обслуговувати газові мережі та відповідати за їх стан.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

229
3 травня 2019 13:04

Так по закону же не имеют права отключать газ и электроэнергию.


16 0
735
3 травня 2019 13:25

Потрібно до кінця уважно читати закони. Ось перехідні положення:

4. Не пізніш як протягом одного року з дня введення в дію цього Закону співвласники багатоквартирних будинків незалежно від обраної ними форми управління багатоквартирним будинком зобов’язані прийняти рішення про модель організації договірних відносин з виконавцями комунальних послуг (крім послуг з постачання електричної енергії та природного газу) щодо кожного виду комунальної послуги згідно з частиною першою статті 14 цього Закону, а виконавці комунальних послуг - укласти із такими співвласниками договори про надання відповідних комунальних послуг відповідно до обраної співвласниками моделі організації договірних відносин.

{Пункт 4 розділу VI із змінами, внесеними згідно із Законом № 2454-VIII від 07.06.2018}

5. У разі якщо співвласники багатоквартирного будинку не прийняли рішення про вибір моделі організації договірних відносин з виконавцем комунальної послуги протягом строку, визначеного в пункті 4 цього розділу, між виконавцем та кожним співвласником укладається індивідуальний договір про надання комунальної послуги відповідно до частини сьомої статті 14 цього Закону.

Тобто є ще рік, так що хай не "звиздить".
 


10 0
0
3 травня 2019 13:29

"...За рубежом, например, в Польше, стоимость обслуживания внутридомовых сетей формируется исходя из спроса-предложения, то есть на рыночных принципах. Оператор ГРМ появляется только в двух случаях. Во-первых, если у владельца нет договора на обслуживание сети с сервисной компанией - для того, чтобы отключить газ на входе в дом. И во-вторых, для того, чтобы перекрыть подачу газа в случае если сообщили об утечке в доме. А устранением неполадок в внутридомовой сети занимается уже сервисная компания." На сколько у меня хватило серого вещества, еще одна сервис-компания(бывшие сотрудники того же горгаза с действующими корочками-допусками)или сам горгаз монополист стрижет купоны с народа на основании очередного "покращення".


13 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх