Справа моряків, серед яких кременчужанин, в Трибуналі ООН - рішення оголосять 25 травня

13.05.2019, 08:13 Переглядів: 2 079

 

Прохання України - зобов'язати Росію звільнити захоплених українських моряків та судна

Трибунал ООН, який розглядає справу щодо звільнення українських моряків, серед яких кременчужанин Богдан Головаш, оголосить рішення орієнтовно 25 травня. 


Міжнародний трибунал ООН з морського права орієнтовно 25 травня оголосить рішення щодо прохання України зобов'язати Росію звільнити захоплених українських моряків та судна. Як повідомив голова Трибуналу ООН Пак Чжин Хьон у Гамбурзі по завершенню усних слухань у справі щодо імунітетів трьох українських військових кораблів та 24 членів їхніх екіпажів, незаконно захоплених РФ 25 листопада 2018 року. Якщо відбудуться зміни у даті, сторони будуть повідомлені про це заздалегідь.


Коли Росія затримала українських моряків в Керченській протоці, вона порушила принцип імунітету військових кораблів, закріплений в Конвенції ООН з морського права. Про це 10 травня заявила заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль на слуханнях Міжнародного трибуналу ООН з морського права в Гамбурзі, передає DW.


- Дії Росії в будь-якому випадку порушували б Конвенцію, навіть якби Росія затримала українські військові кораблі в своїх територіальних водах або виключній морській економічній зоні. Імунітет військових кораблів є основоположним імунітетом ... в міжнародній системі, - пояснила вона.


За словами Зеркаль, Україна не мала іншого вибору, окрім як ініціювати арбітражне провадження, адже врегулювати конфлікт дипломатичними методами не вдалося. 



Нагадаємо, що 16 квітня Україна звернулася до Міжнародного трибуналу ООН з морського права з метою звільнення захоплених російськими силовиками у листопаді 2018 року 24 українських моряків і трьох суден.

Автор: Альона Душенко Джерело відео: Міністерство закордонних справ України / MFA of Ukraine
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх