Кременчук очима імпресіоніста: відкрилась виставка художника Даніїла Данильченка

13.05.2019, 08:33 Переглядів: 5 466

 

Митець розповів, як чолов’яга, що спалював суху траву, «долучився» до створення однієї картини

10 травня у картинній галереї Наталії Юзефович відкрилася персональна виставка 27-річного художника Даніїла Данильченка. Вона носить назву «Край», адже на ній представлені 30 робіт, які зображають красу кременчуцьких пейзажів. Це перша виставка митця. Його надихають роботи імпресіоністів, саме в такому стилі хлопець створює свої картини.

 

Даніїл малює з самого дитинства, закінчив дитячу художню школу ім. О.Д. Литовченка. Після закінчення школи навчався у Київському державному інституті імені М. Бойчука, нині вже академія. Його спеціалізацією була художня обробка дерева, також він вивчав живопис і скульптуру. Більш професійно почав займатися живописом саме в інституті, зараз пише портрети, натюрморти, створює концепт-арт в електронному вигляді. Але найулюбленіший жанр — це пейзажі. Художник розповідає:

— Пейзажі — це можливість попрацювати з кольором. Я беру етюдник й вирушаю на природу, дуже люблю малювати на свіжому повітрі під відкритим небом.

 

 


Хлопець живе у Крюкові, тому переважна більшість його картин — це краєвиди правобережжя Кременчука. На виставці представлені роботи Даніїла періоду останніх чотирьох років. За словами самого автора, аналізуючи свої пейзажі, робить висновок, що перші роботи були більш яскравими, пізні виконані більше у темних тонах. Улюблену роботу митець виділити не може, адже кожна несе у собі щось особливе. Поділився цікавою історією про створення картини «Вечірній сплеск»:

— Був у мене кумедний випадок. Я обрав місцевість, яку хотів зобразити. А коли прийшов, там чоловік саме почав спалювати рослинність. Навкруги було багато диму, тому я вирішив, що навідаюся сюди іншим разом. Прийшов уже ввечері, і почав швидко писати. Так і вийшла така експресивна робота.

 

Ми задали талановитому хлопцю кілька питань.

— Які матеріали використовуєте у роботі?

— Дуже люблю олійні фарби, вони добре передають колір, з їхньою допомогою можна виконувати більш складні роботи.


— Скільки часу йде на створення картини?

— По-різному, залежно від розміру полотна. Інколи доводиться працювати цілий день, але є певні складнощі. Адже протягом дня сонце змінює своє положення, змінюються й освітлення, й тіні. Наприклад, картину «Міст» 2016 року я малював за кілька сесій.

 

 


Художника прийшли підтримати поціновувачі мистецтва, родичі, а також його викладачка з художньої школи Тетяна Володимирівна Шуляк, яка навчила хлопця малювати натюрморти і різні декоративні композиції. Саме вона стала ініціатором того, аби представити роботи художника для широкого загалу:

–   Я випадково дізналася, що Даніїл пише, з Фейсбуку. Побачивши ці роботи, я одразу йому зателефонувала й сказала, що треба зробити виставку. Адже одна справа — коли ти пишеш для себе, а інша справа — експозиція у галереї.


Тетяна Володимирівна побажала учню творити згідно свого власного світовідчуття, не намагатися подобатися усім, бути сміливим у творчості. Вона висловила сподівання на те, що Даніїл прийматиме участь у багатьох виставках, як українських, так і міжнародних. Художник й справді не збирається зупинятися на досягнутому і планує розвиватися та удосконалюватися у своїй мистецькій роботі.

 

Виставка творів Даніїла Данильченка триватиме місяць, до 10 червня 2019 року.

Її можна відвідати за адресою вул. Космічна, 9, картинна галерея Наталії Юзефович, щодня з 10.00 до 17.00, вихідний – понеділок.

Вхід вільний.

Фото: Артем Коваленко
Автор: Катерина Турубара Фото: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх