1200 воєнних злочинів скоєних росіянами зафіксували у Київській області

5.04.2022, 08:05 Переглядів: 783

Нацполіція наразі документує всі скоєні воєнні злочини, опитує місцевих та збирає докази

У Київській області, яку нещодавно звільнили від російської окупації, правоохоронці вже зафіксували 1200 воєнних злочинів рф. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський в етері спільного телемарафону. Він зазначив, що Нацполіція наразі документує всі скоєні воєнні злочини, опитує місцевих та збирає докази.

- Ґвалтування, здійснене окупантом під час воєнного часу, кваліфікується як воєнний злочин. Він немає терміну давності, винуватець буде нести відповідальність. Він оголошується в розшук і в будь-якій країні, де він перебуватиме, може бути затриманий та переданий українському правосуддю, - наголосив Монастирський.

Якщо людина загинула, правоохоронці проводять ексгумацію тіла та всі необхідні експертизи, щоб отримати докази та зв’язок з особою, яка вчинила злочин, а далі через ДНК встановлюють причетність. Відповідальність понесе не лише злочинець, а і його командир, зазначає очільник МВС.

Крім того, за його словами, у звільнених містах окупанти залишили багато розтяжок, нерозірваних мін та вибухонебезпечних предметів. Лише за 3 квітня рятувальники знайшли та знешкодили понад 5000 таких предметів.

Також Монастирський закликав громадян не поспішати повертатися у звільнені міста, оскільки територія досі може бути небезпечною.

- Місцева влада дасть вказівку, коли це буде безпечно робити, - резюмував він.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх