Ставка на поразку гри футбольного клубу з Горішніх Плавнів - 7 мільйонів гривень (доповнено)

15.11.2016, 13:20 Переглядів: 4 371

Ставка на поразку гри футбольного клубу з Горішніх Плавнів - 7 мільйонів гривень

Футбольний клуб “Гірник-Спорт” з сусідніх Горішніх Плавнів підозрюють у «договарняку»

Матч першої ліги “Іллічівець” - “Гірник-Спорт” Горішні Плавні мав договірний характер. Гра, яка відбулася вчора 14 листопада у Маріуполі, привернула увагу гравців на тоталізаторі. На перемогу “Іллічівця” на біржі ставок Betfair прийняли суму 218 тисяч британських фунтів. Згідно з курсом Національного банку - це більше 7 мільйонів гривень.

 

Ставка на поразку гри футбольного клубу з Горішніх Плавнів - 7 мільйонів гривень

 

Голова незалежної європейської організації Federbet, яка займається виявленням договірних матчів підтвердив договірний характер матчу "Іллічівець" - "Гірник-Спорт". За словами Франческо Баранка, цей матч став одним із найбільших договірних за останні роки.

 

- Вони підлаштували все. Перемогу гостей в першому таймі і господарів у матчі, перемогу господарів з форою (-1), тотал більше 3,5 голи. Огидно», - заявив «Рейтингу Букмекеров» генеральний секретар Federbet.

 

Як повідомляє «Рейтинг букмекерів», на результат матчу «Іллічівець» - «Гірник-Спорт» на біржі ставок Betfair поставили близько $ 274 тисяч, з яких понад $ 255 тисяч на перемогу господарів. На тріумф гостей за підсумком першого тайму на біржі поставили близько $ 64 тисяч. Всі ці ставки виграли. Ще до першого гола господарів букмекер Fonbet перестав приймати ставки, при рахунку 1:1 його приклад наслідували William Hill і Bet365. Відзначимо, що схожі за рівнем матчі зазвичай привертають не більше $ 10-20 тисяч в ставках на Betfair разом.

 

На офіційному сайті ПФЛ, зявилося звернення до клубів провести власне внутрішнє розслідування.

 

- ПФЛ проводить політику нульової терпимості стосовно договірних матчів, оскільки вважає їх однією з головних загроз для добробуту всього вітчизняного футболу. Саме тому ми надаємо цілковиту та всебічну допомогу у подібних розслідуваннях Комітетом етики та чесної гри ФФУ,- йдеться у повідомленні.

 

Нагадаємо, що «Іллічівець» переміг з рахунком - 3:1. Після першого тайму підопічні Ігоря Жабченка вели у рахунку. У другому таймі “гірники” пропустили три голи, два з яких за останні 10 хвилинку.

 

ДОПОВНЕНО

 

Головний тренер «Іллічівця» Олександр Севидов вважає, що у тому, що сталося, є провина і ФФУ.

- У мене немає приводу не вірити або не довіряти підопічним, або влаштовувати в колективі з цього приводу «розбірки». Хоча повз такої теми пройти теж було б нерозумно. Тому ми, звичайно, звернемо увагу на такі новини навколо цього матчу. Питання: чому, якщо ще до матчу хтось із ФФУ знав про підозрілі рухи довкола цього матчу, промовчав? Чому не подзвонили головним тренерам, керівництву клубів і не попередили про те, що, можливо, буде матч з фіксованим результатом? Мені це незрозуміло. Виходить, хтось знав і промовчав. Тоді він теж співучасник? Звичайно, ми будемо відстоювати ім’я клубу», – підкреслив Севидов.


Президент «Гірник-Спорту» Петро Каплун заявив: «Зараз будемо розбиратися. Викликати гравців, розпитувати. Втім, не забувайте, що ми грали на виїзді з лідером чемпіонату. Щодо першого тайму: можливо це Іллічівець дав нам так зіграти? Наскільки я розумію, основний «куш» зірвали в першому таймі, коли ставили на нашу перемогу. Що це за динаміка така? Треба розбиратися. І з Оболонню грали - все нормально було, Вересу поступилися 1:6 - теж. Але тоді виникало більше запитань, ніж зараз, але ті матчі ніхто не називав договірними»,

- Через якихось негідників псується імідж клубу. Гаразд би були проблеми з фінансуванням, але немає ж, команда продовжує отримувати гроші двічі на місяць. Ніколи не подумав би, що таке може статися. Зараз я - перший, хто зацікавлений у покаранні винних. Поки не було у нас цих агентських гравців, все було нормально, - додав президент клубу. - Розслідуванням матчу повинні займатися компетентні органи. І головне - садити винних за грати! Набридло вже! Нехай СБУ працює, прослуховує телефони гравців, рух грошей на карточках перевіряє. Думаю, там багато цікавого можна знайти за останній тиждень.

Головний тренер "Гірника-Спорт" Ігор Жабченко закликав розслідувати всі факти й покарати футболістів, як свого клубу, так і маріупольців.

У свою чергу, сам тренер відхрестився від підозр щодо матчу, підкресливши, що він і його помічники в таких справах не беруть участь.

- До мене не могли звертатися з подібними пропозиціями, тому що всі знають - я такими речами не займаюся. Для мене ім'я означає дорожче, ніж ці п'ять копійок, які могли заробити, - цитує тренера Footboom.com, - Перед грою футболісти заходили та говорили, що в Маріуполі будуть битися, віддадуть всі сили. Але після гри я отримав sms, яке дало поживу для роздумів. Я ось і зараз переглядаю перший тайм - Маріуполь не біжить, ми теж. Це жах, слів немає! Я хочу, щоб відповідні органи розслідували це і щоб не тільки наші футболісти, але і футболісти Іллічівця понесли покарання за те, що вони роблять. Хочу, щоб розібралися.

За словами тренера, у розмові з главою комітету з етики та чесної гри Ігорем Кочетовим, він сказав що не хоче щоб його ім'я та ім'я помічника Юрія Сака фігурувало в незрозумілих іграх.

ФФУ почала розслідування обставини поєдинку і зробила відповідні запити. Зокрема, експертна група приступила до вивчення відеозапису гри. Віце-президент ФФУ Ігор Кочетов заявив, що на скандальний поєдинок звернула увагу Національна поліція.

 

 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх