Президент посмертно нагородив Героя Олега Довбню орденом «За мужність»

17.11.2016, 12:33 Переглядів: 2 442

Відповідний указ Петро Порошенко підписав 16 листопада

22-річного кременчужанина Олега Довбню Президент України посмертно нагородив орденом “За мужність” ІІІ ступеня. Відповідний указ “Про відзначення державними нагородами” Порошенко підписав 16 листопада.

 

Про Героя

 

Олег Довбня народився 23 червня 1993 року у Кременчуці. Олега призвали до лав Збройних Сил України 14 серпня 2015 року. У складі 90 батальйону аеромобільної бригади служив старшим розвідником на території Донецької області, поблизу Костянтинівки. Загинув хлопець у промзоні. 25 березня близько 18 години перед виїздом на бойове завдання телефоном він заспокоїв бабусю: "Я повернуся живим і зателефоную". А вже через півгодини отримав поранення під час артилерійського обстрілу позицій українських військових поблизу Авдіївки.

 

 

Побратими на передовій в Авдіївці з теплом згадували 22-річного Олега Довбню. Вони розповіли, що позивний він сам собі обрав – «Псих». 25 березня Олег заступив на чергування. Він через отвір у бліндажі дивився у бінокль, як почався обстріл. Один з уламків увійшов у ділянку тіла, не захищену бронежилетом, і вразив шийну артерію.

 

- Кров не йшла. Ми навіть не помітили маленької дірочки. Спочатку думали, що кашель дошкуляє, а виявилося, що уламок застряг, - розповіли побратими. – Після ми радилися з лікарями. Вони сказали, що навіть, якщо б одразу виявили, його врятувати не вдалося б.

 

Олег помер на руках у побратима. 

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх