Другий тур виборів в Україні завершено. Результати.

16.11.2015, 12:21 Переглядів: 4 873

Вчора, 15 листопада, з зафіксованою наднизькою явкою пройшов другий тур виборів мерів українських міст

15 листопада було обрано голів 29-ти міст України. Низька явка громадян на виборах — стала відзнакою їх другого туру. Віддати свій голос прийшло лише 34% українців. Про це повідомляє Центральна виборча комісія. Голова ЦВК Михайло Охендовський зробив офіційну заяву, в якій йшлося про небажання українців вдруге приходити на дільниці. На думку голови ЦВК, така тенденція може в майбутньому призвести до законодавчих змін.

 

- Якщо тенденції збережуться, то цілком ймовірно, що явка складе близько 30%. І тоді, на мій погляд, у законодавців виникне питання про доцільність збереження мажоритарної системи абсолютної більшості, яка використовується для виборів мерів великих міст, - зауважив Михайло Охендовський.

 

Під прицілом загальноукраїнської уваги опинилися Київ, Львів, Дніпропетровськ, Кривий Ріг, Миколаїв і Павлоград. Тут ситуація після першого туру могла різко змінитися. При цьому Київський міський інститут соціології провів незалежний екзит-пол.

 

Згідно з його даними, Віталій Кличко переміг у столиці України, чинний мер Львова Андрій Садовий обігнав свободівця Руслана Кошулинського, Борис Філатов без зайвих проблем переміг представника "Опозиційного блоку" Олександра Вілкула. Є й інші несподіванки. Наприклад, кандидат у мери Миколаєва від "Опозиційного блоку" Ігор Дятлов визнав поразку на виборах до офіційного оголошення результатів. Він програв висуванцю від партії "Самопоміч" Олександру Сенкевичу.

 

Мер Києва Віталій Кличко лідирує на виборах міського голови за результатами обробки 83,5% протоколів дільничних виборчкомів. Так, за попередніми даними, за Кличка проголосували 65,5% виборців, а за його суперника, народного депутата Борислава Березу - 32,8%.

 

В Івано-Франківську, за підрахунком 100% протоколів ДВК, перемогу на виборах міського голови здобув представник ВО "Свобода" Руслан Марцінків. За нього проголосувало 37 714 виборців - 56,47%, за представника "Блоку Петра Порошенка "Солідарність" Ігоря Насалика віддали свої голоси 29 077 виборців або 43,53%.

 

У Чернівцях опрацьовано 100% протоколів дільничних виборчих комісій, що дало підстави встановити офіційні результати повторного голосування. Відповідно до протоколу Чернівецької міської виборчої комісії, міським головою Чернівців обрано Олексія Каспрука (64,47%), Віталій Михайлішин набрав 35,53%.

 

За попередньою інформацією, отриманою під час прийняття Рівненською міською виборчою комісією протоколів про підрахунок голосів виборців із 100% виборчих дільниць, переможцем у Рівному за крісло міського голови став кандидат-самовисуванець Володимир Хомко, який набрав 36 852 голоси виборців. За Хомка голоси віддали 64,21% виборців, за Дмитра Якимця – 32,15%.

 

У Луцьку за результатами опрацювання інформації з усіх 83 дільниць міста, перемогу у другому турі мерських перегонів здобув чинний міський голова Микола Романюк. Його підтримало 57% мешканців обласного центру. Прихильними до Олександра Товстенюка виявилися 43% лучан. ЛЬВІВ У Львові за результатами опрацювання 98% протоколів у другому турі переміг чинний мер Андрій Садовий, повідомив у себе на сторінці у Facebook голова Львівської міської виборчої комісії Ігор Сліпецький. За опублікованими даними попередніх результатів виборів міського голови, за Садового проголосувало 138 246 виборців - 61,1%, за свободівця Руслана Кошулинського – 83 565 виборців 36,9%.

 

Кандидат у мери Дніпропетровська Борис Філатов перемагає на виборах із результатом 53,76%. Про це повідомляє координатор виборчих і парламентських програм ОПОРА Ольга Айвазовська у Facebook. Філатов набрав 53,76% голосів, Олександр Вілкул - 46,24%.

 

Мер Черкас Сергій Одарич визнав свою поразку у другому турі виборів міського голови. Він оприлюднив результати попереднього підрахунку голосів, згідно з якими, він на 2 тисячі голосів програв своєму опонентові — керівнику обласної організації ВО "Батьківщина" Анатолію Бондаренку. За даними штабу Одарича, загалом у виборах взяли участь 60 256 мешканців Черкас. За Бондаренка проголосували 29 594 виборців, за Одарича — 27 553.

 

Крім того, кандидат у мери Миколаєва від "Опозиційного блоку" Ігор Дятлов визнав поразку на виборах до офіційного оголошення результатів. Дані про перемогу підтверджує і штаб кандидата від партії "Самопоміч" Олександра Сенкевича. Станом на 22:50 неділі, 15 листопада, Сенкевич відірвався про свого опонента на 11 447 голосів. За нього проголосували 53 662 виборця, за Дятлова - 42 215.

 

У Сумах, за результатами другого туру виборів міського голови, лідирує чинний мер Олександр Лисенко, за якого проголосували близько 70% виборців. Про це йдеться у даних паралельного підрахунку голосів виборців, який проводив його виборчий штаб. За його інформацією, наразі є понад 88% результатів із ДВК. Анатолій Єпіфанов набирає близько 30% голосів виборців.

 

Кандидат в мери Білої Церкви Костянтин Єфименко визнав свою поразку на виборах 15 листопада. Переможцем став представник партії "Самопоміч" Геннадій Дикий.

 

За даними паралельного підрахунку штабу кандидата в мери Житомира Сергія Сухомлина від "Блоку Петра Порошенка "Солідарність", він відірвався на 10% від своєї конкурентки Любові Цимбалюк, яка представляє партію "Батьківщина". За результатами підрахунку 56 047 голосів, за Сухомлина проголосували 30897 (55,09%), за Цимбалюка - 25168 (44,91%).

 

За інформацією Павлоградьскої міської виборчої комісії, відрив між претендентами на мерське крісло - майже 2%. Новим мером тут став кандидат від "Опозиційного блоку" - Анатолій Вершина. До виборів він працював заступником мера. Вершина набрав 21 тисячу голосів виборців. Його суперником був молодий ветеран АТО, колишній шахтар - Євген Тєрєхов. За нього проголосували понад 14 тисяч місцевих виборців.

 

Нагадаємо, у Кременчуці найбільшу кількість голосів набрав кандидат Віталій Малецький, отримавши 32 684 голоса.

 

За даними ТСН.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх