У Кременчуці відбувся мітинг проти високих тарифів на комуналку (трансляція, додано)

15.01.2021, 11:42 Переглядів: 9 621 Коментарів: 13

 

На мітинг зібралося близько 200 людей

15 січня у Кременчуці на площі Перемоги відбувається мітинг проти високих тарифів на комуналку. Під мерією зібралося близько 200 людей.


Одна з вимог організаторів мітингу — провести сесію Кременчуцької міськради на вулиці під наглядом громади.


11.43 До кременчужан вийшли мер Малецький та віцемер Проценко. Малецький взяв читати вимоги мітингувальників.


11.45 Активіст Леонід Харченко, під час виступу нагадав, що тарифи за тепло затверджує виконком, який одноголосно проголосував за підняття тарифів.


11.47 Тож серед вимог мітингувальників є такі: скасувати рішення виконкому про підвищення тарифів

«Теплоенерго» та КремТЕЦ; на рівні держави - повернути пільговий тариф на електроенергію, скасувати завищені тарифи на транспортування газу та повернути державі з оренди олігархів газові родовища.




11.50 Дали слово меру. Він говорить, що проголосував би за всі вимоги, та навіть проти рішення НКРЕКП щодо тарифів на електроенергію та газ. Пообіцяв вимагати зниження тарифів на газ через звернення сесії міськради.


11.55 Мітингувальники кричать: «Ганьба!»


 


11.57 Піддубна нагадала меру, що він нічого не сказав про тарифи, які затвердив виконком.


12.05 Виступає директор Департаменту ЖКГ Москалик. Він говорить, що сесія облради вчора вже ухвалила звернення про електроенергію та газ.

12.07 Мітингувальники вимагають від мера скасувати підвищені тарифи на тепло. 


12.08 Піддубна пропонує відправити мера у відставку.

12.17 Наступний мітинг оголосили на 26 січня, перед сесією міськради.


Додано

«Посмотрите на их ботинки» - що казали на мітингу

Учасник мітингу АТОвець Василь Хохлов як батько сімох дітей сказав, що не в змозі оплачувати комуналку за такими високими тарифами. 


- Нас знищують як непотріб, - заявив він.


Мер Віталій Малецький заявив, що підтримує вимоги мітингувальників:


- Я проти тих рішень, які ухвалила НКРЕКП. Не можна людей позбавляти пільги на електроенергію... Я проти того пункту, де пропонується встановити ціну на газ на рівні 6 гривень. Я категорично проти цього, тому що ціна на газ в Україні має бутии трохи більше п'яти гривень. Або навіть менше. Тому що влітку державна компанія «Нафтогаз України» купує цей газ по 2000 гривень (за 1000 куб м - прим. ред.), закачує у підземні сховища, які будували наші батьки та діти. А потім нам продає взимку як гарячі пиріжки по 8-9 гривень. Ми будемо на сесії вимагати зниження ціни на газ до економічно обгрунтованого рівня, який складає трохи більше 5 гривень... Ми на сесії приймемо звернення до прем'єр-міністра України, до НКРЕКП і запропонуємо поставити справедливу ціну...Я підтримує той пункт, де написано про націоналізацію мереж газорозподільчих компаній і передачу у власність територіальних громад. 


Оксана Піддубна - Малецькому:


- Він не сказав про головне - про рішення виконкому, яким він підвищив тарифи та опалення та гарячу воду... Почуйте вимоги, які стосуютья безпосередньо вас! І скасуйте те, що у ваших силах. Це рішення виконавчого комітету на тепло і гарячу воду, яке було прийняте ще до підвищення ціни на газ, ще 24 грудня 2020 року. 


Іван Москалик, віцемер з комунальних питань, депутат Полтавської облради


- Учора була сесія обласної ради. Виступали керівники «газів» з усієї області. Я щасливий, що живу у Кременчуці і є споживачем комунальних послуг, у тому числі послуг з розподілу газу,бо вона найдешевша в Україні.


- Ганьба! - перебили крики виступ Івана Мокалика, хоча щодо плати за розподіл він правий. 



- Це перше, шановні. І по-друге, хтось сказав вам, що ще у грудні до міського голови надходили звернення від теплогенеруючих компаній про підвищення тарифу? І міський голова відмовив, - заяввив Іван Москалик. 


Оксана Піддубна:


- 21 лютого 2019 року було прийнято мораторій на підвищення тарифів на тепло і гарячу воду. А зараз міський голова та депутат облоади (мається на увазі Іван Москалик - ред.) маніпулюють, доповідаючи, що в нас найнижчі ціни. У нас майже найвищі тарифи на тепло і гарячу воду, які встановив міський голова і його команда! Нехай вони виконають рішення про мораторій. 


Василь Чурсін:


- У нас у країні є системна проблема - президент не відповідає займаній посаді. Нас намагаюься утопити в дрібницях. Я вважаю, що ми маємо вимагати відставки уряду Шмигаля. Ми маємо вимагати дострокових виборів у Верховну Раду України, вже цієї весни... А слідом за Верховною Радою проводити позачергові вибори президента і відправляти пана Зеленського, який там катається в Буковелі на лижах - чи в Буковель, чи куди-небудь.


Олег Биков: 


- Пусть Виталий Алексеевич не манипулирует, а отменит решение исполкома. У нас в Кременчуге тариф (на тепло и горячую воду - ред.) один из самых высоких в Украине, даже дороже, чем в Киеве!


Валентина Гордєєва:


- За 2017 та 2018 рік я скасувала тарифи (йдеться про рішення суду щодо тарифів на тепло, які затверджував виконком - ред.). Команда Малецького приймала ці тарифи... У мене є рішення суду, а він відмовляється його виконати... Міський голова повинен зробити перерахунок за один опалювальний період - 2017 та 2018 року. 


Оксана Піддубна: 


- Хочу сказати, що ми можемо вимагати не тільки відставки президента, а зібрати підписи і відправити у відставку Малецького Віталія Олексійовича, мера міста Кременчука. 


Олександр Барковський:


- Хочу напомнить, что от ветеранских организаций было предложение ввести представителей в состав исполкома. Люди гибнут, 40 кременчужан погибло... Есть ряд актуальных вопросов в городе, каающихся ветеранов, поэтому предлагаем от имени ветеранских организаций ввести представителей в состав исполкома, а также представителя медицины, чтобы представлять интересы кременчужан. 


Олександр Топко, представник «Правого сектора»:


- Ми спостерігаємо роками, як влада ігнорує наші вимоги. Виходить, покиває головами - але робить своє... Якщо ми всі не будемо байдужими, зможемо подолати оцю систему влади. Треба точково збиратися у різних локаціях і створювати їм дискомфорт - де вони мешкають, де вони знаходяться, де вони їдять! Тому сьогодні наш день розпочався з того, що ми невеликою кількістю людей приїхали до помешкання, де мешкає мати нашого мера. І звернулись до мешканців та сусідів матері мера. І зачитали там наш маніфест. 


Андрій Редькін: 


- Мы все пришли с проблемами к нашей власти, чиновникам. К нам вышло три чиновника: Виталик, Иван и Руслан. Вы все их знаете. Посмотрите на их ботинки. Вы думаете, с такими ботинками они будут думать о наших тарифах? Мы все читали в средствах массовой информации, какая зарплата у наших чиновников. Включая до декабря прошлого года они активно высаживали цветы в центре города. Весь город засыпан цветами, а не вашими проблемами. Они не решают проблемы... Они выпускают газету - это все из карманов каждого из нас. И завтра в этой газете выйдет публикация, как все хорошо, и что благодаря мэру снижены тарифы. Но все это не так - вы знаете прекрасно. 


Ботинки Мера Малецького, віцемерів Москалика та Проценка, на які пропонував подивитися Редькін



Наостанок. Наприкінці Малецький запропонував 25 січня обговорити проєкт рішення сесії по тарифах (йдеться про звернення до прем'єра та НКРЕКП) разом з представниками громадськості. 


- Приходьте, зберемося, опрацюємо документ.


На вимогу мітингувальників скасувати рішення про підвищення тарифів на тепло і гарячу воду, які встановив виконком, мер так і не відповів. 


Фото: Артем Коваленко
Автор: Тетяна Донченко Фото: Артем Коваленко
Теги: мітинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 13

1 457
15 січня 2021 12:00

ничего скоро подешевеет -таки многоходовочка с повышением

Юрий Витренко считает, что в Украину можно возобновить поставки российского газа

28 8
641
15 січня 2021 12:07

Цитата: antikola

ничего скоро подешевеет -таки многоходовочка с повышением

Юрий Витренко считает, что в Украину можно возобновить поставки российского газа

А потім знову:

"Газова криза: Москва перекрила вентиль, Україну рятує Польща
02/03/2018 16:54"

"Москва перекрила вентиль, і Україні не вистачає газу. 
ВІВТОРОК, 8 ЛИПНЯ 2014, 20:17"

"2009 рік. 4 січня. "Газпром" звинуватив Україну в крадіжці газу. Тиск у трубі і далі продовжив знижуватися, і 7 січня Росія повністю перекрила вентиль."


38 9
1 457
15 січня 2021 12:14

Цитата: Кавоман
А потім знову:
зелені докерувались....цейтнот. 


56 10
137
15 січня 2021 12:21

Цитата: antikola

Цитата: Кавоман
А потім знову:
зелені докерувались....цейтнот. 

Інакше й бути не могло. Якщо вистрибнути з 13 поверху - Землю зустрінеш обов' язково - навіть якщо ти не віриш в закони фізики. ))

Нас чекає веселий рік.


46 3
0
15 січня 2021 13:09

Почему никто не поддержал сбор митинга? Нигде не сообщили о проведении или подготовке. Я бы тоже поехал, и не только я. Многие, с кем общался, готовы требовать активно от власти снижение тарифов. Ребят, давайте более организовано. Не 200 человек туда, а пару тысяч, чтоб услышали население. Если будут повторные акции, Телегрф, не ленитесь отзвучить. 26-го обязательно поеду.

[Про никто не поддержал и нигде не сообщили - это вы зря. Посмотрите, например, здесь. А если не хотите в следующий раз пропустить что-то очень важное - подпишитесь на нас в инсте или телеграме. А лучше и там, и там;) Администрация]


40 10
1 457
15 січня 2021 13:20

Цитата: ags
Не 200 человек

Короткий коментар про обговорення міністром енергетики можливості поставок газу з Росії:
1. Заява Вітренка підтвердила наміри Зеленського купувати газ безпосередньо у Росії.
2. Вітренко бреше, бо ніяких незалежних компаній, які могли б постачати російський газ, у Росії не існує в природі.
3. Тепер зрозуміло, що підвищення цін на газ було штучним і розрахованим на обгрунтування необхідності купувати газ із Росії.
4. Організовані протести свідчать про тісну співпрацю ОПЗЖ і Зеленського.
P.S. Мама Юру за таку заяву точно похвалить. Тепер вони однодумці.


29 7
114
15 січня 2021 13:39

удивительно как это Виталька вышел, прихватив с собой *** ***


21 4
1 457
15 січня 2021 13:56

воот пошла жара.....Последний раз веерные отключения электроэнергии происходили в Украине в конце 90-х 

"Укрэнерго" готовит план веерных отключений электроэнергии


Как же так случилось что у папередников АЭС работали и денег на зелёную энергетику хватало , а у мегагалактического приЗЕдента веерные отключения электроэнергии ?


55 8
641
15 січня 2021 14:01

Цитата: antikola

воот пошла жара.....Последний раз веерные отключения электроэнергии происходили в Украине в конце 90-х 

"Укрэнерго" готовит план веерных отключений электроэнергии


Как же так случилось что у папередников АЭС работали и денег на зелёную энергетику хватало , а у мегагалактического приЗЕдента веерные отключения электроэнергии ?

Беню та ахметку треба задовільнити, а у них апетит гарний...


36 1
351
15 січня 2021 14:04

Цитата: antikola
"Укрэнерго" готовит план веерных отключений электроэнергии

Спасибо Владимиру Александровичу и его окружению за профессионализм! Отбросить страну на два десятилетия назад за 1,5 года - это действительно достижение!

 

Что дальше? Отрезные купоны и талоны на сахар?


59 9
1 457
15 січня 2021 14:25

Цитата: StarПёр
талоны на сахар?
купони!!!



главной темой Берлинской встречи советников "нормандского формата" был не поиск мира на Донбассе, а восстановление экспорта голубого топлива из РФ, что означает прямое финансирование бюджета страны-агрессора

-- то есть бизнес на крови...да зелененькие? За полтора года зе... так и не поняли, что делать с концом эпохи бедности: то ли грызть его, то ли сосать...


46 9
0
15 січня 2021 17:02

Ам сорри! Но скажите, пжлс, кто знает - каким или чьим газом мы отапливаемся или готовим борщ и жаркое??? Норвежским? Американским? Открою Вам горькую правду, если не знаете - газом страны агрессора, который мы покупаем у венгров или словаков в 1,5 раза выше его себестоимости. Мы гордимся этим, но не догадываемся, что всякие шмыгали-ветренки за это имеют такие откаты, которые нам и не снились! Готовить или греться на газе агрессора - это не преступление, а покупать у агрессора - это грех великий!



И ещё! Если мы такие правильные, то зачем газ агрессора мы транспортируем в Европу??? Война- есть война, все *** с пляжа! Никакого экспорта, ворота закрыты! Стройте новые "потоки" в обход Украины!



Оппа! Пошли дизлайки! Спасибо! Видимо народ знает, что всё-таки норвежским газом нас снабжают! Спасибо!)))


49 30
938
18 січня 2021 09:56

Цитата: VladimirS
И ещё! Если мы такие правильные, то зачем газ агрессора мы транспортируем в Европу??? Война- есть война, все *** с пляжа! Никакого экспорта, ворота закрыты! Стройте новые "потоки" в обход Украины!
За транспортування гарно платять. Це один з основних потоків наповнення бюджету. І ці гроші йдуть в т.ч. і на соц.сферу. Газотранспортну систему потрібно тримати в належному стані, це не річ яку можна покласти на шафу і чекати гарного часу. Над цим працюють багато тисяч народу і на це виділяються великі кошти. Європа залежна від цього газу як мешканці багатоповрхівок Кременчука від Теплоенерго. Війна не оголошена, тому немає причин Не поставляти в Європу газ, інакше це порушення контракту в односторонньому порядку, що загрожує багатомільйонними штрафами. Тобто "обрубати кінці" це шлях в нікуди.


4 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх