У пологовому померла дитина: родичі кажуть, що лікар довго не підходив до новонародженого

1.12.2020, 18:01 Переглядів: 11 724 Коментарів: 10

 

У медзакладі стверджують, що подібного не могло бути

28 листопада у Кременчуцькому перинатальному центрі помер новонароджений хлопчик, а за тиждень до цього – дівчинка.


До «Кременчуцького Телеграфа» звернулася кременчужанка Лариса, саме її онук помер через 4 дні після народження.


Як ситуацію бачать родичі


28-річна невістка Лариси Ярослава не могла сама народити – їй стимулювали родову діяльність, поставили крапельницю, а коли це не дало результату - зробили епідуральну анестезію та провели кесарів розтин. Сама операція пройшла швидко – протягом 15-20 хвилин, так 24 листопада о 14.10 народилося немовля, якого назвали Євгенієм. Хлопчик був здоровим, вага – 3200 гр, зріст – 51 см, за шкалою Апгар його оцінили у 9 балів (при максимумі 10).


Після того, як мати з дитиною перевели у палату, хлопчик почав кряхтіти; Ярослава після операції не могла вставати, через карантинні обмеження родичів до неї не пускали. До породіллі два рази заходила медсестра, але сказала, що ці звуки, які видає дитина – це нічого страшного, скоро пройде. Молода мати просила, аби її сина оглянув лікар, але, за словами Лариси, довго ніхто не підходив. О 21.00 дитину забрали у реанімацію, бо їй було важко дихати, підключили до апарату ШВЛ. Євгенію поставили діагноз аспіраційна пневмонія, дихальна недостатність 2 ст.



Як розповіла ТЪ Лариса, завідувачка відділення інтенсивної терапії новонароджених Ірина Л. дуже відповідально поставилася до здоров'я немовляти, але хлопчика так і не вдалося врятувати. У 6.30 28 листопада дитина померла, за словами бабусі, у новонародженого на той час почалися ускладнення.


Коли Ярославу виписували зі стаціонару, працівники перинатального центру просили її підписати документ щодо відмови від судово-медичної експертизи, проте родина не стала цього робити та найняла адвоката. Пізніше вдалося вилучити документи та забрати тіло дитини на експертизу.


Як ситуацію бачать медики


ТЪ звернувся за коментарем до Валерія Бордюга, заступника директора з медичної частини Кременчуцького перинатального центру. На запитання, чому лікар так довго не підходив до породіллі з дитиною, він відповів, що такого не могло бути. Також він зазначив, що одна справа – коли дитина знаходиться в утробі матері, а зовсім інша – коли вона народжується й живе та дихає самостійно, деякі органи можуть не впоратися під час адаптації до нового життя. Тому подібні смерті трапляються.



Якщо немовля померло протягом семи діб після народження, то, згідно протоколу, у медзакладі мають провести службове розслідування. Зараз саме триває це розслідування, результати його поки що невідомі. Але коли й з'ясуються точні причини смерті дитини, медики сповістять про це лише родичів, адже такі дані – це медична таємниця.


Що кажуть у поліції


За інформацією Кременчуцького відділу поліції, по обох випадках – смерті новонароджених дівчинки та хлопчика – відкрили кримінальні провадження за ч. 2 ст. 140 (Неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником, якщо воно спричинило тяжкі наслідки неповнолітньому) КК України. Наразі тривають слідчі дії.


На час виходу цього матеріалу Лариса повідомила нам, що судово-медична експертиза ще триває, на дослідження взяли плаценту породіллі, а похорони її онука, які мали відбутися завтра, 2 грудня, перенесли.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 10

325
1 грудня 2020 19:03

Весь фокус в том, что роженицы платят врачу, все это знают. Дежурный врач всегда старается спихнуть "проблему" на того, кому пошла оплата. Не обвиняю именно этот роддом, только констатирую явление, свойственное большинству медучреждений.


74 3
98
1 грудня 2020 19:25

Думаю, каждая женщина, рожавшая в наших роддомах, могла бы много рассказать интересного, да только вспоминать чаще всего это неприятно, как будто заново пережить.worried


68 1
187
1 грудня 2020 19:47

От "врачей'' и ментов правды не добьешься. Все у них шито крыто.


62 3
52
1 грудня 2020 20:09

Ай-яй-яй... Напевне, лікарю не заплатили. Або заплатили, та мало.   

 

      Після родів лікар, ще не отямившомуся від побаченного новоспеченному папаші, шепоче про обов'язкову грошову винагороду йому за працю, та й про медсестричок щоб не забули! А ще не дай Боже попасти туди більше, ніж на три дні. Тоді нещасні сповна скуштують усі переваги "дбайливого" догляду.

      Декілька років тому моя племінниця ледь не втратила дитину. Дитяча лікарка три дні оглядала дитину, яка згасала на очах і нічого підозрілого не бачила. А коли родичи забили на спалах, звинуватила саму племінницю в недогляді. (До речи, чергові медсестри, за винятком однієї, з'являлись в палату досить рідко і на всі запитання відповідали, що все норм).

       Чотири дні мале провело в реанімації, а стан був все гірший і гірший. Коли племінниця, (перші роди!), туди приходила годувати, тобто, однією рукою тримати дитину, сидячи на незручному стільці, а другою ВЛИВАТИ МОЛОЧКО ЧЕРЕЗ ЗОНД  ШПРИЦЕМ, ЯКОГО НІКОЛИ В РУКАХ ДО ЦЬОГО НЕ ТРИМАЛА!), то багато хто з персоналу не те, що не допомагав, а й  обходився з нею грубо, після чого молока, якого й так було небагато, не стало зовсім. А потім, чисто випадково,  комусь там в голову прийшло провести ще одне, додаткове,  обстеження, після чого усі раптом стали ввічливі та турботливі, бо результат був не на їхню користь. Бог їм суддя...


53 4
367
1
2 грудня 2020 04:59

Помню свой случай ...Выносят мне ребенка а жена под наркозом была ,такое счастье первый раз обнял свою кроху и тут как тут врач анастезиолог упоролся и не отходит от меня не даёт насладится самым важным моментом в моей жизни ,тупо сел и сидит ждёт ..И  такая картина одной рукой держу ребенка другой даю деньги анастезиологу ..Неприятно это вспоминать 


53 0
0
2 грудня 2020 09:27

Рожала на Раковке. Воспоминания приятные, персонал очень заботливый и внимательный, идеальная чистота в отделении. Все же от руководства многое зависит


26 3
0
2 грудня 2020 10:23

МИН 500 УЕ и вот результат .просто подонки.даже деньги не решают ни чего

 

 


15 2
4 363
1
2 грудня 2020 10:30

Цитата: Счастье есть
заботливый и внимательный
ну так за подношения везде так


8 20
0
2 грудня 2020 11:51

Цитата: Pereselenets
Весь фокус в том, что роженицы платят врачу, все это знают. Дежурный врач всегда старается спихнуть "проблему" на того, кому пошла оплата. Не обвиняю именно этот роддом, только констатирую явление, свойственное большинству медучреждений.

 

Думаю, что так оно и есть. Мо родили двоих в центральном роддоме и не договаривались ни разу с врачами. Это их работа и обязанность. Все осмотры былы в срок. Зато не обошли стороной тех медсестёр, кто реально был рядом от приезда в роддом, до окончания этого увлекательного процесса. За 12 часа схваток и собственно родов, врача мы видили минут 5. Аналогично и с пребыванием в роддоме, именно медсестра постовая обеспечивает внимание малышу и роженице, которой реально его не хватает в первые дни. Вот кого можно прямо на месте отблагодарить. А договариваться с конкертным врачом, если это не плановое кесарево - полный бред.


19 0
423
2 грудня 2020 12:03

99 % що нікому нічого не буде ,якби це не звучало ,але лікарі відмажуть одне одного ,або знайдуть якогось "цапа відбувайла",що малоймовірно.Співчуття родині ...


18 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх