Мати школяра з Полтави повідомила, що вчителька побила її сина

12.01.2024, 17:01 Переглядів: 2 563 Коментарів: 2

 

У школі провели розслідування і заперечують, що хлопчика побили

Днями у фейсбук-групі «Батьки SOS» Марина Ярош опублікувала інформацію, що її сина Ричарда вдарила вчителька у початковій школі № 41, що у провулку Давидовського, 12 у Полтаві. Мати написала заяви, адресовані адміністрації навчального закладу — директорці Євгенії Бутовій, а також директорці департаменту освіти Полтавської міської ради Жанні Каплоух. «Кременчуцький ТелеграфЪ» дізнався деталі історії у мами й адміністрації школи. 

За словами матері, випадок стався 29 листопада 2023 року. Її син-третьокласник на перерві виразився нецензурною лексикою у спілкування з другом, за це вчителька 1-А класу взяла його за комір, притисла до стіни, дала ляпаса по обличчю та накричала.

Пізніше, коли хлопець повертався з матір’ю додому, то сказав, що у нього паморочиться голова, його нудить. Тоді мати відвезла сина до дитячої міської клінічної лікарні, де їх перенаправили у травмпункт. Там дитину оглянув лікар-травматолог, зі слів мами, була підозра на струс мозку; школяру зробили рентген. У результаті діагноз не підтвердився.

Марина Ярош зазначила, що після цього випадку її син боїться ходити до школи.

— Мене запросили на засідання трудового колективу, де захищали не права дитини, а виправдовували вчинок педагога, — написала жінка у своєму зверненні до департаменту освіти.

Телефоном Марина Ярош розповіла «Кременчуцькому Телеграфу», що у лікарню приїхала поліція, аби розібратися у цій справі. За словами матері, спочатку вчителька заперечувала те, що сталося, а пізніше намагалася перепросити. Коли трапився інцидент, у коридорі нікого не було, бо друг Ричарда пішов, тож свідків немає.

За коментарем редакція звернулася до директорки початкової школи № 41 Євгенії Бутової. Вона повідомила, що школа провела службове розслідування у межах своїх повноважень. 30 листопада наказом по закладу створили комісію з розслідування конфлікту, опитали свідків, отримали пояснювальні, склали протоколи.

Висновки комісії наступні:

  • прямих свідків побиття не знайшли;
  • однокласники Ричарда підтвердили, що він неодноразово вживав нецензурну лексику;
  • вчителька заперечила той факт, що била учня, вказала, що зробила йому лише словесне зауваження підвищеним тоном;
  • можливості встановити чи спростувати те, що Ричард отримав травми, немає.

Втім, комісія ухвалила, що у зв’язку з неналежним виконанням посадової інструкції вчительці початкових класів винесли дисциплінарне стягнення — догану.

На запитання, чи відомо Євгенії Бутовій щодо слідства у поліції, директорка відповіла, що запитів від правоохоронців останнім часом школа не отримувала:

— Інцидент трапився 29.11. Запити від поліції були в перші дні, пояснювальні записки усіх учасників інциденту були надані. Поліція надалі не зверталася, на допити нікого не викликали і до нас не приходили.

За цим фактом слідчий підрозділ відділу поліції № 1 Полтавського районного управління поліції розпочав кримінальне провадження за ч. 1. ст. 125 (Умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Про це «Кременчуцькому Телеграфу» розповів речник поліції Полтави Василь Зуб. Досудове розслідування триває.

*Фото ілюстративне

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

30
12 січня 2024 18:36

Ігри Престолів! Принц Ричард і Марина Яриш Ричардівна! Принци в школі не матюкаються апріорі  


12 4
917
13 січня 2024 14:51

Треба отому Річарду зняти штани та відходити ремнем до посиніння. Щоб на все життя запам'ятав як терба себе поводити та не сквернословити.


8 3

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх