У Кременчуці з'явився новий годинник на вежі: що про нього відомо

9.02.2023, 09:03 Переглядів: 5 906

 

Тепер у районі колишнього «Троїцького» ринку є своя корисна «родзинка»

Ідея щодо встановлення годинника на оглядовій вежі 16 ДПРЧ з’явилась понад десять років тому у попереднього начальника кременчуцьких рятувальників Сергія Геращенка з тогочасним міським головою Кременчука Олегом Бабаєвим. Та своє втілення у життя годинник отримав лише у грудні 2022 року в ході капітального ремонту фасаду цієї пожежно-рятувальної частини.

    

Як розповіла «Кременчуцькому Телеграфу» Ірина Вітко, провідна інспекторка Кременчуцького районного управління ГУ ДСНС України у Полтавській області, цей годинник як такого бренду виробника не має. Адже деталі механізму для нього були виготовлені різними виробниками. Ба більше, вони виготовлені в різних куточках України.

 

На жаль, звуком час вогнеборчий годинник не відбиває. Проте він має підсвітку циферблата у темну пору доби, тож його видно здалеку, з усіх чотирьох боків вежі.

 

— Можливо, цей годинник і є особливим тим, що він єдиний у Кременчуці, який влаштовано на оглядовій вежі пожежно-рятувальної частини, — зауважила Ірина Вітко.

Які розміри годинникового механізму? Правильніше б було говорити про розміри циферблата. Адже, перебуваючи на висоті, циферблат для зору людини здається меншим ніж його реальні розміри, які складають близько 1х1 м.

 

Автор: Володимир Дмитренко Фото: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх