Дві депутатські комісії перевірили ремонти в зачинених дитсадках (додано)

27.10.2021, 10:09 Переглядів: 8 569 Коментарів: 10

 

«ТелеграфЪ» поїхав  перевіряти садочки разом з депутатами

Почалося виїзне засідання двох депутатських комісій (з питань бюджету та з питань освіти) щодо виконання робіт з утеплення дитячих садків Кременчука.

10.03. Депутати розпочали перевірку з дитячого садочка № 11.

До віцемера з будівництва Дмитра Кравченка звернувся обурений батько вихованця дитсадка Дмитро. 

 

Він сказав, що по суті діти ходять не в дитсадок, а на будмайданчик - і це небезпечно для малечі. Також прийшов питати про затяжний ремонт батько вихованця із садочка №25.

Директор КМЕК Вадим Качан захворів, тож на зустрічі присутній його заступник. Він не надав депутатській комісії жодних документів, не назвав навіть орієнтовних термінів завершення робіт.

- Підготуватися я не встиг, вибачте, - сказав заступник директора КМЕК Діденко.

Віцемер Кравченко запропонував провести екскурсію по дитсадку, проте депутат Плескун зауважив, що потрібна не екскурсія, а чіткі відповіді про терміни виконання робіт.



Підрядник пообіцяв завершити роботи з утеплення дитсадка № 11 до кінця листопада. Нагадаємо, усі терміни давно зірвані: роботи мали бути завершені до кінця липня.

 

10.14. Керівник управління капітального будівництва Микола Воловик визнав, що дітям небезпечно перебувати на території дитячого садочка під час проведення робіт.

Щодо ходу робіт з утеплення, то на вікнах навіть не встановлені відкоси.

 

Підрядник розповів депутатам, що фактична вартість робіт в півтора рази вища за ту, яка була передбачена договором.

10.32. Почали перевірку виконання робіт у школі № 20.

Тут замінили частину вікон та встановили ІТП. Підрядник переконує, що школу вже можна запускати в роботу.

 

10.44. Голова бюджетної комісії Олександр Плескун заявив, що з боку керівництва КМЕК спостерігається саботаж та перешкоджання депутатській діяльності, оскільки КП КМЕК не надало договір з виконавцем робіт - азербайджанською компанією Арт Проже.

Депутат запропонував направити звернення до поліції про перешкоджання депутатській діяльності та притягнути до адміністративної відповідальності директора підприємства - відсторонити від роботи або ж звільнити.

10.47. Депутат Роженко запропонував продовжити роботу через тиждень - і тим часом підготувати проєкт рішення про розірвання договору з підрядником, який зірвав строки виконання робіт.

Олександр Плескун погодився і додав, що об'єкти, на яких йде ремонт, можуть не пережити зиму - тобто під загрозою саме їх збереження.

Наступне засідання комісії відбудеться 3 листопада.



11.14. Комісія оглядає садок № 18

 

Керівниця закладу повідомила, що відкосів у групах ще немає - тому дитсадок не приймає дітей. За її словами, відсутність відкосів не відповідає санітарним нормам.

 

Така ситуація з відкосами спостерігається з червня. Керівниця навчального закладу розповіла, що батьки хотіли навіть зібрати гроші на відкоси - але дізналися, що ці роботи мають виконуватися за кошти ЄБРР.

11.35. Після заміни вікон відновлювати приміщення доведеться і зсередини - як мінімум доведеться клеїти нові шпалери. Проєктом ці витрати не передбачені. За словами завідувачки, батьки дітей з частини груп побажали зібрати гроші на ремонт.

За інформацією підрядника, у садочку встановили вже половину вікон. Щодо термінів виконання - то їх не дотримуються і тут: завідувачка каже, що спочатку обіцяли завершити роботи до 11 жовтня. На даний момент строки не називають навіть орієнтовні.


 

- Це як у мелодрамі: я жодного чоловіка не чекала так, як вас! - сказала підряднику завідувачка дитячого садочка.

Підрядник пообіцяв завершити роботи за 2 тижні.

Додано:

Під час виїзного засідання з'ясувалося, що замовник перерахував генпідряднику 30% вартості робіт як авансовий платіж. Загальна вартість робіт — 10 млн євро. Тобто підрядник отримав 3 млн євро. Оглянувши хід робіт у дитсадках №11 та 18 та школі №20 у центрі, комісія офіційно завершила свою роботу до наступного засідання — 3 листопада На цю дату голова бюджетної комісії Олександр Плескун вимагає договір з генпідрядником.

Близько 11.20 частина депутатів вирішила продовжити огляд — рушили у дитсадок №70 на вулиці Миру, але представників замовника робіт (КМЕК) та підрядника — компанії «Арт Проже». Тож відповідати на питання вже було нікому.

 

У дитсадку №70 також тривають роботи з термомодернізації.

 

При цьому частину утеплених фасадів будівельники знімають і переробляють, бо роботи виконані неякісно. Депутати та преса застали на місці лише трьох будівельників.

 

Дитсадок зачинений та не працює. Нагадаємо, затяжна термомодернізація стала причиною закриття 11 дитсадків на невизначений термін.

Автор: Татьяна Донченко, Тамара Зінченко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 10

423
27 жовтня 2021 10:21

У нормальних людей всі ці плани уточнюються ,перевіряються -влітку,а не тоді коли треба ,щоб все працювало .Головне у нас що--створити комісію )))Цирк.Там потрібна прокуратура розслідувати.


62 0
1 658
27 жовтня 2021 10:38

А если запровадить штрафные санкции?Подрядчик зашевелит батонами и какая денежка упадет в казну,а значит ее можно и заофшорить.smirk


27 2
107
1
D:
27 жовтня 2021 11:08

Всё то оно так, кроме одного....Вот этот чел с бородой (Лазоренко)... Многовато его стало на полях, когда то, независимого Телеграфа...   


20 17
0
27 жовтня 2021 11:13

Цитата: D

Всё то оно так, кроме одного....Вот этот чел с бородой (Лазоренко)... Многовато его стало на полях, когда то, независимого Телеграфа...   

 ага, само по себе странно звучит - Телеграф поехал)))) та телеграф только и делает, что рерайтит новости, а тут - поехал...  и ежику ясно, что дело идет к рекламе)))) 


22 16
254
27 жовтня 2021 12:10

Вот это понимаю люди работают - вышли воздухом подышали,

не зря по 100 тыщ. премии себе выписуют


35 2
169
27 жовтня 2021 12:17

Цитата: D

Всё то оно так, кроме одного....Вот этот чел с бородой (Лазоренко)... Многовато его стало на полях, когда то, независимого Телеграфа...   

А вам других членов комиссии на фото не видно? Включите функцию отображений в браузере 


16 10
138
27 жовтня 2021 13:05

Цитата: D

Всё то оно так, кроме одного....Вот этот чел с бородой (Лазоренко)... Многовато его стало на полях, когда то, независимого Телеграфа...   

А что мешало другим обранцям там присутствовать или как-то пытаться разруливать это странное дело с ремонтами.


12 6
423
27 жовтня 2021 13:21

Батьки знову побажали збирати кошти .Невже життя нічому не вчить ???? Чи такі багаті ??? А зібрати кошти на хорошого адвоката ??? За невчасно виконані роботи .Де ділися кошти ЄБРР ??Вже в кишенях ? Повторю ще раз- в нашому місті всім на все по фіг ...А батьки горять бажанням збирати гроші (((


39 0
367
1
28 жовтня 2021 06:18

главное что деньги ЕБРР и Киотские освоили .. Кто-то купит Рав-5 


12 0
228
28 жовтня 2021 20:06

10 лямов евро - 0,3 млрд гривен. Хороший шмат для распила. А учитывая как у нас благополучно свернулась программа энергомодернизации жилого фонда из-за любви Вмалецкого и Ко к столярным работам...

Если бы простой чэпэшник нарушил бы так нагло условия договора - обращение в суд уже было бы сделано давно. А когда все завязаны - достаточно комиссию собрать и побродить с озабоченными мхатовскими лицами. 


12 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх