6 мільйонів хрестиків: у Кременчуці зареєстрували рекорд України

21.06.2021, 14:39 Переглядів: 4 581

  

Жінка почала вишивати картини, коли пішла на пенсію, у хід йдуть навіть старі светри, футболки, шарфи

Сьогодні, 21 червня, у Кременчуці зареєстрували рекорд 76-річної вишивальниці Тетяни Мкртчян. За 15 років рукоділля вона вишила величезну кількість картин, які зараз знаходяться у приватних колекціях України і світу. Майже все своє трудове життя вона працювала на автобудівному заводі КрАЗ. Разом із чоловіком виховала трьох дітей, а з ними й трьох внуків. І вже на заслуженому відпочинку почала захоплюватися мереженням заполоччю. 

 

Тетяна Мкртчян розповіла, що почала вишивати несподівано для себе. Вона побачила не вишиту до кінця роботу онучки й попрохала спробувати. З того часу жінка не на мить не зупиняється.

 

Перша вишита картина з якої все почалося

Жінка зізналася, що на початку її роботи були трохи незграбними: різного розміру хрестики, колір, який між собою не поєднувався, проте бажання вишивати взяло гору. 

Тепер її рукотворні картини вражають своїми яскравими фарбами та дивовижними сюжетами. На авторській виставці "Перлина вишиваного світу" представили понад 120 вишитих картин Тетяни Мкртчян.

 

У читальній бібліотеці на Соборній члени Експертної Ради Національного Реєстру Рекордів України з м. Києва зареєстрували нове національне досягнення у заявленому рекорді «Найбільша кількість вишитих хрестиків на авторських картинах», категорія «Мистецтво».

 

Цікаво, що два місяці тому експерти отримали дані про 120 картин та заявлену кількість хрестиків – 5 965 470 шт, заявлена площа – 23,84 кв.м. Проте за цей час мисткиня Тетяна Мкртчян встигла вишити ще 7-8 картин, а це понад 6 мільйонів хрестиків!!!

- Зараз ми маємо 6 716 000 хрестиків. Загальна площа - 25,37 кв.м. Саме з такими параметрами це досягнення входить до національного реєстру України, - зазначила керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова.

Рекордсменка Тетяна Мкртчян разом з родиною

 

Автор: Альона Душенко Фото: Альона Душенко, Владислав Мкртчян
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх