На Полтавщині встановлять червоний рівень епіднебезпеки: у транспорт – за спецперепустками (додано)

13.04.2021, 14:40 Переглядів: 38 543 Коментарів: 27

 

Додаткові обмеження діятимуть з 15 квітня  

Із 15 квітня на Полтавщині встановлять червоний рівень карантину. Рішення ухвалили на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.


Сьогодні, 13 квітня, о 16.00 проведуть регіональну комісію ТЕБ та НС і вирішать питання щодо додаткових обмежень, які будуть запроваджені.


Червона зона карантинних обмежень діятиме у 12 регіонах України, жовта — у 3


Додано:


«Укрзалізниця», Міністерства інфраструктури та охорони здоров'я впродовж тижня подадуть пропозиції щодо організації перевезень у Полтавській області, про які повідомлять додатково. На цей час не обмежуються продаж квитків і висадка-посадка пасажирів.


Додано:


Обласна комісія ТЕБ та НС вирішила, що з 00.00 15 квітня на території Полтавщини діятимуть ті ж обмеження, що 3-го квітня торкнулися частини нашої області. Але на цей раз обмежать і роботу транспорту.


Тож заборонять:


1. Приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо), крім діяльності з надання послуг громадського харчування із здійсненням адресної доставки замовлень та замовлень на винос.


2. Приймання відвідувачів у торговельно-розважальних центрах, інших закладах розважальної діяльності.


3. Приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері торговельного і побутового обслуговування населення, крім:

  • приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які торгують товарами на торговельних площах, не менше 60 відсотків яких призначено для торгівлі продуктами харчування, пальним, лікарськими засобами та виробами медичного призначення, засобами гігієни та побутовою хімією, засобами зв’язку, друкованими засобами масової інформації, ветеринарними препаратами, кормами, насінням, засобами захисту рослин, без обмеження доступу відвідувачів до інших товарів, представлених в асортименті зазначених суб’єктів господарювання;
  • торговельної діяльності із здійсненням адресної доставки замовлень;
  • провадження діяльності з надання фінансових послуг, діяльності фінансових установ і діяльності з інкасації та перевезення валютних цінностей, діяльності операторів поштового зв’язку, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів (без зон харчування), діяльності з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, ремонту комп’ютерів, побутових виробів і предметів особистого вжитку, перукарень та салонів краси за попереднім записом;
  • виконання робіт із збирання і заготівлі відходів;
  • провадження діяльності з надання телекомунікаційних послуг (приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які провадять діяльність з надання телекомунікаційних послуг, здійснюється за попереднім записом).

4. Приймання відвідувачів закладів культури і проведення культурних масових заходів, крім роботи автоконцертів, автокінотеатрів, історико-культурних заповідників, суб’єктів господарювання, пов’язаної з виробництвом аудіовізуальних творів, зокрема здійснення кіно- та відеозйомки, за умови обмеження доступу до місця зйомки (знімального майданчика) сторонніх осіб.


5. Проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів, крім офіційних спортивних заходів, включених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України, та матчів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів без глядачів.


6. Роботу закладів громадського харчування та місць для харчування в готелях з 11.00 до 6.00 наступної доби, крім надання послуг з харчування в готельному номері за замовленням клієнтів.


7. Діяльність непродовольчих ринків.


8. Відвідування закладів освіти здобувачами освіти, крім:

  • учнів (вихованців) закладів дошкільної освіти, початкових класів закладів загальної середньої освіти (1-4 класів), спеціальних шкіл, навчально-реабілітаційних центрів;
  • студентів 6 курсу та інтернів, що здобувають освіту за медичними напрямами і задіяні у подоланні наслідків поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Проте деякі населені пункти можуть зупиняти навчальний процес за необхідності власним рішенням органів місцевої влади.


9. Приймання у спортивних залах, фітнес-центрах, басейнах відвідувачів, крім спортсменів національних збірних команд України та їх тренерів.


10. Здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним (міським і внутрішньообласним) та залізничним транспортом в межах Полтавщини, крім транзитних перевезень, а також:

  • працівників, які задіяні на установах та підприємствах критичної інфраструктури та життєзабезпечення, медиків, співробітників органів внутрішніх справ, рятувальників возитимуть за спецперепустками;
  • можна користуватися автомобілем, але за умови перевезення 5 людей, включаючи водія, без урахування дітей віком до 14 років;
  • їздити службовими/орендованими автомобілями підприємств, закладів та установ у межах кількості місць для сидіння і виключно за маршрутами руху, про які проінформована не менше, як за два дні, Національна поліція;
  • дозволений проїзд пасажирів автотранспорту міжнародного сполучення – за наявності у них негативного ПЦР-тесту на коронавірус, який проведений не більше, ніж за 48 годин до дня поїздки.

11. Проведення державними та комунальними закладами охорони здоров’я планових заходів з госпіталізації, крім:

  • надання медичної допомоги внаслідок ускладненого перебігу вагітності та пологів;
  • надання медичної допомоги вагітним, роділлям, породіллям, новонародженим;
  • надання медичної допомоги у спеціалізованих відділеннях закладів охорони здоров’я пацієнтам з онкологічними та пульмонологічними захворюваннями;
  • надання паліативної медичної допомоги у стаціонарних умовах;
  • надання планової медичної допомоги закладами охорони здоров’я національного рівня, що надають третинну (високоспеціалізовану) медичну допомогу, за умови дотримання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів;
  • проведення інших невідкладних і термінових заходів з госпіталізації, якщо внаслідок їх перенесення (відтермінування) існує значний ризик для життя або здоров’я людей.


12. Перебування на територіях загального користування без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема, респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот.


Додано:


Директор обласного департаменту охорони здоров’я Віктор Лисак розповів, які показники «потягнули» Полтавщину до червоної зони:

  • показник епідпорогу – 111,1% (норма – менше 100);
  • коефіцієнт виявлення випадків інфікування впродовж останніх 5 днів – 20,4% (повинен бути 20%);
  • перевищений рівень госпіталізації – 80,9 (норма до 60 на 100 тис населення);
  • в регіоні висока зайнятість апаратів ШВЛ (за цим показником область посідає друге місце в країні після Києва).
Міський голова Кременчука Віталій Малецький під час засідання комісії повідомив, що відсоток від епідпорогу у нашому місті становить 66,1, а завантаженість ліжок з киснем – 27%. Він запитав голову Полтавської ОДА Олега Синєгубова:


- Немає варіантів, щоб ми в себе трошки м'якші заходи вжили, тому що зупинити зараз економіку – це ми знову на пів року потрапимо в колапс. Якщо ми будемо звертатися до державної комісії ТЕБ і НС з проханням переглянути рівень по Кременчуку, це доцільно буде чи не варто цього робити?


На це пан Синєгубов відповів, що такі прецеденти траплялися – коли міста з інших областей апелювали напряму до Києва, але результат був дуже негативний. Тож зробити виключення для Кременчука можливості немає, адаптивний карантин (з певними пом'якшеннями) може діяти лише у жовтій або помаранчевій зоні епіднебезпеки, а не в червоній.
Автор: Катерина Турубара Джерело фото: lb.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 27

4 371
1
13 квітня 2021 16:09

Недолго музыка играла


45 16
0
13 квітня 2021 16:16

 хотите новость : 8 апреля подойдя к знакомому работнику Золотой век , он сказал что работникам выдали зарплату раньше времени ( з/п 20 числа)так как с 15 ЧИЛСА ВСЕ СИДЯТ ДОМА , то есть все все  знали давно. прикольно????? 

 


51 5
417
13 квітня 2021 16:25

Цитата: andre2102

 хотите новость : 8 апреля подойдя к знакомому работнику Золотой век , он сказал что работникам выдали зарплату раньше времени ( з/п 20 числа)так как с 15 ЧИЛСА ВСЕ СИДЯТ ДОМА , то есть все все  знали давно. прикольно????? 

 

Ну так и кто их рекламирует? Отож...


32 4
249
13 квітня 2021 17:53

Цитата: andre2102
8 апреля подойдя к знакомому работнику Золотой век , он сказал что работникам выдали зарплату раньше времени ( з/п 20 числа)

Это значит з/п в золотом веке черная. Потому как законная должна быть до 7го и до 23го аванс. ;))

А так конечно круто. Опять куча пролетов по планам. Вакцинацию удивительный народ просрал как по организации так и по участию, за то сидеть по домам всем удобно.

73% лектората именно такого финала и заслуживают. Я то за что?


46 37
4 371
1
13 квітня 2021 18:14

Всех в стойло, чтоб ценами не возмущались.


46 26
222
13 квітня 2021 18:52

Цитата: GAndy

73% лектората именно такого финала и заслуживают. Я то за что?

За компанию


23 5
0
13 квітня 2021 18:54

Хто заплатить за збитки(підприємцям та всім пересічним громадянам) які завдають рішення про карантинні обмеження?

 

Я, як громадянин не надавав на це згоди, щоб за таке платили з мого кишення та бюджету до якого сплачуються податки(мої також)

 

Тож хочу порадити тим хто такі рішення приймає (вітальку це також стосується, навіть - в першу чергу) приготуваати власні заощадженяя для відшкодування збитків городянам якщо не дай боже на такий крок наважиться. Часи коли все прокатувало без наслідків - закінчились. Людям це набридло, настав час відповідати


40 13
4 371
1
13 квітня 2021 19:25

Цитата: vortex
Часи коли все прокатувало без наслідків - закінчились. Людям це набридло, настав час відповідати
а можно поподробней,

якщо не дай боже на такий крок наважиться.


 так уже ж наважилися.


21 10
0
13 квітня 2021 19:28

Цитата: zzzzzz
 так уже ж наважилися.

 

не совсем. Я не помню уже всех деталей закона, но там не зря комиссия во главе с мером принимает решения. Могу ошибаться, но только они могут принимать какие-то ограничительные меры(и то под вопросом какие именно могут а какие нет)


4 9
938
13 квітня 2021 19:33

Цитата: vortex
Хто заплатить за збитки(підприємцям та всім пересічним громадянам) які завдають рішення про карантинні обмеження?   Я, як громадянин не надавав на це згоди, щоб за таке платили з мого кишення та бюджету до якого сплачуються податки(мої також)   Тож хочу порадити тим хто такі рішення приймає (вітальку це також стосується, навіть - в першу чергу) приготуваати власні заощадженяя для відшкодування збитків городянам якщо не дай боже на такий крок наважиться. Часи коли все прокатувало без наслідків - закінчились. Людям це набридло, настав час відповідати
спитай у лікарів, вони дуже пишаються вашим заробітками, і вони залюбки пояснять на скілки вони раді вас бачити в ковідних закладах


29 20
0
13 квітня 2021 19:33

Цитата: vortex
а можно поподробней,

 

Подробней... я утверждать не буду, сам не слышал, но говорят что виталько кое-что пообещал бизнесу в обмен на кое-что... и если он нарушит эту договорённость, то это "соглашение" джентельменское будет иметь последствия


5 10
938
13 квітня 2021 19:36

Цитата: andre2102
то есть все все  знали давно. прикольно?????
Знали це давно і директора шкіл, але ж все одно з понеділка дозволили розпочати відвідування школи


11 7
0
13 квітня 2021 19:41

Цитата: почемучка
спитай у лікарів, вони дуже пишаються вашим заробітками, і вони залюбки пояснять на скілки вони раді вас бачити в ковідних закладах

 

я не заробляю у тій сфері на які розповсюджуються обмеження.

 

Просто я, як громадянин, вважаю що якщо хтось комусь своїми діями завдає збитків - має відповідати за це матеріально. Наприклад, якщо поліцейський або пожежник рятуючи когось скористається вашою машиною та пошкодить ії - вам мають компенсувати збитки а не розмірковувати про те що чиєсь життя біль цінне ніж ваше авто і ви маєте радіти що вашу автівку перетворили на купу металобрухту заради суспільного блага.

 

Якщо суспільство, від імені якого діє уряд, інорує інтереси частини суспільства, то чому ця частина суспільства має діяти в інтересах тих хто на їх інтереси наплював?

 

(мабуть це досить складно зрозуміти - але спробуйте)


35 9
938
13 квітня 2021 19:52

Цитата: vortex
Просто я, як громадянин, вважаю що якщо хтось комусь своїми діями завдає збитків - має відповідати за це матеріально.
все правильно! Треба вичслити хто захворів і помер від КОВІДу, і їм пред"явити вексель, так як вони своїми діями стали співучасниками розповсюдження цієї зарази, через яку вводять жорсткі обмеження. Чи ми можем лише владу критикувати??? Адже в медалі дві сторони!


17 34
0
13 квітня 2021 20:01

Цитата: почемучка

Цитата: vortex
Просто я, як громадянин, вважаю що якщо хтось комусь своїми діями завдає збитків - має відповідати за це матеріально.
все правильно! Треба вичслити хто захворів і помер від КОВІДу, і їм пред"явити вексель, так як вони своїми стали співучасниками розповсюдження цієї зарази, через яку вводять жорсткі обмеження. Чи вони вже не мають відповідати за свої дії???

Як би Ви не намагались спотворювати сутність моїх слів, це не змінить ставлення людей. Кожен вже зробив висновок давно кому треба давати тумаків щоб епідемія скінчилась. І це явно не тим хто захворіли або померли, а тим хто використовує епідемію та жертв для того щоб виправдати свої "факапи" (цитатата зе). Звісно, що ім не потрібно щоб єпідемія скінчилась, навпаки, чим більше буде жертв тим краще. Своїми діями вони роблять все для того щоб так і було, а "карантинні" обмеження встановлюють для того щоб запудрити мізки людям які не занадто орієнтуються та здатні критично мислити.


28 6
107
1
D:
13 квітня 2021 20:02

И как они собираются за ОДНИ сутки обеспечить "спецперепустками" працівників, які задіяні на установах та підприємствах критичної інфраструктури та життєзабезпечення, медиків, співробітників органів внутрішніх справ, рятувальників . Я был  в прошлом году почти 14-ти тысячный в Кременчуге...(номер удостоверения, подписаного Малецким)


37 1
938
13 квітня 2021 20:48

Цитата: vortex
Просто я, як громадянин, вважаю що якщо хтось комусь своїми діями завдає збитків - має відповідати за це матеріально

Цитата: vortex
Як би Ви не намагались спотворювати сутність моїх слів, це не змінить ставлення людей

Ніхто нікому не забороняє доводити факт завдання збитків. Раз вважаєте що понесли - будь ласка, позов в суд, платіть судовий збір який напряму залежить від розміру що хочете отримати, і вперед. Боїтесь що наший суд не самий справедливий - подавайтесь в Європейський суд, але обійти український не вийде, і вимагайте! А раз маловато на це мізок, то коріться вимогам карантину, ібо порушення карається


4 23
181
13 квітня 2021 20:53

люди купите вакцину или это будет долго ведь пацаны потратились 


19 10
938
13 квітня 2021 20:57

Цитата: vortex
І це явно не тим хто захворіли або померли,
а чоому не їм? Захворіли то вони не від божої милості, а була слабина в захисті, бо вважали або стали заручниками тих хто так вважають що важливість карантину їм до рівня району ширінки. Через нихх ми маєм сплеск! А чи питали в мене чи хочу я тцього сплеску захворюваності? А чи питали в мене чи хочу я щоб мої батьки захворіли через те що торгаш з ринку коли йшов по цигарки передав ковід на дверну ручку? І через всіх цих і я страждаю, бо саме через цей сплеск вводять карантин, а не через те що президент Зе чи його орган


10 21
0
13 квітня 2021 21:54

Цитата: почемучка
А раз маловато на це мізок, то коріться вимогам карантину, ібо порушення карається

 

Не хвилюйтесь за мої мізкиsmile Ніхто мені штраф не зміг ще виписати (та відверто кажучи і не намагалися через те, що розуміли безперспективніть цїєї справи навіть підходити "зауваження" робити охочих немає)

 

Цитата: почемучка
А чи питали в мене чи хочу я щоб мої батьки захворіли через те що торгаш з ринку коли йшов по цигарки передав ковід на дверну ручку?

 

Я так розумію Ви також руки на миєте після того як сходити в магазин? Чи в носі колупаєтесь на вулиці, ігноруючи попередження лікарів про небезпеку?smile

 

PS От кому треба виписати 17к авакових штрафу


15 5
228
13 квітня 2021 23:01

коли йшов по цигарки передав ковід на дверну ручку

 

joy joyjoy

 


13 4
76
13 квітня 2021 23:59

а мне нравиться!


2 12
0
14 квітня 2021 08:12

Цитата: vortex

Хто заплатить за збитки(підприємцям та всім пересічним громадянам) які завдають рішення про карантинні обмеження?

 

Я, як громадянин не надавав на це згоди, щоб за таке платили з мого кишення та бюджету до якого сплачуються податки(мої також)

 

Тож хочу порадити тим хто такі рішення приймає (вітальку це також стосується, навіть - в першу чергу) приготуваати власні заощадженяя для відшкодування збитків городянам якщо не дай боже на такий крок наважиться. Часи коли все прокатувало без наслідків - закінчились. Людям це набридло, настав час відповідати

Ой, как грозно!))) Прям они все сильно -сильно забоялись)))



Цитата: почемучка

Цитата: vortex
Просто я, як громадянин, вважаю що якщо хтось комусь своїми діями завдає збитків - має відповідати за це матеріально.
все правильно! Треба вичслити хто захворів і помер від КОВІДу, і їм пред"явити вексель, так як вони своїми діями стали співучасниками розповсюдження цієї зарази, через яку вводять жорсткі обмеження. Чи ми можем лише владу критикувати??? Адже в медалі дві сторони!

А вот про смерть я бы не шутила.


2 7
24
14 квітня 2021 10:54

як же все це вже дістало! тестування на ковід зелена влада провалила,  вакцінація теж благополучно провалена, забезпечення медзакладів кіснем та ковідними ліжками - провалено. Ця влада може тільки гарно теліпати язиком, які вони круті, а по факту - бардак. Вони надіються локдауном закрити всі свої проріхи своєї недолугості - ідіоти!


24 4
208
14 квітня 2021 16:24

Забрать бы у Маленького и полтавского Синелобого автомобили чтобы походили на работу пешком. А так очередной этап издевательства над самыми нищими перес1чными. Понятно что политический перевёртыш Виталик вылез в меры благодаря кодле Коломойского ,,За майбутне,,. Будет все тихонько исполнять, что горячие головы из области и Киева спустят. 


10 0
307
14 квітня 2021 18:21

Цитата: mefisto

 вылез в меры благодаря кодле Коломойского ,,За майбутне,,. Будет все тихонько исполнять, что горячие головы из области и Киева спустят. 

Вылез в мэры по одной простой причине - кременчужане сидят ровно на пятой точке и сходить на выборы им взападло. Вместо них сделали выбор дурачки за гречку и идиоты за 1500 грн. 

Зато теперь наверное каждый прочувствовал, как он крепчает с каждым днём

 


7 0
208
14 квітня 2021 19:47

Цитата: DNIWE
Цитата: mefisto

 вылез в меры благодаря кодле Коломойского ,,За майбутне,,. Будет все тихонько исполнять, что горячие головы из области и Киева спустят. 

Вылез в мэры по одной простой причине - кременчужане сидят ровно на пятой точке и сходить на выборы им взападло. Вместо них сделали выбор дурачки за гречку и идиоты за 1500 грн. 

Зато теперь наверное каждый прочувствовал, как он крепчает с каждым днём

 

Согласен с Вами, таких уже ветхих пенсов волокли родственники на выборах мера голосовать за крашенные лавочки и гречку. А молодежь было что постояли в очереди и уходили не проголосовав. Если Полтава не смогла справиться с ковид проблемой будет вся область сидеть по хатам.


7 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх